Hayırlı günler, 8-12 ayda bir ayakkabı değiştirmekten bıktım ayağım serçe parmak kısmından taraklı olduğundan herhalde giydiğim ayakkabılar ya serçe parmak kısmından şekli değişip genişliyor (deri), ya da serçe parmak kısmından deliniyor (kumaş, file) Başparmak kısmından ise yıpranıyor. Günde 10 saate yakın dışarıda olduğum için ister istemez terliyor bu yüzden kumaş tercih ediyorum.
Hem serçe parmağımın baskısına hem de 2 yıl her gün 10 saate (kuru ve ıslak koşullarda) yakın kullanılmaya dayanabilen bir ayakkabı var mıdır?
Mümkünse nefes alabilen kumaş türde.
Ayak ölçülerim Sportive de bulunan cihaz ile 2 defa biri sağa baskı diğeri eşit baskıda ölçmeye çalıştım sonuçlar:
Evde de kendi imkanlarımla cevtel ile ölçmeye çalıştım uzunluğu 27 cm, genişliği ise 10,5 buldum (Parmaklar kısmından en geniş bölge)
Birkaç ayakkabı buldum bunlar nasıldır veya daha farklı ayakkabılara mı yönelmem gerekir? ayakkabıları İstanbulda betonda kullanacağım, önerilerinize açığım.
1-Nike Juniper Trail 3(4500TL civarı arazi ayakkabısıdır diye dayanıklı olduğunu düşünüyorum.) 2-Nike Pegasus Trail 5(5800TL civarı) 3-Nike Wildhorse 10(5800TL civarı) 4-Nike Winflo 11(4300TL civarı) 5-Nike Air Zoom Pegasus 41(6000TL civarı)
Trail ayakkabılar şehir içi için uygun değil. Ben dahil çoğumuz kısa süreli kullanabiliyoruz ancak uzun süreli kullanımlar için önerilmez. Taban ve üst kısım sert yapıda olduğundan genel koşu ve yürüyüş ayakkabıları kadar konforlu da değiller ve onlardan daha ağırlar. Kişisel nedenlerden model önermiyorum ancak ayak yapınıza uygun alacağınız orta halli bir Mizuno sizi mutlu eder inşallah.
Mizuno’yede bakmaya çalışırım. Bu Reactx Pegasus Trail 5 arazi-yol ayakkabısı değil mi? Juniper 3 Trail’de arazi olarak çokta teknik değil diyebiliyorum.
Daha detaylı açıklama şansınız var mı çünkü bunları yol kullanımına uygun diyebiliyorum mesela Wildhorse 10 teknik ayakkabı olduğundan yolda kullanılmaz, ama pegasus ile juniperi yol ve arazi kullanımına uygun hafif giriş seviyesi arazi diyebiliyorum. Araziyide sağlamdır diye düşünüyorum önceden FİLA’nın olsun Pumanın Anzarun Lite’ı olsun hep ayağımda delindi ve yıprandı.
Elbette yapılabilir ancak lafı uzatıp kafa karıştırmaya gerek yok ki. Trail kategorisindeki ayakkabıları betonda, asfaltta uzun süreli kullanım için buradaki hiçbir koşucu önermez. Sokağa çıkarken bazen hızlıca ayağıma geçirdiğim Merrell trail ayakkabım 10k sonrası falan işkenceye dönüşüyor.
Başta söylediğim gibi model kimseye önermiyorum. Ayak yapınıza, kullanım amacınıza, bütçenize uygun bir ayakkabı bakmak içn Metropol AVM Mizuno mağazasına gitmeniz dışında bir önerim yok şimdilik.
Islaktan kastım geçirmemezlik değil ıslandığı zaman kumaşı salmasın kendisini anlamında yazmıştım, önerileriniz için sağ olun onlarada bakarım. Pekii delinmeye ve yıpranmaya karşı dayanıklıkları nasıldır?