Sol diz menisküs sorunu

Merhaba arkadaşlar… düzenli yürüyüş yapan, koşan ve zaman zaman tenis oynayan (vazgeçilmezlerim):slight_smile: birisiyim. maalesef ki sol dizimde menisküs sorunum zaman zaman nüksediyor ve spora ara vermemi gerektiriyor.Buda beni haliyle bayağı üzüyor. Tabi dr gidiyorum ilaç vs kullandırıyor. bu konuda sorunu tecrübesi olan yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkür ederim.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama tenisçilerin menisküse yatkınlıkları daha fazla diye duymuştum.(Şehir efsanesi de olabilir).
İyileşmeden yürüyüş (yada yüzme bisiklet) hariç spor yapmamanız, yürüyüşü de günlük çok uzun süreli tempolu olmadan yapmanız mantıklı olabilir.
Koşuforumda menisküs şikayeti ile uzun süre sorun yaşayanlar vardı. Forum arama kısmına menisküs yazdığınızda benzer şikayetleri okuyabilirsiniz. Doktor tavsiyesi almanız, görünmeniz da yerinde olmuş.
Sıra bunu yaşayan arkadaşların tecrübelerini paylaşmasında.Geçmiş olsun.

Öncelikle geçmiş olsun. Bu sorunu yaşayan arkadaşlarım oldu. Uzun süreli dinlenmeden sonra sağlıklarına kavuştular. Tabi ilaç kullanımı ve hafif fizyoterapist egzersizlerle. Uzun süreden kastım 3-6 ay arası

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Yüzme ve bisiklette sorun olmaz mı demek istediniz acaba? Cünki bisiklette kullanıyorum.

Teşekkür ederim bilginiz için

1 Beğeni

Burada bisiklet sürerken öneriler de var. Bisikletin menisküs sorununa olumsuz etkisş var veya yok şeklinde görüş:

Dinlenmek ve dinlenirken ne yapman, hangi sporları yapman gerektiği yine uzman görüşü almak daha sağlıklı.Bizzat yaşayanların deneyimi de önemli.
Bir önceki yorumu geri aldım, yüzme ve menisküs diye Google’layınca baika baika şeyler de çıkabiliyor.

Ayakkabılarını bir kontrol et; meniscus gibi eklem kaynaklı rahatsızlıklar tabanını yere fazla vuruyor isen ortaya çıkar. Kas kütlen teknik olarak yeterli olmalı ama bu sorunu yaşıyorsanız muhtemelen bilek ve taban ekleminiz yüksek tempolu hareketlerin şokunu edemediği içindir.
Tabaninizi yere vuruyorsaniz dikkat edin; ortopedik; sadece taban ve ayak ucunun yere temas ettiği tasarıma sahip Ayakkabıları giyin.
Hamstring ve glute’lara odaklanan esnetme ve germe harektleri yapın.
Ip atlayadabilirsiniz o da yardımcı olur

1 Beğeni