Samsun 19 Mayıs Yarı Maratonu 2024

Bu sene 19 Mayis Pazar gününü denk geldiği için fırsat bu fırsat hem ilk defa Samsun’a hem de bu ozel yarışa ilk defa geleceğim.

Yarışın anlami özel olmasına özel de bu belediye ve federasyon yarışlarının tek handikapı geri planda kalması.

Ne sosyal medya kullanımı ne tanıtım ne de bu yarışın kendi sitesi bile yok. Bildiğim kadarıyla 19 Mayıs Samsun yarışının 1 tane bile instagram hesabı yok.

Mesela takvimi bilmeyen adam Yarı Maratonlara ozel ilgisi yoksa bu yarıştan haberi olmaz. Gelecek olan adam için bile Yarışın ne sitesi ne instagrami olduğu için yaris kacta, parkur ne, kitler nerede dağıtılıyor, konaklama, kayıt hiçbir sey yok.

Tamam belediye yarışları görece ucuz oluyor ama tanıtım 0.

Ben mesela geleceğim ama hadi parkuru salla da yaris kacta başlayacak kit nerede dağıtılacak bilgim yok. Kaldi ki şimdiden oteldir yerdir ayarladım.

Ha ayni tanitimsizlik Adana yarışı içinden geçerli. Onunda instagram hesabindan en son 3 sene önce paylaşım yapılmış.

8 Beğeni

2022’de yapılan maraton 21.4 km Run Activity on May 19, 2022 by Samet A on Strava

Katıldığım yıllarda hep ücretsizdi . Bu senede öyle olur sanırım ya da uygun bir fiyatı olacağını düşünüyorum.

4 Beğeni

2023’te de birebir aynı parkur koşuldu.

2023’te yarış saat 09:00’da başladı. Ferdi sporcular kitlerini bir gün önce https://maps.app.goo.gl/dANMfnkYiUXLMvDu5 İlkadım Atletizm Pistinden, kulüp sporcuları https://maps.app.goo.gl/yqLJ6Y6QAPvn726C7 Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda yapılan teknik toplantıda aldılar.

Başlangıç ve bitiş https://maps.app.goo.gl/sHe4T4mo8Dupe9NEA Tütün İskelesi önündeki alanda yapıldı.

Yarışta çip veya herhangi bir ölçüm aleti yoktu. Süreler eski usül elle yazıldı ama herhangi bir yanlışlık yapıldığını duymadım. Ara noktalarda numaralar kayıt altına alınıyordu bu sebeple göğüs numaranızın önünüzde ve görünür olması önemli aklınızda bulunsun.

Parkur tamamen düz ve genelde asfalt. En iyi sürenizi yapmak için uygun fakat ben biraz sıcak bir güne denk geldim, yarışın yarısından sonra çok zorlandım. Yol boyunca su istasyonları yeterliydi ve yönlendirmeler çok iyiydi.

Bence kesinlikle en az bir kez koşulmalı. Umarım gelecek senelerde güçlü bir sponsor destekler ve daha büyük bir organizasyona dönüşür. Zira kısıtlı imkanlarla bile harika bir iş çıkardıklarını söylemeden edemeyeceğim.

7 Beğeni