Selamlar 50 yaş koşu grubu üyesi var mı?

Herkese selamlar
Amatör olarak 10 yıldır koşuyorum ort 8k 2-3/hf sıklığında.
Forumu yeni keşfettim
Kendimden söz edeyim : 50 y ve amatörüm
Genelde tek koşarım pek yarış deneyimim ve ilgim yok. Yılda ort 1k koşuyorum
Birkaç sorum olacak , yanıtlarsanız memnun olurum
Bu forumda 10 yıl ve üzeri koşu deneyimi olanlar var mı?
Uzun yıllardır koşu yapanlarda kronik sakatlıkları olan oldu mu?
Yaş önemli bir kriter; 50 yaş grubunda koşucular var mı onların koşu rutini nasıl?

4 Beğeni

Hoşgeldiniz. 63 yaşındayım, haftada 30k koşuyorum.

2 Beğeni

Hem postun tamami hem de yorumum icin iletiyorum…

1 Beğeni

Merhaba , bisiklet de vargaliba çok güzel

1 Beğeni

50 yaşıma kaldı 2 sezon :joy: Ben biraz değişik eğittim kendimi. Koşuyu, hedefe giden ve sonuç alınan geçici bir keyif almaktansa, zihinsel ve ruhsal enstantaneleri sahne sahne yasayabilmek için sihirli bir süpürge gibi kullanmaktayım. Tabii bu sadece koştuğum için olmadı. Ben bir ikizlerim. Koşuya başladığım 40 lı yaşlarımda paralel zamanda gelişen bazı spiritüel hayat deneyimleri sayesinde, düşünce gücü, psikoloji, zihin, beyin derken… Sonradan çözdüğümde anladığım ve aklımda şimşekler çaktıran :joy: Geceyarısı asfaltta 5 pace yardırırken telepati yapmak! :joy: Musa Dağında koşu kıyafetleriyle bir gece konaklamak. Belgrad Ormanında bir antrenman gününde ruhunu sevdiğim Geyikle burun buruna gelmek. Gibi gibi şeylerden sonra birde baktım Usta Ultracıların peşinde öyle veya böyle gidebiliyorum :joy::running_man::v: Tek başına bir dağ ile muhatap olabiliyorum. Sakatlamsam da durmadan devam edebiliyorum ve asla pes etmiyorum. 24 saatlik bir zaman diliminde her türlü 100 Km hedefiyle yola çıkabiliyorum. Kaç yıl bu performansı koruyabilirim bilmiyorum ama ne yaparsam yapayım nasıl bir hâlde başladığımı hatırlayalım diye çaylakmaratoncu yum diyorum kendime​:joy: Cesaretimi dağlardaki keçiler ve geyikler bilir sadece, kayaliklarda koşarken martılar eşlik eder sadece, yaşlandıkça birçok yeni şeyleri de kesfedeceğimi biliyorum bu arada kendime dikkat etmeye çalışıyorum. Hazır olmadan büyük aksiyonlara girişmiyorum. Geçen 8 yılda kendimi şekillendirirken iyi tanıma fırsatım da oldu. Evde, işte her yerde ultra hayat var, kendimle o kadar iyi yarisabiliyorum ki ultramaraton yarışlarına katilabiliyorum diye düşünüyorum. Bu hayat normunun da en güzel yanlarından biri başka bir insan ile bilgi ve tecrübe paylaşımı yapabilmek, kritik noktaları açığa çıkarabilmek. Yerli yabancı olsun zihinsel bir ortak yolda buluşan olabilmek harika birşey. Size de Ultra Rüyalar dilerim. :pray::smiley::running_man:

9 Beğeni

Evet bisikletle uzun turlar da yapıyorum.

51 yaşındayım. 4 yıldır koşuyorum. Hafta içi iki gün 15km, hafta sonu 21km (genelde) koşuyorum. Koşmaktan dolayı bu zamana kadar bir sakatlık yaşamadım. Koşmadan önce ısınma egzersizleri ve koştuktan sonra da soğuma egzersizlerini mutlaka yapıyorum. Vaktim oldukça da dizlerime 10dk buz, foam roller uyguluyorum. Dinlenme günlerinde 20dk civarı güçlendirme egzersizleri yapıyorum. Daha serin ve sakin olduğu için sabah koşularını tercih ediyorum. Sakatlık değil de su toplaması sıkıntısı bir süre yaşadım. Onun da nedeni basma şeklimi değiştirmemden kaynaklandı. İç sesimi dinlemeyi bıraktığımda (ideali ararken :blush:) vücudum hemen sinyal veriyor. O nedenle önceliği nabıza vererek içimden geldiği gibi koştukça bir sıkıntı yaşamıyorum.

3 Beğeni

Ben sadece 1 kez 18k koştum .
Genelde 8-10k
Sakatlık : sol dizimde çapraz bağ dejenerasyonu var sadece zorlayınca( 15 k) ağrı ve donma oluyor.
Rutin koşu programımda engel olmuyor
4-5 yıldır stabil.
Ben koşuda zorlayıcı olmak yerine devamlılığı tercih ediyorum
Bu sayede koşuda totalde 12.000 km ye ulaştım.
Gücüm yettiğince de koşacağım

1 Beğeni

Yaş sözkonusu olduğunda aklıma ilk önce Tarsus Yarımaratonu’nda kafa kafaya gittiğim ve son düzlükte beni geçen 76 yaşındaki Ömer Abi ve emekli olduktan sonra yarışmaya başlayıp 60 yaşlarının başında iki kez UTMB yi kazanan Marc Olmo geliyor.Yaş bir kriter değil bence. Sakatlanmayan koşucu da görmedim henüz.Ama bu da koşmaya hiç bir şekilde engel değil.Herkesin koşu programı kendine hastır.Koşuyla ilgili pek çok bilgiyi ilkelden Mert Derman’ın blog sayfalarında bulabilirsiniz.
https://ritimblog.com/

5 Beğeni

merhaba, 48 yaşındayım ve aktif olarak 10 yıldır koşu, 8 yıldır triatlon yapıyorum. Aynı zamanda ironman 140.6 mesafesini de bitirdim. Kronik sakatlığım çok şükür yok.

5 Beğeni

Yaş 55 oldu hocam,gözlerim hala en zor ortamlarda.

4 Beğeni

Çok güzel bilgiler geliyor ; koşunun yaş sınırı olmadığının güzel örnekleri bunlar

1 Beğeni