Salomon Cappadocia Ultra Trail 2026

Yeni tarihler açıklandı, kayıtlar açıldı, dilerim katılacak herkes güzel bir antrenman dönemi geçirir.:heart:

bir ayrıntı ise sanırım ilk defa bir yarışta TAF’a ne kadar ödediğimizi görüyoruz.

• 100 TL (TAF Sigorta Bedeli) + 100 TL (TAF Katılım Payı)
6 Beğeni

Fiyatlar resmen uçmuş

3 Beğeni

Sanırım bu sene Fedarasyonun aldığı ücreti de bize ödetmek için böyle bi ibare var .
Fedarasyonun bi resmi yazısında görmüştüm. 2026 için istenen ücret bu idi her katılan bireyden.

2 Beğeni

Amacın bize ödetmek olduğunu zannetmiyorum, belki federasyon veya yönetmelikler tarafından sigorta bedeli ve katılım payının açıkça belirtilmesine yönelik bir şart getirilmiştir.

Hali hazırda organizasyonlar zaten bu ücreti adımıza ödüyorlardı, ya sponsorlarla ya da katılım ücretleriyle.

Fiyatlarla ilgili bir şey yazmak istemedim ama geçen yılın CMT ücreti üzerinden örnek vermek gerekirse, 4500>6100 %35lik bir artış söz konusu bu da açıklanan yıllık enflasyon ile neredeyse aynı. Daha önce de defalarca yazıldığı gibi 10 ay sonraki bir etkinlik için fiyatlandırma makul, makul olmayan kazancımız, artış oranları ve gerçek enflasyon.

9 Beğeni

Elektrik su gaz faturaları sms ile “faturanız 100 TL olup 70 TL’lik devlet desteği sonrasında ödemeniz gereken ücret 30 TL’dir” şeklinde geliyor bir süredir. Artık her fatura bildiriminde kusmamak için okumuyorum bu mesajları. Burada 2 kuruşluk TAF ödemesini ayrıca belirtmeleri çok benzer geldi bana. (Tabii ilkinde ekonomik seyirden sorumlu bir devlet aygıtı yerine bu seyire maruz kalan edilgen bir yapı olarak buna rağmen vatandaşına sahip çıkan devlet role playing’i söz konusu iken ikinci örnekte kendinden kaynaklı olmayan maliyetleri son tüketiciye olduğu gibi açık eden homoekonomikus’u görür gibi oluyoruz. Ama o zaman da ücretin içindeki her dışsal kalemi açıklayarak kâr marjlarını da açık etmeleri gerekirdi… Yani yine çelişkili bir durum.)

Dünyaya refah dolu günler gelse de bu yeni moda para hesabı muhabbetlerine daha fazla tanık olmak zorunda kalmasak keşke.

Öte yandan Kapadokya fiyatları hep şaşırtıyor ama sonra kanıksanıyor. Bunda enflasyon muhasebesi ve buna bağlı olarak etkinliğin takvimde son çeyreğe denk gelmesi rol oynuyor. Ayrıca verdikleri polar ve diğer hizmetlerin de kalitesi hesaba katılınca bu fiyatı kanıksarken daha az üzülüyorum şahsen. Bu arada aynı firmanın Efeler Yolu etkinliği görece uygun. İlk edisyonda yeni bir etkinlik için Kapadokya ile çok benzer fiyatlandırılmıştı diye hatırlıyorum. Şu an ise cazip görünüyor. Son kertede mevcut ekonomik seyirin herkesi şaşırttığı gibi bizi de şaşırtıyor olabileceğini unutmamak ve köşeli düşüncelere hislere kapılmamak en iyisi gibi.

5 Beğeni

4690 ₺ ile CST ye kayıt oldum, evet yüksek bir rakam ama umarım buna değecek.

Bu arada CMIT için %40 indirim kuponu verdi. Eğer başkasında işe görürse bu parkura katılacak bir arkadaş ile de paylaşabilirim.

3 Beğeni

merhabalar herkese, istanbul dışı trail yarışlarına katılmayı düşünüyorum daha önce böyle bir tecrübem olmadı. biraz araştırdım en iyi organizasyona sahip olan kapadokya imiş sanırsam. 1 hakkım var :slight_smile: en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. sizce bu kapadokya mı olmalı? teşekkürler

2 Beğeni

Bence ne aradığınıza bağlı. Daha teknik yarış mı istiyorsunuz, yüksek irtifa mı istiyorsunuz, farklı bir iklim mi istiyorsunuz, güzel bir manzarada koşmak mı istiyorsunuz, güzel bir organizasyon mu istiyorsunuz… Verilen cevap da kimin hangi seçenekleri tercih ettiklerine bağlı olacak :slightly_smiling_face:

6 Beğeni

dönüş için teşekkürler öncelikle tamamını koşmak istiyorum. yüksek irtifa ile manzara birleşimi güzel olabilir açıkçası bir seyahat gibi düşünüp öncesi, sırası ve sonrasını değerlendirme arzusundayım.
gökçeada, marmaris, bodrum, efes ve kapadokya gözüme ilk çarpanlar oldu.

1 Beğeni

UludağUltra bir seçenek olabilir.

2 Beğeni
1 Beğeni