Samsun 19 Mayıs Yarı Maratonu 2024

Bu sene 19 Mayis Pazar gününü denk geldiği için fırsat bu fırsat hem ilk defa Samsun’a hem de bu ozel yarışa ilk defa geleceğim.

Yarışın anlami özel olmasına özel de bu belediye ve federasyon yarışlarının tek handikapı geri planda kalması.

Ne sosyal medya kullanımı ne tanıtım ne de bu yarışın kendi sitesi bile yok. Bildiğim kadarıyla 19 Mayıs Samsun yarışının 1 tane bile instagram hesabı yok.

Mesela takvimi bilmeyen adam Yarı Maratonlara ozel ilgisi yoksa bu yarıştan haberi olmaz. Gelecek olan adam için bile Yarışın ne sitesi ne instagrami olduğu için yaris kacta, parkur ne, kitler nerede dağıtılıyor, konaklama, kayıt hiçbir sey yok.

Tamam belediye yarışları görece ucuz oluyor ama tanıtım 0.

Ben mesela geleceğim ama hadi parkuru salla da yaris kacta başlayacak kit nerede dağıtılacak bilgim yok. Kaldi ki şimdiden oteldir yerdir ayarladım.

Ha ayni tanitimsizlik Adana yarışı içinden geçerli. Onunda instagram hesabindan en son 3 sene önce paylaşım yapılmış.

8 Beğeni

2022’de yapılan maraton 21.4 km Run Activity on May 19, 2022 by Samet A on Strava

Katıldığım yıllarda hep ücretsizdi . Bu senede öyle olur sanırım ya da uygun bir fiyatı olacağını düşünüyorum.

4 Beğeni

2023’te de birebir aynı parkur koşuldu.

2023’te yarış saat 09:00’da başladı. Ferdi sporcular kitlerini bir gün önce https://maps.app.goo.gl/dANMfnkYiUXLMvDu5 İlkadım Atletizm Pistinden, kulüp sporcuları https://maps.app.goo.gl/yqLJ6Y6QAPvn726C7 Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda yapılan teknik toplantıda aldılar.

Başlangıç ve bitiş https://maps.app.goo.gl/sHe4T4mo8Dupe9NEA Tütün İskelesi önündeki alanda yapıldı.

Yarışta çip veya herhangi bir ölçüm aleti yoktu. Süreler eski usül elle yazıldı ama herhangi bir yanlışlık yapıldığını duymadım. Ara noktalarda numaralar kayıt altına alınıyordu bu sebeple göğüs numaranızın önünüzde ve görünür olması önemli aklınızda bulunsun.

Parkur tamamen düz ve genelde asfalt. En iyi sürenizi yapmak için uygun fakat ben biraz sıcak bir güne denk geldim, yarışın yarısından sonra çok zorlandım. Yol boyunca su istasyonları yeterliydi ve yönlendirmeler çok iyiydi.

Bence kesinlikle en az bir kez koşulmalı. Umarım gelecek senelerde güçlü bir sponsor destekler ve daha büyük bir organizasyona dönüşür. Zira kısıtlı imkanlarla bile harika bir iş çıkardıklarını söylemeden edemeyeceğim.

7 Beğeni
3 Beğeni

Nasıl yarışa kaydolursun diye googleladım biraz uğraşarak link buldum https://bys.taf.org.tr/GeciciDosyalar/dec423e0-2aea-4472-b04e-4c04f241e0e9.pdf

Bys üzerinden kaydolacakmışız peh, sanırım bys.taf.org.tr üzerinde sporcu olarak kayıt sonra yarışı seçip ücreti ödeyeceğiz falan filan. Geçen sene baktım 248 kişi koşmuş çeşme yarı maratonu koşuldu haberi vardı katılımcı binin üzerindeydi bu şekilde ne uzar ne kısalır bu rakamlarda kalırlar. Bir yarış Sitesi instagram hesabı o kadar masraflı değil samsun büyükşehir belediyesinin hesabına baktım bilgi yok trabzonspor maçı için passoligle ücretsiz tramvaya inebilirsiniz haberi var.

1 Beğeni

19 Mayıs üniversitesi BESYO bölümü kabaca 1-2-3-4 sınıf 1000 kişi olsa, bunların yüzde 10u koşabilse(!).

Samsun’da okullarda 300 beden eğitimi öğretmeni olsa…
Falan filan…İlkokul arkadaşını, asker arkadaşını, komşunu ikna et YouTube videosuna kadar gider bu şekilde.

Bence eksiklik yarışın resmi organizasyonla yapılması; o bazen kızdığımız (konuyu kapatıyorumm) özel organizasyon daha pratik. Ankarada 27 Aralık koşusuna dair belediyenin afişleri olmaz.Ama katılım yoğundur.Koşu kültürü, ulaşım, yaş vs çok şey etkendir. Sırf sporla ilgili birimi olan İstanbul bile yetersiz,eksik noktaları var.

Samsunlular, Edirneden Hakkari’ye kadar koşuyla ilgisi olanlar zaten burada koşu olduğunu biliyor.Ankarada da çoğunuzun ilinde de koşu grupları aralarında anma yapıyor.19 Mayıs öksüz değil.

TeamRunbo olmasa 18-19 Mayıs’ta Gran Fondo Samsun bisiklet organizasyonu olduğunu bilmeyiz;ama bisiklet etkinliklerine katılan bilir.Bu da sivil toplum etkinliği.

2 Beğeni

Bu yarışın TAF bünyesinde olması yerel yönetimin ve valiliğin duyarsız kalmasını haklı kılmaz.Ülkenin en eski maratonlarından biri olan 19 Mayıs marotonunun bu kadar sönük ve katılımsız geçmesinde hem atletizm federasyonu ve hemde büyük şehir belediyesinin payı büyüktür.Bunun koşunun tarihinden kaynaklanııyor olduğunu düşünüyorum.Bu zamanda zaman ölçüm çipi olmayan ve koşuya 2 hafta kalmış hala kayıtları açılmayan bir koşu gördünüz mü.Eminim eğer 19 Mayıs pazar gününe denk gelmseydi geçen sene ki gibi alakasız bir günde yapılacaktı.
Samsunlu koşu severler olarak Ekim ayında atletizm fedarasyonu sekreteri ile toplantı yapıp eksiklikleri ve bu koşunun bu ilgisizliği hakemediğini söyledik.Aramızda bir grup oluşturduk belediye ve valilikle görüşüldü.Sonuç sıfır.
19 Mayıs marotonunu yaşatmak ve hakettiği ilgiyi görmesi için ülkedeki bütün koşu severlerin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir.

1 Beğeni

Denedim, kayıt oluşturdum.Mail onayı sonrası gelen şifre ile giriş yapıp şifre değiştirdi sistem.Sonra bilgi güncelleme ve yarışlar ekranda görünüyor.

Başvur dediğimde “Devam edilsin mi?
Bu etkinlik için ödeme yapmanız gerekmektedir. Devam etmek ister misiniz?”

Ödeme sayfası değil başvuru sayfasına yönlendiriyor.M45 seçtim örneğin.

“HATA
FATİH BOYACI adlı sporcunun telefon numarası doğrulanmadığı için yarışmaya başvuramaz.”
(Telefon doğrulanmamıştır yazan yeri tıklayıp telefon numaranızın altındaki doğrula butonunu tıklayın,kod gelecek,kodu yazın ve kaydedin)

Başvuru yapılabiliyor.Ödeme sayfasına yönlendi.
404 hatası.Ana sayfada şu yazıyor:
“19 MAYIS YARI MARATONU/SAMSUN adlı faaliyete başvurunuzu tamamlamak için ödemeniz beklenmektedir. Ödemeyi tamamlamak için TIKLAYINIZ. .”

Tıkladım…

tıklma sonrası çıkan sayfa

Ödeme sayfası:150TL

Ödeme sayfası

Katılmayacağım için iptal ettim.

41 kişi başvurmuş, 30 Nisan 16 Mayıs arası başvurular açık.

Kısaca ABC web sayfasına girip ad soyad vs bilgiler girip SMS ile telefon teyidi ile ödeme sayfasına yönlendirme işlemi daha kolay görülebilir.Ama kayıtlar bu şekilde.
Burdan da duyurmuş olalım, başvuruşar başladı.
(@JP_Jackson sen de duymuş ol konuyu açan olarak)

@froyt Salih emeklerinize sağlık, olumlu sonuçlanması bile prosedürü resmi dilekçelerle sürdürüp kamu denetçiliğine gidilebilir.Samsundaki yarımaraton dahil tüm yurtta birçok koşu sever 19 Mayıs etiketiyle koşacaktır.

2 Beğeni

Biraz önce koşarken gördüm, Atakum Gençlik Merkezi’nin sahil tarafında Gençlik Spor İl Müdürlüğü birtakım çadırlar kuruyordu. Önce yarı maratonun tanıtımıyla ilgili olabileceğini düşündüm ama sonra arkada Shimano çadırını da gördüm. Hem Gran Fondo hem de Yarı Maraton tanıtımı yapılacağını umarak iyimser olayım dedim. Bugün sahilde felaket rüzgarlı bir hava var, çok kişiye ulaşabileceklerini sanmam.

3 Beğeni

Yeşilay bisiklet turu varmış, iyimserliğim yerle yeksan oldu. Önde bir takım yelekli bisikletliler, arkasında yerli ve milli Togg’uyla vali bey ve konvoyu geçtiler biraz önce.

2 Beğeni

Ülkemizde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında koşamıyoruz.

Hadi zaten sirf adi Samsun olduğu için zoraki etkinlik yapan Samsun 19 Mayis Yarı Maraton organizasyon ekibinden cacik olmayacağını anladık da bari o gün Izmir var ve 19 Mayis 10k Yol Koşusunda yarisiriz dedik. Onda da sivrizeka Maraton İzmir organizasyon ekibi 16-34 yaş aralığında ve sadece TC kimlik numarası 99 ile başlayanlarin kaydini ücretsiz alıyor.

Isin ozeti 19 Mayıs Pazar günü Ülkemizde yari maraton kosamayacagiz. Bari o gün Yunan adalarına gidip orada koşalım.

2 Beğeni

Allah’ım bunların Türkçe,mantık öğretmeni kim; ikinci kez baktım burada okuduktan sonra @JP_Jackson .

“Yarışmaya 16-35 yaş arasında olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve 99 ile başlayan kimlik numarasına sahip sporcular kayıt yaptırabilecektir.”

Yani Türkiye doğumlu, uyruklu 16-35 yaş aralığında bir Türk koşamaz.Çünkü kimlik numarası 99 ile başlamıyor.Doğrusu örneğin şöyle olmalı:

“Yarışmaya 16-35 yaş arasında olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı (99 ile başlayan kimlik numarasına sahip sporcular da dahil) sporcular kayıt yaptırabilecektir.”

9 Beğeni

Her sene merakla beklediğim bir maratondu. Geçen yıl koşamamıştım ama önceki yıllarda hep koştum. Yarış saatine 40 dk kala yarış alanına gittiğimize daha başlangıç noktası bile yapılmamış oluyordu . Bu yıl Samsun’da düzenlenen İlkadım Granfondo bisiklet yarışında ter dökeceğim . Ücretli bir yarış. Ücreti olsada yarış formuna girse artık.

2 Beğeni