Sol ayağımda ağrı

18 yaşındayım ve yaklaşık 1 aydır düzenli olarak koşuyorum. Koşudan önce 4 yıl boyunca bisiklet sürüyordum ve sporla aktif olarak ilgileniyordum. Ancak şu an koşarken sol ayağımla ilgili bazı problemler yaşamaya başladım. Sol ayağım, sağ ayağıma göre daha fazla içe basıyor ve bu durum koşu sırasında ayağımın sürekli iç tarafa doğru kaymasına neden oluyor. Bu da rahatsızlık veriyor ve koşarken dengesiz hissetmeme yol açıyor.
Yaklaşık bir hafta önce sol ayağımın tabanında ve bilek çevresinde ağrı başladı ve bu ağrı hâlâ geçmedi. Geçen sene de benzer bir durumla karşılaşmıştım. Bisiklet sürerken sol dizimde ağrı oluyordu ortopedi doktoruna gidip bunu anlattim ama sadece bisiklet sürme demekle yetindi. O günden beri bu tarz problemlerimin asıl nedenini öğrenip çözüm bulamadım. Bisiklette sadece rahatsızlık hissi veriyordu ama koşuda ağrı yapmaya da başladı. Koşuya devam etmek istiyorum ama yaşadığım bu durum hem gelişimimi hem de motivasyonumu olumsuz etkiliyor. Ayak basışımın düzgün olup olmadığını kontrol ettirmek, gerekiyorsa tabanlık ya da uygun ayakkabı kullanmak istiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiğini, hangi branştan doktora gitmemin doğru olacağını ve profesyonel destek alabileceğim yerleri nereden bulabileceğimi öğrenmek istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. :hot_face:

Önce spor hekimine git istersen, ciddi şüphe görürse MR filan istenir belki, önemli sakatlık yok ise fizik tedavi yada fizyoterapi ye yönelirsin diye düşünüyorum.

2 Beğeni