Salomon Ürünleri Kalitesiz Mi?

Merhabalar,

Salomon’dan ayakkabı ve sırt çantası almayı planlıyordum. Sitesine baktıkça reklamlar da çıkmaya başladı tabii. Reklamların altında ise ayakkabıların hemen açıldığına/yamulduğuna dair yorumlar gördüm. Daha sonra profile girdiğimde birkaç posta baktım ve çoğunda böyle yorumlar mevcut. Sizlerin de görüşlerini sormak istiyorum.

Cidden genel durum böyle midir? Yoksa Türkiye’ye gönderilen ürünlerde mi böyle sorunlar var?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

2 Beğeni

Her marka için farklı yorumlar görebilirsiniz. Ben yaklaşık üç yıldır salomonun gtx arazi ayakkabısını kullanıyorum. Çok aşırı bir kullanımım olmadı. Diğer ayakkabılarımla rotasyonlu kullanıyorum. Ayak yapıma uygun ve sağlam bir marka. Bir daha aynı amaç için ayakkabı alacak olsam ilk tercihlerim arasında olur. Ama ayakkabı konusu çok alternatifli ve kişisel bir alan. Araştırarak ve deneyerek almanız tabi ki daha iyi olur. Aşağıda tüm ayakkabılar ve trail ayakkabılar için kapsamlı inceleme içeren site bulunmakta. Ben de bu siteden çok faydalanıyorum. Sağlık ve spor dolu günler dilerim.

3 Beğeni

Merhaba, kaçak alınan ürünlerde genellikle o şikayetler oluyor, bizzat Adana’da yaşadık, pasajdan alınan ayakkabıyı arkadaşımız ilk yürüyüşte bıraktı. Ya sahteydi ya da raf ömrünü tamamlamıştı.

Orijinal ürünlerde de parçalanma durumlarını sert parkurlarda yaşadık. Manavgat Ultra 54de.

Genel bir kanıya varmamak gerek. Her ayakkabının başına gelebilir.

6 Beğeni

SpikeCross 5 GTX ile 1000km’nin uzerinde kostum, ne formunda bir bozulma, ne civilerinde bir dusme-eksilme, ne gore-tex’in de icine su alma gibi bir durum olmadi. Umarim 1000km daha idare eder zira fiyatlari ambargodan dolayi cok yukseldi ve yerine alabilecegim baska civili marka-model yok.

3 Beğeni

Hediye Puan İle Salomon Sonic 3 Balance Ayakkabı Almıştım. Koşuda Daha Yeni Olduğum Zamanlar. Tahminen toplamda 100-150K larda Tabanı Sertleşti. Ozamandan beridir Salomon Yol ayakkabılarına mesafeliyim

6 Beğeni

Arazi ayakkabıları güzel ama yol ayakkabıları beş para etmez. Sonic Balance 300 km koşmadan tabanı eridi, SPX’ e gönderdim, değiştirmemek için olmaz taklayı attılar. En son tüketici hakem heyeti vasıtası ile değiştirdik (Sonic4) ama onunda tabanı 300 km olmadan eridi…

4 Beğeni

Markaların düşük kaliteli ya da raf ömrünü doldurmuş ürünlerinin Türkiye’ye gönderildiği ile ilgili birkaç şey duymuiştum. Fakat Salomon’da böyle bir şey olacağı aklıma gelmezdi. Sorsanız Salomon için en iyi outdoor markalardan biri derdim. Gerçi sahip olduğum kullanıcı yorumu sadece bir arkadaşımın satın aldığı goretexli bir model üzerinden mevcut. Her türlü arazi seyatinde kullandığı ayakkabısını 10 senenin sonunda kapı önü terliği formunda kullanmaya devam ediyordu. Tabi ayakkabının satın alındığı yılın 2010lar olduğu düşünülürse outdoorun moda olmadığı yıllardı. Dolayısıyla sahte olmayan ya da iyi kalite ürünle karşılaşılmış olma ihtimali de var. @Orkun abi de memnun kalmış mesela. Gerçi o yurt dışından temin etmiş olabilir. Ben de merak ettim, kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

3 Beğeni

salomon-quest-4-gore-tex-l47156400-kahverengi-erkek-outdoor-bot

Salomon Quest 4 Gore TEX muhteşem bir bot. Sağlamlık, su geçirmezlik akıl alır gibi değil. Bot ıslak zeminde resmen yere yapışıyor. Birde bu botun GTX versiyonu varki üstüne bot yoktur.

Salomon Cross Hike Gore Tex
5 Kuruş etmez ama 5 bin TL üzeri satış fiyatı var. Islak zeminde buz üstündeymiş gibi kayıyor.


6400 TL. Aman diyim aman. 5 para etmez bir ayakkabı. yanlardan patlama yapıyor ve su geçiriyor. Islak zeminde buz üstündeymiş gibi kayıyor.

4 Beğeni

Piyasada çok fazla sahte ürün var. Bu konuda dikkatli olmanızda fayda ver

2 Beğeni

Salomon piyasada en çok çakması satılan outdoor ayakkabı.
Onun için sahibinden sitesi veya piyasanın altında ürün sattığını iddia eden ne idüğü belirsiz sitelerden uzak durunuz.
ben 10 yıldır Salomon kullanıyorum.
Hiç sorun yaşamadım.

O yorumlara çok takılmayın.
Salomon dünyada kendisini kanıtlamış bir marka.
O yorumların bir çoğunun nedeni bizzat kullanıcıların kendisi.
İnstagram üzerinden çakma ayakkabı satanların bol bol reklamı düşüyor önüme.
normal piyasa fiyatının dörte biri fiyat yazmışlar. Düşünün az biraz altı falan demiyorum. dörtte biri fiyat.
Buna rağmen altında onlarca yorum var ve tüm yorumlar “bu ayakkabılar gerçek mi” diye soruyor.
Satıcı elbette gerçek diyecek. Kendi malını kötüleyecek hali yok.
Ondan sonra bu kullanıcılar internette bol bol ağlıyorlar.

5 Beğeni

Ben yol koşu ayakkabısı aero glide kullanıyorum yaklaşık 4 aydır. Uzun kullanımda ne gibi olur bilmem ama yaşadıklarımı anlatayım. Ayakkabının iç tabanı sürekli kayıyor, çeşitli bağcık bağlama şekillerini denesem de yinede çok az engelleyebildim. Muhtemelen yeni bir iç taban lazım. Goratex olmamasına rağmen su performansı iyi. Suyu çok kısa bir zamanda dışarı atıyor. Yola iyi tutunuyor şimdilik. Ilk zamanlar ağrı yapıyordu ama oda Ayağım ve ayakkabı alışkın olmadığından şu sıralar gayet memnunum. Bir de bağcık kısmı ayağımın üst kısmına baskı yapıyordu oda zamanla ayakkabı alıştıkça geçti. Başka sıkıntılar yaşarsam yazarım. Bence iyi bir marka orjinal alırsanız.

5 Beğeni

İsmail bey merhaba
Ayakkabıda raf ömrü ne demek oluyor?Orjinal olsa dahi uzun süre stokta kalan ayakkabılar kötü mü oluyor?Sizin görüş ve deneyimlerinizi kıymetli buluyorum.Teşekkürlerimle…

1 Beğeni

Polimerler (ayakkabi tabanlarinda kullanilan malzemeler) zamanla ozelliklerini yitirirler. Ayni sey arac lastiklerinde de vardir. Bekledikce fiziksel ozellikleri degisir. Sicaklik, nem, gunese maruz kalma/kalmama durumlari da bunun suresini etkiler. Bir ayakkabi kutusunda 10 yil beklesin, elinize aldiginizda dagilir. O en uc senaryo, bunu 1 yil veya 2 yil icin de dusunebilirsiniz. Zaten o nedenle gecen sene cikan ayakkabilar hizla ucuzlar.

Ornek

8 Beğeni

Anladım,teşekkür ediyorum bilgi için.O halde çok sevdiğimiz bir ayakkabı modelini stoklamak pek mantıklı değil :slight_smile:

3 Beğeni

Hemen Decathlon övüp gideyim. Birçok büyük firma kaçınsa da Dechatlon koşu ayakkabılarında etikete üretim tarihini de basıyor. Eski sezon ürünü olduğu için indirime girmiş, ama etiketini kontrol ettiğimde yakın tarihte üretildiğini görüp ayakkabı satın aldığım oldu.

3 Beğeni

10 yıl bekletmeyecekseniz bir sıkıntı yok bence. Sürekli koşuyorsanız indirim yakaladığınızda almanız oldukça mantıklı. Özellikle bizim gibi enflasyonun yüksek olduğu ülkelerde. Pandemi dönemi aldığım asics trabuco arazi ayakkabılarımı bu sene giymeye başladım. Efes Ultra’da 60K parkurunu koştum. Hiç bir sıkıntı, problem yok. Nike’dan indirimde vapor fly 2 almıştım. 2500TL. Kutusunda duruyor. Şimdi vapor fly 3’ler var ve fiyatları 9,10bin TL. Bu şekilde bakınca yedekte 1,2 ayakkabı tutmak hem ekonomik hem mantıklı bir hareket :slight_smile:

4 Beğeni

Bu bir acidan dogru ama farkli bir acidan da tam olarak dogru degil. Cunku etki bekleyip son senede ortaya cikmiyor. Bu surekli bir bozunma. Yani daha birkac ay gecmisken bile etki devrede. Bir yili gectikten sonra hissedilir farklar ortaya cikar. Ikinci yilda iyice farklilasmis olur. Buradaki ornek kum gibi dokulmek seklinde ve 1-2 yilda bu olmaz belki ama ayakkabilarin fiziksel ozellikleri kesinlikle degisir. Bu durum senin gibi cok kosan biri icin sorun yaratmaz belki @okmali cunku zaten ayakkabiyi alinca birkac ayda 1000 km kosmus olursun. Ama az kosan biri icin sorun olabilir, cunku o 1000 km’ye belki de 1-1,5 yil icinde ulasir. Bu da ayakkabinin bekledigi sure arti 1 yil demek.

3 Beğeni

Evet haklısın. O yüzden “sürekli koşuyorsanız” diye yazmak ihtiyacı hissettim. Fakat 3,4 yıllık bir bozunmanın bizim gibi faniler için hissedilecek düzeyde olmadığına inanıyorum. Bu bozunmayı en iyi motosiklet lastiklerinde hissedersiniz. 2003 yılından beri motosiklet kullanırım. Bir sürü motor onlarca kez lastik değiştirdim. Eğer raf ömrünün ne demek olduğunu merak ediyorsanız 2-3 sene rafta beklemiş lastik alıp takın motosikletinize. Kullanılmamış olsa bile rafta beklemenin ne yaptığını hemen anlarsınız. Ben üste para verseler alıp kullanmam. Ama kaskların da bir raf ömrü vardır mesela. 5 yıl kutusunda saklanmış, güneş görmemiş bir kask bulursam alır kullanırım. Onda sıkıntı olmaz. Belki uç örnekler oldu ama raf ömrü böyle bir şey. Hangi amaçla nasıl kullanacağınıza göre karar vermek lazım.

3 Beğeni