Sensör nedeniyle kolda ağrı

Herkese merhaba,

Koşarken taktığım saat ve akıllı bilekliker, bir süre sonra 4 ve 5. parmağımda uyuşma, hatta sol omzuma kadar ağrı ve karıncalanma hissi uyandırıyor.

Nabız ölçüm sensöründen kaynaklandığını düşüniyorum. Aynı problemi yaşayan oldu mu? Sırf bu yüzden kendime kaliteli bir sporcu saati alamıyorum.

Daha önce garmin 245 i ve huaweinin basit bir bilekliğini denedim takamadım bu sebepten.

Göğüs bandı + elde telefon ile koşuyorum ama yorucu oluyor

1 Beğeni

Bilekten ışıkla ölçüm yapan sensörden mi şüpheleniyorsunuz? O sadece ışık tutuyor ve geri dönen ışığı algılıyor. Böyle bir şeye neden olması çok mümkün değil. Fazla sıkıyor olabilir misiniz saatin kordonunu?

5 Beğeni

Bilgisayar kullanımı, sinir sıkışması vb durumlar akla geliyor.Saat kolda takılı kalsın ama ölçüm almayın yada saati çıkarın;sonuçta saat sıkması varsa onun rahatlaması dışında bir değişiklik olmayacağı düşünüyorum.

1 Beğeni

Gece saatle yattığımda ve kolumun üstüne yattıysam bende de 3-4 saati bulan uyuşma oluyor. Muhtemelen çok sıkıyor olabilirsiniz saatinizi, göğüs bandınız da varsa saati mümkün olduğunca gevşek takarak deneyin isterseniz.

1 Beğeni

Aslında çok sıkmıyorum, devamlı ölçüm modunu kapattığımda ağrı, uyuşma geçiyor fakat bu sefer de saatin tüm özelliklerinden yararlanamıyorum.

Mesele huawei gt runner da aralıklı ölçüm modu vardı, onda olmamıştı denediğimde.

Garmin FR 265 almayı çok istiyorum ama sırf bu yüzden alamıyorum.

1 Beğeni
  1. ve 5. parmak ise “ULNAR SİNİR SIKIŞMASI” diye aratabilirsiniz.
    Genelde çalışma masasına vs. dirsek/kol dayamaktan olur. Saatiniz de sinire basıyor olabilir.

Nöroloji bölümüne gidip tam sıkışmanın yerini, nasıl koruyacağınızı, siniri esnetme egzersizlerini öğrenebilirsiniz.

“uyuşukluğa göre hangi sinir?” grafiği…

“N.ulnaris nereden geçer?” grafiği… (kolunuzu uzatın, avuç içini yukarı çevirin, beyinden başlar, koltukaltından devam eder, size bakan dirsek çukurundan, yan yüzeyden 4 ve 5. parmaklara gider. Şıkışma buraların herhangi bir yerinde olabilir. kolunuzu sallarken omzunuzda da sıkışıyor olabilir. ölçmeden sıkışan yeri bulmak mümkün değil.)

Anatomi dersimiz şimdilik bu kadar :stuck_out_tongue:

8 Beğeni