Salda Lake Ultra Maraton - Koşu Forum Yarış Fikri

2019 yılında 100 kişilik izin alınıp galiba bir kere düzenlenmiş. Forumda aratınca böyle bir mesaj okudum. O rota farklı olduğu için yeni başlık açtım. Adminimiz @spinodal konuyu birleştirmeyi uygun görebilir belki ben kararsız kaldım.

Geçtiğimiz ayda başka bir başlığa yazmıştım. Rota bu şekilde. 35-70-105 km mesafelerde 1-2-3 turluk bir yarış fikrim var. Talep olursa 5-10 km parkurları da eklenebilir. Strava %85 asfalt demiş ama asfalt daha fazla. Hatta bir bölüm kaliteli asfalt bisiklet yolundan oluşuyor. Rotada hatırladığım kadarıyla 3 ya da 4 Çeşme var. Cp desteği ile birlikte susuz kalmamız imkansız. Trafik olan kısım 3-4 km kadar. Yöre halkı pozitiftir. 2025te triatlon yapıldı, bu yıl duatlon yapıldı. Spor etkinliğine aşinalar.

Çadır kampı mevcut. Pansiyonlar ve butik oteller var. Tabiat parkı içerisinde hatırladığım kadarıyla belediyenin ya da valiliğin de tesisi var.

Konuyu açma amacım kâr amacı gütmeden Koşu Forum üyeleri ve üyelerinin koşu çevreleri ile birlikte acaba kendi kendimize yeterek yarış düzenleyebilir miyiz? Sorusuna cevap aramaya çalışmaktır. Yarış organizasyonu hakkında tecrübem sıfır. Bu yüzden tecrübeli olanların fikirleri değerli.

Ben bu konuda neler yapabilirim? Satın alma-kiralama ile ilgilenebilirim. Ürün/hizmet fiyat araştırması yapar, en uygununu bulur, aldığım fiyatları sizlerle şeffaf şekilde paylaşırım. Gerekli izinleri alma konusunda deneyimli kişiler daha aktif rol oynar ama eğer iş bana düşecekse onunla da ilgilenirim. Bulunduğum çevrede az buçuk koşu çevrem var. Gönüllü çalışacak koşucu arkadaşlar bulurum.

Son kertede ihtiyacımız olan miktarı belirledikten sonra katılımcı sayısına bölerek kişi başı miktar ortaya çıkar. Bu şekilde kısa vadede ödemeleri alırız. Sonrasında satın almalara başlarız. Matematiğimin yetmediği kısma geliyoruz. 105k koşan ile 35k koşan arasındaki fiyat farkını matematiği iyi olan arkadaşlara havale ediyorum.

Sözün özü bu eşsiz güzellikteki rotayı akbabalara yem etmeyelim. Yapabilirsek kendimiz yapalım. Benim inancım tam. Forum kaliteli insanlarla dolu. Eksikleri, yanlışları çözüm odaklı şekilde tartışarak farklı bakış açıları kazanmak temennisiyle :folded_hands:t4:

• Yarış olsun
  • Etkinlik olsun
0 oylayan
11 Beğeni

Harika bir fikir. Neden olmasın. Böyle bir yarış organize edilecek olursa elimden gelen emeği veririm

3 Beğeni

Yarış mı yoksa “hep beraber toplanalım, birkaç gönüllü cp’de olur, koşu günü telefonlar alınır cp’ye gelemeyenleri aramak için” vb şekilde koşu mu?
Yarışsa taf, kurallar,sigorta,ölçüm,sağlık hizmeti valilik bilmediğimiz çok şey çıkar.
1-Ey organizatörler burayı da görün çok güzel diyebilir.
2-Yarış olmadan koşulabilir
3-Yarışı organize de ederiz.
Niyet hangisi?

2 Beğeni

Ben de bunu tartışmaya açmak istiyorum aslında. Tam teşekküllü bir yarış mı yapsak yoksa bu rotada az kişi ile koşu etkinliği mi düzenlesek? Ya da kendi aramızda zaman ölçümünü saatlere havale edip madalya, kupa yaptırıp, finisher yemeği ayarlayıp kendimizce eğlendigimiz illegal yarış mı düzenlesek? Buna forum ahalisi karar verebilir

1 Beğeni

Mülki amirden izin gerekiyor mu ?
X maddesinin Y fıkrasına karşı gelme , muhalefet gibi bişey olmasın.

2 Beğeni

Çoğu yarışta valilik sponsorlar arasında.İzni olan yarış bile iptal edildiğine göre izin gerekli , eğer yarışsa..Yüzlerce koşucu ollacaksa da izinsiz bu kadar kalabalık tuhaf olabilir.Gerçi anayasal hak toplantı gösteri protesto, öyle sanılmasında sakınca olmaz (!).

Salda adımları olabilir, bir anket ile kaç kişi katılır,ne zaman yapalım belirlenir. @ggg yaptıgı gibi gönüllü koşu , yarış değil.

3 Beğeni

Anket ekledim. Umarım katılım olur.

1 Beğeni

Anket bu başlıkta ilk girdide.

2 Beğeni