(Satılıdı) Garmin Forerunner 245 (İkinci El - Temiz)

Merhaba,
Ocak 2020 tarihinde ElcoBil’den satın aldığım Garmin Forerunner 245 (mor) saatimi satıyorum. Herhangi bir problemi veya arızası yoktur.
Üst model bir saate geçtiğim için satıyorum. İçerisinde şarj kablosu vardır.
Fiyat: 4.650tl

3 Beğeni

Fiatta esnekliğiniz varmı

Hatırlatma: Sıfırı şu an 5193TL ile amazon’da satılmakta.

1 Beğeni

@tugrulpeker Ben bir kaç sitede sıfırının 6000 civarı ve üzerinde olduğunu görünce böyle bir fiyat belirlemiştim. Neyin değeri ne ediyor konusu epey karmaşık hale geldi malum. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
@alias46 iletinize özelden cevap vermiştim ancak hem mesajıma hem de ilana düzeltme niteliğinde güncel fiyat bilgisini buradan yazmak istedim.
Saatin son fiyatı 4000 tl’dir ve kargo ücreti alıcıya aittir.

Sevgiler :slight_smile:

2 Beğeni

Tşk ederim bütçeme uymadı iyi satışlar size

Merhaba @Sed forerunner 245 modelde yeterli gelmeyen ne oldu acaba bir üst model için? Ben de saat araştırdığım için model hakkında yorumunuzu merak ettim.

Merhaba, saat içerisinde yüzme sporu için havuzda yüzme var ancak açık deniz modu bulunmuyor.
Bu saati özellikle koşuya dair her türlü antrenmanda (interval, fartlek, trail, yol…) beni üzmeyecek, dayanıklı ve makul fiyatlı bir saat almak istediğim için tercih etmiştim. Açık deniz modunun olmadığını bunun sebebinin barometresinin olmaması olduğunu okumuştum. Barometrenin adının geçtiği trail koşularında da yükseklik kazanımı ile ilgili bilgileri GPS üzerinden aldığı için barometre eksikliğini ben hissetmedim. Velhasıl 2.5 yıldır antrenmanlarda ihtiyaç duyduğum her konuda problem ya da eksiklik yaşamadan saati kullandım. (Trail, yol koşusu, bisiklet, havuzda yüzme, kuvvet antrenmanları… ) Ancak sporla ilişkim arttıkça açık denizde yüzerken neyi nasıl yapıyorum merakım arttı ve bunun da olduğu bir saate geçmeye karar verdim.
Şu anda Garmin’in Fenix 6S Solar saatini kullanmaya başladım. Açık deniz dışında bana ek bir katkısı olmadı açıkçası :slight_smile: Forerunner 245’den farklı olarak sağlık yaşını göstermek, uykuna puan vermek, vücudunun ısı adaptasyonunu göstermek… gibi bence çok da elzem olmayan/ doğruluğu epeyce şüpheli bir kaç ek bilgi veriyor.
Nacizane tavsiyem saat seçiminde istediğiniz spor modüllerinin olması ve trail koşuları için rota yükleyebiliyor olmanız (kaybolmamak için çok işe yarıyor:) epeyce yeterli oluyor. Geri kalan özellikler bana biraz işin süslemesi gibi geliyor. Nabız ölçemesi, VO2Max, body battery, stres seviyeniz, uyku takibi, antrenman programlama… vs gibi veriler tahmini veriler ve zaten artık hemen her saatin bu konularda bir fikri var. :slight_smile:
Ek bilgi; Mor kayışı olan Forerunner 245 saatin içerisine müzik yüklenmiyor. Telefonuza saatinizi bağladığınızda saat üzerinden spotify gibi uygulamaları kontrol edebiliyorsunuz ancak bunun için telefonun yanınızda ve saatinize bağlı olması gerekiyor. Müzik modu olan 245 modellerinde saate müzik yükleyip telefonsuz müzik dinleme imkanınız olabiliyor. Benim müzik, podcast dinlediğim antrenmanlar uzun ve yavaş olanlar olduğu için zaten telefonum yanımda oluyor. Dolayısıyla benim için bu bir eksiklik değildi. Ancak sizin için müzik önemli bir özellikse buna dikkat etmenizi öneririm.

5 Beğeni

6 yıl içerisinde Vivosmart HR’den başlayıp Venu 2 Plus’a kadar toplam 7 farklı Garmin saat ve bileklik kullandım. Forerunner 245’i de 1 yıl kadar tecrübe etme şansım oldu. Şu ana kadar üretilmiş Garmin saatler arasında fiyat/performans olarak bence en iyi model. İlk çıktığında yazılımsal bazı sorunları vardı ve beni ayar ediyordu ancak sonradan güncelleme ile çözülmüştü. Harici nabız sensörü bağlayıp antrenman başlattığınızda optik nabız sensörü çalışmaya devam ediyordu mesela.

Demem o ki, temiz bir FR245 halen uzun süre iş görebilir. İşin süs kısmı diye bahsettiğiniz özellikler konusunda size hem katılıyorum hem de katılmıyorum. Garmin’in optik nabız sensörünü en ağır eleştirenlerden biriyim ancak Stres ve Body Battery bence gerçekten iyi çalışıyor. Özellikle Covid döneminde bunu daha iyi gözlemledim. Yeni çıkardıkları HRV Status özelliğini daha da işlevsel buluyorum. HRV değerinin düşmesi, istirahat nabzının yükselmesi, hastalık veya strese bağlı kortizol yüksekliğine iyi bir işaret oluyor.

Ancak yeni çıkan modellerde solar panel koyacağız diye, solar olmayan cihazların çerçeve boşluğunu çok kötü yapmışlar. Yeni 255 modelinde tasarım daha da kötüye gitmiş bu yüzden.

Bir sonraki çıkacak modelde beklentim ise şöyle bir şey, muhtemelen ismi de ForBezel 265 olacak;

7 Beğeni

Detay yorumunuz için çok teşekkürler :slightly_smiling_face:

2 Beğeni

İyi satışlar dilerim :slight_smile:

1 Beğeni

Saat satıldı. Teşekkürler