Burayı keşfettiğim günden beri sormak istemiştim hep. Gün bugündür benim için.
İçimizde her kesimden çok değerli ve tecrübeli insanlar var. Acaba diyorum bu tecrübelerimizi birleştirip koşu alanında dünya çapında ses getirecek bir yarış düzenlenemez mi ? çok renkli çok etaplı bir yarış.
İnanıyorum ki böyle bir yarış için sponsor desteği de çok rahat bulunur.
Ama hepsinden önce fikir alışverişinde bulunup detaylı bir toplantı/çalışma yapılması gerekiyor.
yarış birden fazla etap içerebilir. birden fazla şehirde yapılabilir. yarış içerisine bazı engeller konulabilir. vs vs deyip geliştirmek istiyorum.
Örneğin; Doğaya karşı koşan bir sporcu olsun parkur birden fazla etap içersin.
Toprak:patika, çamur
Su: sığ dere geçişi / sis tüneli
Rüzgâr: büyük fanlar, bayraklar
Ateş: sıcak hava, meşaleler (güvenli mesafe)
Finalde de “element madalyası” gibi sıra dışı bir madalya verilebilir.
Terk edilmiş yol, eski sanayi, baraj yolu, köprü altı, Sis makineleri / tünel hissi
Zeminde büyük yazılar: “Doğadan çıktın.” “Şehir başlıyor.”
veya parkuru zorlaştırıcı mental olarak sporcuyu zorlayacak, mentalini test edecek sözler, tabelalar vs de konulabilir.
yarışın Doğada başlayıp şehrin kalabalığında bitmesini düşünüyorum.
Tv kanallarıyla anlaşılıp yarışın bazı kesimlerinin canlı yayımlanması sağlanabilir.
Ne dersiniz arkadaşlar ?
Yani şimdi biraz heves kırmış gibi olacağım ama ne kadar çok renkli ve çok etaplı olursa , katılım o oranda düşüyor.
İznik Ultrayı düzenleyen ekip bir ara 5k Çamur Yarışı diye bir şey düzenledi. Çok az katılım olduğu için devamı gelmedi.
Bir yarış ne kadar çok renkli hale gelirse hitap ettiği kişi sayısı o kadar azalıyor. Katılımcı potansiyeli düşüyor. aynı zamanda ne kadar çok renkli olursa yarışın maliyeti o oranda yükseliyor. Bu maliyet artışı yarışın katılımcı sayısını düşüren başka bir etken oluyor.
ülkemizde olimpiyat oyunları dahi doğru dürüst reyting alamıyor. İstanbul maratonu dahi halktan seyirci bulamıyor. Böyle az kişiye hitap eden yarışlar hiç seyirci bulamıyor.
hal böyleyken seyircisiz bir organizasyona sponsor bulmak imkansıza yakın oluyor.
alım gücümüz yüksek olsa bu işe para ayırabilecek birkaç zengin bulunabilir belki ama ülkenin bu halinde pek mümkün değil.
TV de yayınlanma iddiası varsa "Koşulu Survivor yada koşmalı Survivor " olarak izleyici kitlesine sunulur. Survivor izleyicisi kendini elit spor izleyicisi olarak görüyor. Bu programa çok sıcak bakmayabilirler ( çekişme cemkirme kavga hakaret yoksa reyting yok kuralı)
Bence orijinal bir yapım olur . TV de canlı yayın konusu olanaksız gibi hiçbir kanal prime time saatini hatta önünü vermez . Belki saat 24 sonrası yada YouTube canlı yayın olabilir.
Running man filminde değişik temalar ve engeller vardı sanırım.
Abi bana hiç de heves kırıcı gelmedi söylediklerin. Doğru olan neyse onu söylemişsin. İşte bu yüzden bu platformda bir şeyler tartışmayı seviyorum.
Dediklerinde çok ama çok haklısın.
İşte bu olumsuz görünen tarafları da nasıl olumluya çevirebiliriz veya nasıl kazanabiliriz onun üzerinde bile düşünmemiz gerekecek.
Bahsettiğim bütün örnekleri gayet mantıklı ve güzel. Olur da böyle bir şey yapılırsa bunların hepsi dikkate alınır.
Fikirlerin ve eleştirin için çok teşekkürler.