Bu yıl 16-19 Ekim tarihleri arası yapılacak olan Salomon Cappadocia Ultra Trail kayıtları 5 Ocak’ta açılıyor. Yeni parkur olarak Cappadocia Mini Trail (CMIT) 14K parkuru eklendi. 14K yarışı Cuma günü saat 15:00’te Start alacak.
Kayıt ücretleri 4 kademeli olarak planlanmış. 5 Ocak - 5 Mart arası geçerli 1. dönem kayıt ücretleri şöyle:
14K - 2500 TL
38K - 3400 TL
63K - 4500 TL
119K - 5100 TL
3 Beğeni
!. dönem kayıtlar için fiyatlar çok yüksek, diğerlerini düşünemiyorum. Ben geçen sene son dönemde 38k için 3000 tl kayıt parası ödemiştim.
1 Beğeni
En uzun parkur 4. dönemde 6700 TL olacak. Cappadocia her zaman en pahalı yarıştı zaten, bu sene Tahtalı Run To Sky onu geçti, en pahalı yarış Tahtalı oldu.
1 Beğeni
CST icin,
Sonu 5 Mart olan ilk donem ücreti 3400TL
Sonu 7 Ekim olan, son dönem ücreti 4490TL.
İlk ve son dönem arasında 7 ay var.
2025 son dönem ücreti 4490TL
2024 son dönem ücreti 3000TL
7 aylık artış, 4490/3400=%32
1 yıllık artış, 4490/3000=%50
Enfasyon ve faizlerin seyrine bakınca artış oranları makul görünüyor. Bence, geçen sene uygunsa bu sene de uygun, geçen sene uygun değilse bu sene de uygun değil denilebilir. Ama geçen sene uygundu bu sene fazla demek, içinde bulunduğumuz enflasyon/faiz matematiğine göre doğru olmaz.
5 Beğeni
Barış Bey,
Geçen sene polislerin %50 indirim hakkını finanse etmiştik.
Bu yıl sıra belediye çalışanlarında.
Onlar keyifle indirimli koşacak, bizlerde çalışıp bu yarışı ayakta tutacağız.
Umarım sıra bir gün asgari ücretlilere de gelir. Sonuçta bizim ülkede bir kısıma imtiyaz tanınınca onu aşağı çekmek huydur biliyorsunuz.
Biz artık yarışlara gidemez hale getirildik.
Umarım trailde dizayn edilmeye çalışılan koşu kitlesi, daha zenginlere ulaşınca bu sefer bugün ses çıkarmayan kişileride yemez. Herkes mutlu, huzurlu sağlıklı, cüzdanı boşalmadan spor yapabilir.
7 Beğeni
14k parkuru için hoş bir uygulama yapmışlar diğer parkurlardan birine kayıt var ise katılımcıların yakını 14k ya indirimli kayıt olabiliyor. Yanımızda gelecek kişilerin koşması için güzel motivasyon
6 Beğeni
Sabah bu konuda yazabilmek için organizasyonun web sayfasına girdim. Bilgi edinmeden fikir beyan etmek doğru olmaz diyerekten CST dönemsel fiyatlandırmayı görmek istedim.
Orada, CST sayfasinda, üstte bulunan rota ve yükseklik kazanımı grafiğinin CMT’ye ait olduğunu gördüm ve hemen iletişim kısmından bildirdim ve rota bilgisi düzeltildi.
Organizasyon, bildirimim karşılığında bir jest olarak, kişiye özel indirim kodu gönderdi. Araştırmanın ve farkındalığın güzel bir meyvesi … de içinde bulunduğum koşullardan bir fırsat bulup katılabilecek miyim bakalım
8 Beğeni
Asker ve polis indirimli iken neden belediye çalışanlarına indirim tanımladı şimdi… her sene farklı meslek grubuna indirim yapacak anladık … Gecen yıl asker polis indirimli deyince forumda farklı düşünenler olmuştu, 65 yaş üstüne de indirim uygulamış keşke tun emeklilere her yıl standart indirm uygulasa… her yıl katılanlara da özel indirim olsa , indirim indirim…
Ben aldığım maaş zam oranına göre değerlendiriyorum, %50 zam almadım ki. Geçen sene de artış oranı bana göre çoktu bu sene de çok. Faize göre hesap yanlış.
Geçen sene en fazla tepkiyi veren olarak yine aynı noktadayım, bence yapılan çok basit, organizasyona destek veren önce güvenlik görevlileri için, şimdi de yerel yönetimler için yapmışlar. Yine koşu emekçileri ve gelir seviyesi düşük olanlar unutulmuş. Kısacası organizasyon kendine yardım edenlere öncelik vermiş. Bu kadar basit.
Bu arada bir belediye çalışanı olarak söylüyorum bu fikirlerimi…
3 Beğeni
bence kayıt ücretlerine sitem etmemizin başlıca sebebi ülkemizdeki sitem edebildiğimiz ender şeylerden biri olması. malum başka şeylere çok sitem edemiyoruz.
örneğin 10k+ mtv ödüyorum ve kime ne sitem edilir bilemiyorum keşke 10k mtv ödeyenlere de bi indirim gelse.
kapadokya’ya verdiğim parayi her yıl başta fazla bulsam da sonradan iyi ki katıldım diyorum. şimdi de ayni durum geçerli evet biraz fazla, keşke taksit falan olsa çünkü ocak ayı indirimli kayıt dönemi diye deli gibi kayıt parasi aldi bizden.
neyse eger yetkili abileriniz bizleri duyuyorsa para konusunu falan çozecegiz bir şekilde ama sizlerde lütfen taş toprak madalya vermeyin. lütfen
3 Beğeni
Hocam bence konuyu değiştirmeye gerek yok, argeus kaliteli yarış yapıyorum ayağına önce efeler yolunda fahiş fiyat çekip nabız yokladı, şimdide burada yüksek fiyat çekiyor. Bence bu konuya odaklanalım.
Ha eğer diğer konularıda bu forumda tartışabiliyorsak @spinodal (abi etiket için kusura bakma) Mert Abi’den tam yetki istiyorum. Oturalım neden, kira, yemek giyim, eğitim, iletişim, kahve, spor malzemesi, kırtasiye, mazot, alkol vs. vs. pahalı tartışalım. Ben bu forumun konusu değil diye bu konulara girmiyordum açıkçası…
3 Beğeni
Asgari ücretliler memleketin gündeminde olduğu gibi yine son sırada. Asgari ücretli bir şey yapmasın, bisiklet sürmesin, koşmasın hobisi olmasın .
6 Beğeni
2022 ve 2023’te sırasıyla sağlık çalışanlarına ve öğretmenlere de indirimli kayıt imkanı sağlanmıştı. Organizasyona sağlanan yardımla ilgili olduğunu sanmıyorum. Her yıl bir meslek grubu seçiliyor dışarıdan gördüğüm kadarıyla.
3 Beğeni