Sırt çantasına alternatif bel çantası önerisi


Herkese selam
Aşırı terleyen biri olarak patika yarislarinda da yer yer yürüdüğümüz için koşu çantaları beni rahatsız ediyordu terleyip sogumalarla sürekli omuzlarım tutuluyordu benimde sırt çantası olmadan zorunlu malzemeleri taşımak için bel çantası arayışım vardı. birkaç alternatif bulmuştum ama Türkiye de satış yapan yer bulamamıştım. Aonijie markasının kemerini buldum fakat fermuarlı bir göz olmaması genelde arabanın anahtarini kemere koyduğum için güvensiz hissettirdi ve bu malzemelerin pahalı olması sebebiyle alıpda pişman olmamak için belki birilerine yardımım olur diye paylaşmak istedim.salomon adv skin belt hem fermuarlı olmasi hem de 1 lt su taşıması ile benim sıkıntımı çözdü. Test ederken içine harici batarya kafa lambası tuz tableti ve ilk yardım battaniyesi de koydum şimdilik sıkıntım yok Antalya ultra parkurunda da bu kemer ile koşucam umarım keyifle biter ve bu yazı birinin işine yarar :v: ve alternatifleriniz olursa lütfen yazar mısınız

11 Beğeni

Compressport’un free belt pro modelini kullanıyorum, bana çok kullanışlı geldi, bütün bel çevresinde (ön-arka-yan) yer var, baya bir malzeme doldurabiliyorsun. Fermuar, düğme vs. yok, iki streç arasına konuyor malzemeler. Oldukça güvenli, herhangi bir düşme vs. yaşanacağını sanmıyorum. Arkada baton askıları da var. Başta dar gelebilir ama zamanla alışıyor insan.

2 Beğeni

Bununla kapadokya 63k koştum, hiç elimi belime götürüp te düzeltmedim, 2*250ML suluk 5/6 jel, kafa lambası, acil durum ekipmanları, telefon, hurma vb… taşıdım, ama 500 ml suyu elde taşıdım buna alışkın olduğum için problem yaratmadı zaten sürekli içildiği için ağırlığı azaldı.

2 Beğeni

Fiyat performans çok iyiymiş

Ben de ilk Decathlon’un bel çantasıyla başlayıp sonra Compresssport’un free belt pro’suna geçtim. İkisinde de 500ml flaskla su taşımak (ön ya da arka tarafa koyuyorum) fazla sallanmalarına sebep oluyor. Bir tek Compresssport’un bel çantası eğer hacimsel olarak çok doluysa (mesela yağmurluğu da çantaya sokuşturduysam) iyice geriliyor ve o zaman suyu koyduğumda da sallanmıyor.

Bu arada iki çanta da başta iyi gibiydi ama sanırım kullandıkça esneyip eskisi gibi sabit tutamıyorlar belimizde taşıdıklarımızı. Bir de decathlonun çantası ağlı bir yapıya sahip olduğu için çok dayanıklı değil bıraktığımda birkaç yerinden yırtılmıştı. Tabii bu benim özensiz ve fazla kullanımımla ilgili olabilir.

Compresssport’u biraz daha eskitip adv skin’i deneyeceğim ben de. CP sıklığına göre ultramaraton mesafelerini bile bel çantasıyla koşuyorum. Tek isteğim 500ml flask, bolca jel ve zorunlu malzemelerin sığması.

NAKED freebelt kullanıyorum, çok memnunum Koştur.co’dan almıştım hala var mı bilmiyorum. Tavsiye ederim.

Herşey naked olmaması ile başladı zaten :joy:

1 Beğeni

Decathlon çantasına 500ml koyarsanız nereye koyarsanız koyun sallanıyor rahatsız ediyor, 2x250 ml sağ ve sola koydum, arkaya taraf çift kat ilk kata telefon diğer kata acil durum battaniyesi ve ilk yardım malzemeleri, ön göze jel, tablet, hurma, feneri koydum tam yerleşim bu şekilde. 500 ü bel çantasına idmanlarda her şekilde koyup denedim hepsinde de rahatsızlık veriyor, tek çözüm 2x250ml o da yanlarda.

2 Beğeni

Compressport free belt pro’ya 500ml soft flaskı ön tarafa koyuyorum, en son Ida Ultra 36k da da o şekilde kullandım, su sesi gelebiliyor su miktarı azaldıkça ondan rahatsız olunabilir belki ama onun dışında yerinde sabit kaldı hep, ki belt çok dolu değildi, telefon ve birkaç jel, arkada da batonlar, kalan malzeme çantadaydı:)

Merhaba, bende bir çok sırt çantası ve bel çantası denedim. Hepsinde avantaj ve dezavantaj oluyor. Tam olarak sorunsuz kullandığım bir ürün olmadı. Sırt çantası terletiyor, bel çantası yetersiz gelebiliyor, ilk başlarda sular doluyken sallanma yapabiliyor.
En sonunda aşağıda paylaştığım Koşu Baggy Şort aldım ve kısmen rahat ettim. 25 Km den kısa tüm koşular için yeterli geliyor. Ön fermuarlı arka fermuarlı yan açık cepler çok işlevsel. Bir bakmanızı tavsiye ederim. İki ürünü de aldım kullanıyorum.

https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-baggy-sort-si̇yah-running/_/R-p-145971?mc=8503016&c=SİYAH

6 Beğeni

Ben compressportun bel çantasını uzun yarislardaykullandim, baton takma imkanına varı. En önemlisi esnek ve saglam oluşu içindeki malzemeyi sallanmadan tutabilmesi, içine kolay ulaşılabilmesi gibi özellikler bana hitap ediyor.

2 Beğeni

Bel çantaları terleme yapmıyor mu? Yada sırt çantasına göre daha mı makul seviyede?

1 Beğeni

Benim için sırt çantasından çok çok daha konforlu, terleme seviyesinin sırt çantası ile alakası yok, açıkçası terletti mi onun bile farkında değilim. Yedek kıyafet taşıyamazsınız ama eğer öyle bir planınız var ise.

1 Beğeni

Uzun kosularda ve yarislarda, bel kisminda cepleri olan bisiklet formasi ile kosuyorum. Bu cepler kosu sirasinda cok ama cok ise yariyor. Deneyip gormenizi oneririm.

Sirt veya bel cantasinin bu cepleri kapatmayacak sekilde giyilmesi gerekiyor tabi.

5 Beğeni