Sol Bacağımdaki Gelişim Geriliği Nedeniyle Koşarken Eklem Ağrısı Çekiyorum. Ne Yapabilirim?

Merhabalar,

Bu birkaç ay içinde yarı maraton koşmayı hedefledim. Koşu hızımı giderek arttırıyorum. Bundan önce son iki yıl içinde 1-1.5 sene fitness yaptım. Bir yıldır da aralıklı da olsa koşmaya çalışıyordum. Bacak kaslarımı geliştirmeye çalışıyorum. Öyle olduğunu hissediyordum da ama kemiklerimin ne kadar geliştiğini bilemeyeceğim.
Sırtımdaki bir kist omuriliğime baskı yapıyor. Bu nedenle sol bacağımın gelişimi sağ bacağıma göre biraz yavaş. Mesela şöyle söyleyeyim: Sağ bacağımın eklemimden aşağısı yapı olarak sol bacağımın iki katı. Bacaklarımın diğer bölgeleri normal ama gelişim sorununu anlatabilmişimdir umarım. Fitness yaptığım zamanlarda da aynı tip hareketleri iki bacağıma da uyguladım fakat sağ bacağım günden güne kuvvetlenirken sol bacağımda bu kuvvetlenme yavaş oldu.
Gelelim bugüne. Birkaç zamandır koştuğum sıralarda sol bacağımın eklemlerinde ağrı oluşmaya başladı. Muhtemelen sol bacağıma daha önce yüklemediğim kadar yük bindiriyorum fakat en iyi tahminim bu. Sizce bunu önlemek için ne yapmalı ve nasıl hareketler denemeliyim? Ya da örneğin doktora gitmem gerekiyorsa nereye gitmemi düşünürdünüz? Doktor ne yapabilir? Kendi kendime bunu tedavi edebilmek en büyük dileğim. Yarı maratonu tamamlamayı çok istiyorum.
Bir de mesela oturup kalkarken sol bacağımdan tık sesi geliyor çoğu zaman (elinizi kütlettiğinizde oluşan o ses). Eklem sıvısı ile ilgili olacağını düşünerek her seferinde biraz endişeleniyorum.

Her neyse. Cevaplarınızı bekliyor olacağım ve şimdiden çok teşekkür ederim.

Selamlar, sağlıkçı değil de sertifikalı pt olarak yorumumu yapayım. Öncelikle bacaktan gelen seslere çok takılmayın. Vücuttan ses gelmesi gayet doğal bir durum.

İkincisi ise her zaman en zayıf halkanız kadar güçlüsünüz. Yani sağ bacağınız ağrımıyor sol bacağınız ağrıyorsa ve bunun nedeni sol bacağınıza kaldıramayacağı bir yük bindirmekse bir soluklanın ve yavaşlayın. Sağ bacağınıza göre yükleme yapmaktan vazgeçin.

Doktora her halukarda görünün, dolaşım sistemiyle ya da hormonlarla alakalı bir rahatsızlığınız olabilir(eğer büyüme söylediğiniz gibi iki bacakta çok farklıysa) , bunu size doktorlardan başkası söyleyemez.

edit: ayrıca sandığınız gibi güçten değil de postür veya basıştan kaynaklı da olabilir ağrınız. Bunu dışarıdan bir göz de söyleyebilir ama en sağlıklısı yine doktorun gözlemi olacaktır.

3 Beğeni