Spartathlon 2023

2023 kayıtları bugün itibariyle açılmış, Home - Spartathlon Ultra Race

Katılmayı planlayanlara şimdiden başarılar dilerim.

Önümüzdeki sene ülkemizde bir 24 saat yarışı görmek dileğini de tekrarlayalım ki katılım sayımız artsın.

13 Beğeni

Katılımı sağlayabilecek dereceler 100mil olan 2 yarıştan biriyle elde edilmez mi? 24 saat yine olsun o başka :slightly_smiling_face:

Sadece 820 € katılım ücreti bile 1 maaş, 2 asgari ücret.Bu da etkili olabilir katılacak sayısında. Sponsorluklar gelişene, TL değer kazanana kadar vs yetkili biri olsam Spor bakanlığı olarak destek olurdum.

Sanırım Wups’un sponsor olduğu atletler vardı, bir tebrik de bu tür desteklere.

7 Beğeni

Yeni bir yarış gelmediyse 2 tane 100mil yarışımız var. İznik ve Tuz Gölü. İkisinde de 21 saat altında koşmak çok* ciddi bir iş ve caydırıcı bazı unsurları var örneğin Tuz Gölü olması gibi :slight_smile: veya İznik’in yükseltisi.

Bu benim düşüncem kimilerine göre konformist kalabilirim tabi. “Zaten Tuz Gölünde 21 saat altı koşamıyorsan Sparta’ya da gitmeyiver” de diyebilirsiniz o ayrı :slight_smile:

6 Beğeni

Tuz gölünde son 5-6 yarışta 11 kişi, İznikte 2 kişi 21 saatin altında koşmuş; Spartatlona en uygun bilet tuz gölü görülmekte.

4 Beğeni

Bir yöntemde Elbistan 100km Türkiye Şampiyonası yarışına girerek diye biliyordum ama siteye baktığımda erkekler için 120km demekte.
Geçen sene Tuz gölü genel 2. si Mehmet Döner kuraya giriyor bu sene, Tuz gölü asıl amacıda spartathlon kurasına girmekti.
Bir garip durumda supporter paketleri, 750 € a kadar fiyatlandırma var.
2 gece konaklama ve ödül töreni paketi 240 € mesala.
Umarım kura şansı yanında olur katılan herkesin.

3 Beğeni

Atlamışım, 120km için de 12 saat sınırı var, kısaca baktığımda Efes Ultra’da Mehmet Soytürk 11:12’de koşmuş.

2 Beğeni

Cekilis tamamlandi…

Katilimci listesi:

  1. Aykut Celikbas
  2. Aytug Celikbas
  3. Hilmi Guven
  4. Sezgin Sarban (ilk katilim)
  5. Budak Timuralp
  6. Vesile Yilmaz Anatca

Yedek/bekleme listesi:

  1. Mehmet Osman Döner (81. sira)
  2. Ayhan Esen (178. sira)

Tum liste

Not: Ben bu sene cekilise katilmadim. :slight_smile:

18 Beğeni

Sorakin yok.
26 asıl liste, 25 yedek listede toplam 51 Macar katılımcı olması dikkatimi çekti.

3 Beğeni

Sezgin Hoca çok değerli bir insan.
Ayhan Esen’i de bu yarışta görmeyi isterdim. Bir sonraki sefere diyelim.
Tüm katılımcıların yolları açık olsun.

3 Beğeni

Koşacaklara başarılar şimdiden. @spinodal umarım koşmama sebebi sakatlık değildir. O listede sizi görememek süpriz olmadı dersem yalan olur. @hilmiguven de artık spartathlon müdavimi oldu diyebiliriz. @aykutc ve @aytug_celikbas da şaşırtmadı. Vesile Hanım ve Sezgin Bey benim için süpriz oldu. Şimdiden herkese başarılar, hedeflerini tutturmalarını diliyorum.

edit : Vesile Hanım da geçen sene spartatlon bitirdiği uyarısı aldım. Benim cahilliğim olarak kalsın.

7 Beğeni

Hayir, neden sakatlik degil. Aslinda birden fazla nedeni var, bazilarini son raporda dile getirmistim. Belki tum dusuncelerimi yazarim bir ara. Ama iyiyim, yeniden hacim artirip farkli yarislara goz atmayi planliyorum.

10 Beğeni

@aykutc abi gecenlerde beni aradı. 83. Yedek ilken 27.05.2023 te güncellenen yedek listesinde 38 'e yükselmişim. Pek umudum olmadığı için takibi bırakmıştım.

Yedek listesinde önümde 13 Macar 11 ingiliz vardı. Şuan kesin listede 24 macar 24 ingiliz var yani sadece 1 er yedek girebiliyor sadece. Kafadan 22 kisi daha ilerlemis olması lazım verilen kontenjan bilgileri ve şartlara göre.

1 haftadır heycanla listeyi takip ediyorum. Bugün kesin kayıtlı listesinde 350 kişi oldu ve 27.05.2023 tarihli yedek listesini kaldırmışlar. Kontenjanın 300 uluslarası 50 yunan ( 48 yunan var kesin listede ) 40 japon olmak üzere 390 kontenjan acıklamıslardı diye hatırlıyorum. Ekstra bir japon yedek listesi yok.

Yunan kontenjanında da 2 eksik oldugunu varsayarsak. Şuan bir yerlerde hatalı hesap yapmıyorsam. 40 kisilik bir yedek acık var. 2 si yunanlardan gitse 38. kisi uluslararası listeden eklenmeli ve ben 38. sıradaydım. Onumdeki kontenjanı dolan macar ve ingilizleri düşersek 16. Yedekteyim.

Bakalım neler olacak :slight_smile:

15 Beğeni

Şöyle bir makaleye denk geldim belki katılacaklara bir nebze de olsa yardımı dokunur. 3 Heat Training Strategies, From “Beginner” To “Advanced” to “Western States” - Trail Runner Magazine

3 Beğeni

Spartathlon’u kazanıp ertesi yıl dönen ve yeniden kazanan çok insan var. Ama bunun üstüne bir daha dönüp kazanan çok değil. Üçüncü yıl da dönüp kazanan tek erkek Scott Jurek. Kadınlarda da art arda üç defa kazanan bir isim var: Mary Hanudel (Larsson). Ama bunu 4 yıl üst üste yapan kadın veya erkek tek kişi Alman Helga Backhaus. Backhaus 1994-1997 arası kadınlarda Spartathlon’a domine etmiş bir isim. Backhaus Western States 100’de de 10 defa kemer kazanmış. Aslında sayılamayacak kadar çok ultramaraton başarısı olan bir koşucu.

HB HB1

Kadınlarda ve erkeklerde geçtiğimiz son 2 yılın kazananı aynı isimler: Diana Dzaviza ve Fotis Zisimopoulos. Bir değişiklik olmadıysa bu yıl ikisi de yeniden koşacak. Bakalım 3 kez üst üste kazanan az sayıda isim arasına girebilecekler mi?

Ben bu yılki yarışta yokum. Katılımlarım hiç arka arkaya olmadı zaten: 2017, 2019 ve 2022. Bu yıl Türkiye’den, demirbaş isim Aykut Çelikbaş (@aykutc) ve bu yarışta deneyimli isimler Hilmi Güven (@hilmiguven), Aytuğ Çelikbaş (@aytug_celikbas), Budak Timuralp ile Vesile Yılmaz Anatca yanısıra Spatathlon’u ilk kez koşacak olan ama uzun yarışlarda bolca deneyimi olan Sezgin Sarban (@ssarban) var. Hepsine şimdiden başarılar ve iyi şanslar.

24 Beğeni

Kaldı 2 gün 9 saat.
Perşembe cuma Atina yağışlı, yarış günü en düşük ve en yüksek 18-25 °C .
İllaki hafif yağış ve bulutsuz güneşli yerler olacaktır.

Canlı sonucu izlemek için beklemedeyiz.

Tümü mü yoksa başlangıç mı bilmiyorum ama canlı yayın(başlangıç büyük ihtimal)

https://www.youtube.com/live/ENJ0qmm5CkM

5 Beğeni

İnşallah bizim koşucular yağmurlu havayı sever…

2 Beğeni

Bir kez daha Spartathlon için Atina’dayım ama bu kez koşamıyorum. Koşan biri için hiçbir sakatlık güzel değil ama zamanlama açısından bazıları daha kötü. Bir ay kadar önce yaşadığım diz sakatlığı da zamanlama açısından iyi olmadı.

Koşunun bana öğrettiği şeylerden biri de sorunları fazla dile getirmenin beynin bunları kabullenmesine yol açması. Tedaviye odaklanıp bunu konuşmaz, önemli bir sorun olarak görmezsem yarış gününe kadar üstesinden gelebileceğime kendimi inandırdım. Daha önce çeşitli sorunlarda başarıya ulaşan bu strateji yine işe yarayacaktı, yaramalıydı. Ama MR sonuçları işin ciddiyetini gösterdi, hala keskin ağrı ve şişme olmadan birkaç km bile kosamıyorum. Dolayısı ile bu yıl Spartathlon’da koşamayacağım gerçeğini kabullenmek zorundayım.
Bu süreçte bana her türlü uzman desteğini veren Sezgin Sarban hocama çok teşekkür ederim.

Koşmak kadar koşamamak da oyunun parçası. Yıllardır koştuğum yarışlarda kendimi kötü hissettiğim anlarda “koşabilecek kadar sağlıklı olduğum için ne kadar şanslı olduğumu, benim yerimde olmak isteyip olamayanların olduğunu” kendime hatırlattım. Bu da elimden gelenin en iyisini yapmak için bana güç verdi. Bu yüzden pişmanlıklarım yok ve şimdi bu durumu daha rahat kabullenebiliyorum.

Tabii koşamamam işimin olmadığı anlamına gelmiyor! Bu kez işin öbür tarafında koşan arkadaşlarımıza destek verip onların hedeflerine ulaşabilmesi için elimden ne geliyorsa yapacağım. Bu da en az koşmak kadar değerli bir deneyim olacak. Takipte kalın.

37 Beğeni

Çok geçmiş olsun hocam, umarım bir an önce atlatırsınız. Spartathlon’da güzel vakit geçirmeniz dileğiyle. :blue_heart:

2 Beğeni

instagramda yazdığımı buraya da yazayım:

En doğru karar kendi kararınız​:raised_hands: geçmiş olsun, seneye daha iştahlı bir yarış olacak artık​:dizzy: bu kötü haberle bu sene ekip çok şanslı :speaking_head:

2 Beğeni

Geçmiş olsun Aykut, Spartathlon‘da yarışan koşucular senin desteğinden dolayı çok şanslılar. Önümüzdeki yıl seni yine orada takip etmek dileğiyle :raising_hand_man:t3:

3 Beğeni