Spartathlon 2024

Garanti listesinde olup gelemeyecek kişiler arasında örneğin 5 Macar koşucu varsa ilk 25 yedekteki 5 Macar asıl listeye eklenir.

Gelemeyen Macarlar aslında bekleyen Macarlara yer vermiş gibi oluyor.

Her durumda Mehmet Osman Döner, Vesile Anatca Yılmaz, Aykut Çelikbaş yarışacak şekilde antrenman yapıyordur.

3 Beğeni

image

10 Beğeni

Budak Timuralp konuk olmuş; keyifli bir sohbet olmuş, dinlemedeyim.Ultra koşanlar, koşmak isteyenler için tecrübelerini dinlemek güzel.

10 Beğeni

Ve heyecanla beklediğim e-mail geldi :dizzy:

35 Beğeni

Yolunda koşular @ultran.
O zaman Vesile Anatca Yılmaz ile Aykut Çelikbaş’a da katılım sırası çok büyük ihtimal gelmiştir.Katılma hakkı kazanan herkes katılırsa en az 10 kişi.
Takım t-shirt sayısı artıyor :clap:

11 Beğeni

17 Beğeni

Serbest çağrışım: 90lar sonu 9da9 albümü.

fatih erdemci

download

6 Beğeni

Sezgin Sarban da göğüs numarası almış yedeklerden asile geçerek,

Az önce de TDS i bitirdi,

Ayar kaçıklık işte… TDS üstü sparthatlon…

10 Beğeni

Günümüzde kimse oturup 26 dakikalık bir videoyu sonuna kadar izlemez belki ama ben yine de şöyle bir şey YouTube’da olsun istedim. Sürçi lisan ettiysem affola.

34 Beğeni

Ellerine sağlık @spinodal Mert,

Cevabım iki bölümden oluşacak.
İlki spartatlon, ikincisi Koşu&İnsan

Tarihçesi, eski katılımcılar ve sonuçları, parkuru, katılım şartları ve Türk katılımcılar hakkında oldukça doyurucu bilgiler vermişsin, sağol.

İlginçtir MDS Kapadokya etabında, konaklama ücretinin, katılım ücreti içinde sabit yer alması, ticari bir düşünce gibi hissettirirken, Spartatlon’da da konaklamanın katılım ücreti içinde yer alması, aynı şeyi düşündürtmedi nedense. Hatta, koşucuları kaynaştırması bakımından olumlu hissettirdi. Spartatlon ruhu bu galiba :blush:

“Ölüm otobüsüne en çok yaklaştığım andı. Çok paniklemiş ve hızla koşmaya başlamıştım. O korkuyla Sparta’ya kadar da pek yavaşlamadım sanırım.” Burası çok güldürdü :sweat_smile:

…41 yaşındaki Fotis… 19:55:02 bu nasıl bir süredir böyle. 4:52 ortalama pace. 20 saat boyunca. Bunun bir de yükseklik kazanımı var. 4:52 ile tek maraton 3:25:00 süre yaparken, bu tempoda kesintisiz 6 maraton koşmak :grimacing:

…56 yaşındaki John Foden, Spartatlon’u başlatan koşuyu yapıyor.

…Buradan ve genel olarak ultra maraton dünyasından bir sonuç çıkartmak gerekiyor.

…Parkur rekoru 41 yaşında birinden geliyor.

…İngiltere’de bilmem hangi yarışta bazı yıllar insanlar atları geçiyor.

…50-60 yaş grubundaki insanlar, 20 yaş grubunu genel olarak geçiyor. 40-50 yaş grubundakiler, 30-40 yaş grubundakileri genel olarak geçiyor. Orta yaşı geçtikten sonra, yaşlanırken veya yaş alırken nasıl oluyor da bu sporda başarı artmaya devam ediyor.

…Antrene edildiği takdirde uzun yıllar devam edebiliyor bu başarı. Sanırım cevabı biz biliyoruz… Da bu soruyu, ‘koşu insan için uygun değildir !’ iddiasında bulunanların cevaplaması gerekiyor. Ama bu cevabı vermeden önce, koşuyu tasniflemeleri lazım. 100metre ile 100km’yi aynı kaba koyup, koşmak zararlıdır diyen insan zaten ciddiye alınmamalıdır. Koşmak zararlıdır diyen insanlara bakıyorum, yüzeysel konuşuyorlar gibi geliyor bana.

…Sprint mesafeler veya maraton mesafesine kadar olan orta mesafeler belirli bir gen haritasından çıkıyorken, ultra mesafelerde, herhangi bir coğrafyadan birileri başarıyı yakalayabiliyor.

Bu spor zararlı olmuş olsaydı, elde edilen başarı, yaşlanırken artmaya devam edemezdi! diye düşünmemek elde değil.

9 Beğeni

Yarışın başlamasına az kaldı. Başlığı canlandıralım :blush:
Canlı takip: https://spartathlon.legendstracking.com/

3715 Ozgur Kaplan - BIB 73
2746 Hilmi Guven - BIB 118
3676 Özgür Sancak - BIB 141
3002 Vesile Yilmaz Anatca - BIB 165
2872 Budak M. Timuralp - BIB 182
2414 Aytug Celikbas - BIB 193
2205 Mert Derman - BIB 221
3148 Mehmet Döner - BIB 232
3364 Ayhan Esen- BIB 343
3354 Sezgin Sarban - BIB 392
Hepsine başarılar ve sağlıklı finishler :mechanical_leg: :mechanical_leg:

19 Beğeni

Sezgin Sarban da koşacak diye biliyorum. Listede ismi gözüküyor.

1 Beğeni

Evet 10 sporcu + Aykut Çelikhaş

Hepsi umarım sağlıkla keyifle finishe ulaşacaklar…

2 Beğeni

Bib: 392
id: 3354, Sezgin Sarban listede görünüyor.

Ama Aykut hoca listede yok. Koşacak mı?

1 Beğeni

Aykut destek verecek.

2 Beğeni

Gozümden kaçmış, ekledim onu da, teşekkürler.

2 Beğeni

Hayal masal gibi bir yarış heyecanla tüm katılımcıların sağlıkla güzel bir şekilde bitirmesini bekliyorum başta Mert ve Aykut Bey’e bu yarışı bize tanıttıkları için teşekkür ederim gerek yazıları gerek yorumları ve paylaşımlarıyla Bana da ilham olmuşlardı belki attıkları taşın çok çok uzaklarındaki bir halka oldum ama teşekkür ederim ki maraton bitirmiş oldum bu sene tekrar İstanbul’da maraton koşacağım nasıl ki dersleri sevdirmede matematik Türkçe tarih gibi öğretmenlerin etkisi çoksa koşmada da bence Mert Bey’in Bendeki etkisi öyle oldu bu sene yardımsız koşacağını söylüyor ama bence binlerce gönülden onu destekleyen iyi duygularını gönderen destekçileri olacak

7 Beğeni

Başladılar, hadi kolay gelsin.

3 Beğeni

2 grup halinde koşuyorlar. Aralarında 1-2 dk mesafe var.

2 Beğeni

Sayfa karışık gelenler için bazı ayarlar yapmakta fayda varmış.Tüm listede bayrağa göre kişilerin yanındaki yıldız ve haritaya tıklanır.Sonra yıldıza tıklanır.Bu kadar.Kişi yanındaki i harfi ile tüm cp geçişlerine bakılır.

Şu şekilde

A kişisi geride dediğimizde son gps alma saatine dakikasına bakılır.Gps bağlantı güncellemeye göre zaman zaman değişmeler olabilir.

12 Beğeni