Arkadaşlar Sizce Garmin 7x Solar mı? Garmin 7x Solar Saphirre mı?
7s Solar Sapphire saatim var. Solardan farkı kasasının çizilmelere karşı dayanıklı olan Titanyum malzemeden olması. Birde galiba uydu bağlantılarında bir tık üstün Sapphire model.
Saatim darbelere daha dayanıklı olsun, çizilmesin diyorsanız, bu çok önemli ise sizin için Sapphire almalısınız.
Bunlar haricinde bir fark yok bildiğim kadarıyla. Şimdiki aklım olsa Solar alır, yanına o parayla nabız bandı eklerdim.
Teşekkürler. Bir de sanırım 32 GB bellek, diğerinde 16 GB
Merhaba,
Ben de 7S Saphire Solar kullanıyorum. 7 serisinde normal/solar (bu ikisi arasındaki fark bariz ) ve saphire arasında temel olarak 4 fark var:
-
Safir cam: çizilmelere daha dayanıklı
-
Kapasite : Saphire serisinde 32Gb hafıza var. Ve bu yüzden de haritalar saphire serisinde önlüklü geliyor, diğer modellerde istediğinizi indirebiliyorsunuz.
-
Titanyum kasa: hem daha hafif hem de daha dayanıklı.
-
Dual band GPS: Saphire serisinin en önemli farkı bu bence. Eğer GPS hassasiyeti önemliyse ya da GPS sıkıntısı yaratan yerlerde antreman yapıyorsanız, Sapphire tercih etmeyi düşünebilirsiniz.
En önemli ve de kullanım konforunu direkt etkileyecek farklardan bir tanesi;
- Safir cam aşırı şekilde yansıma yapıyor, normal camda görünüm çok daha temiz.
- Aydınlatma ışığı açıldığında safir ekranın görünümü daha kaliteli, siyahlar mavimsi değil.
Ben 7x saphir solar kullanıyorum.Hiç birini alma 5x al geç.7 serisi malesef aliexpress saati gibi duruyo.aklım olsa şimdiki almam
değişelim mi
Şaka bir yana 5 ile 7 arasında ciddi bir batarya farkı var. uzun mesafe koşanların yolu bir şekilde 7ye uğrayacaktır diye düşünüyorum.
Yok yav hakikatten kötü .arkadaşım Ocak ayında gelirken aldı ama hayal kırıklığı oldu bide siyah almamak lazım çabuk çiziliyor .geldiği hale bak
@gencer51 5x 7’den daha iyi demek biraz abartı olur, 5X sadece kasa kalitesi ve sağlamlık açısından daha iyi olabilir. 7 ile 6 arasında bile ciddi manada işlemci gücü farkı var, 7 6’ya göre çok hızlı.
Yaklaşık 1 aydır Fenix 7 kullanıyorum. Daha saati ilk elime aldığımda ekranı hayal kırıklığı oldu benim için. Daha önce Vivoactive 3, Vivoactive 4, Forerunner 245 ve Fenix 6X Pro kullandım MIP ekranlı cihaz olarak. Şu ana kadar kullandığım MIP Garmin saatler arasında ekranı en kötü olan cihaz Fenix 7 diyebilirim. Safir olmamasına rağmen garip şekilde yansıma yapıyor, ekran soluk ve sisli gibi. Fakat yine garip bir şekilde aydınlatma ışığını açtığınızda Fenix 6’daki gibi siyahlar mavimsi olmuyor.
Şahsen ben mecbur kalmadıkça kesinlikle siyah renk almam, hele DLC hiç almam. Siyah renk çizildiği zaman ki Titanyum olsa bile çiziliyor, altından beyaz renk çıkıyor ve kabak gibi belli oluyor. En iyisi gümüş rengi veya Titanyum ise kaplamasız modelini almak.
Karbon en güzeli bence
Solar ekranlarda güneş enerjisi için ekstradan bir katman var. Bu katman fazladan bir yansıma yaratıyor.
Benim F6’da da F7’de de mavi siyah sorunum olmadı. Ama Fenix 5X’te biraz vardı ki o safirdi. Biraz üretim bantlarına da bağlı diye biliyorum bu. Bir dönem mavi diye değiştirenler vardı.
Titanyum + DLC daha kolay çiziliyor diye biliyorum. Titanyum hafiflik sağlasa da yeterli dayanımı sağlamıyor. Zamanında gümüş model Fenix 3 kullandım. 2 - 3 yıl sonrasında saati sattım, alan kişi saatin temizliğine şaşkındı. Aslında temiz değil ama gümüş modelde çizikler görünmüyor. Siyah kaplamalarda ise kaplama çizildiğinde acı gerçekler ortaya çıkıyor.
Hoş Fenix 5X ve Fenix 6X Pro kullandım siyah kasa ama ikisinde de hiç ciddi çiziklerim olmadı.
Ben de şu ana kadar çizik sorunu yaşamadım, hem dikkatli kullanım hem de şans diyelim
Bendeki cihaz solar veya safir değil. Konuyu açan arkadaşın bana gönderdiği resime baktıktan sonra artık şuna 100% eminim ki Fenix 7 serisi önceki jenerasyonlara göre kesinlikle ekran kalitesi olarak daha geride. Bazıları dokunmatik ekran katmanı yüzünden diyor ama bence alakası yok, Vivoactive 4’te de dokunmatik ekran vardı ama ekran daha canlıydı.
Selam,
Sanırım burası doğru başlık olacaktır. Geçen Eylül ayında Fenix 6’dan Fenix 7X Saphirre Solar’a geçtim. Ekran parlaklığı, renklerin canlılığı hakkında yorum yapmam gerekirse bence gayet güzel. Bir sıkıntı görmedim. Dokunmatik özelliği oldukça güzel çalışıyor. Fakat en büyük özellik ise pilde. İznik Ultra’da 29 saat 27 dakika boyunca koştum. Tüm Gps sistemleri ve MultiBand açık. Turn by Turn navigasyon açık. Coros nabız bandı bağlantısı aktif. Yarışı bitirdiğimde hala %9 pil vardı geriye kalan.
Sanırım en çok pili MultiBand özelliği ve Turn by Turn navigasyon tüketiyordur. Sürekli sesli ve titreşimli uyarı. Bu aslında sinir bozucu. Maalesef şimdilik sadece parkuru yaratırken navigasyon uyarılarını aç/kapa seçeneği var. Bunu parkurda istediğimiz bir anda açıp kapatabilsek çok güzel olacak.
Özetle F7X benim şu ana kadar kullandığım en başarılı Garmin oldu. Özellikle ultra koşanlara tavsiye ederim. MultiBand ve Navigasyon kapatılırsa 40 saatin üzerini rahat rahat görecektir.