2019 yılında 100 kişilik izin alınıp galiba bir kere düzenlenmiş. Forumda aratınca böyle bir mesaj okudum. O rota farklı olduğu için yeni başlık açtım. Adminimiz @spinodal konuyu birleştirmeyi uygun görebilir belki ben kararsız kaldım.
Geçtiğimiz ayda başka bir başlığa yazmıştım. Rota bu şekilde. 35-70-105 km mesafelerde 1-2-3 turluk bir yarış fikrim var. Talep olursa 5-10 km parkurları da eklenebilir. Strava %85 asfalt demiş ama asfalt daha fazla. Hatta bir bölüm kaliteli asfalt bisiklet yolundan oluşuyor. Rotada hatırladığım kadarıyla 3 ya da 4 Çeşme var. Cp desteği ile birlikte susuz kalmamız imkansız. Trafik olan kısım 3-4 km kadar. Yöre halkı pozitiftir. 2025te triatlon yapıldı, bu yıl duatlon yapıldı. Spor etkinliğine aşinalar.
Çadır kampı mevcut. Pansiyonlar ve butik oteller var. Tabiat parkı içerisinde hatırladığım kadarıyla belediyenin ya da valiliğin de tesisi var.
Konuyu açma amacım kâr amacı gütmeden Koşu Forum üyeleri ve üyelerinin koşu çevreleri ile birlikte acaba kendi kendimize yeterek yarış düzenleyebilir miyiz? Sorusuna cevap aramaya çalışmaktır. Yarış organizasyonu hakkında tecrübem sıfır. Bu yüzden tecrübeli olanların fikirleri değerli.
Ben bu konuda neler yapabilirim? Satın alma-kiralama ile ilgilenebilirim. Ürün/hizmet fiyat araştırması yapar, en uygununu bulur, aldığım fiyatları sizlerle şeffaf şekilde paylaşırım. Gerekli izinleri alma konusunda deneyimli kişiler daha aktif rol oynar ama eğer iş bana düşecekse onunla da ilgilenirim. Bulunduğum çevrede az buçuk koşu çevrem var. Gönüllü çalışacak koşucu arkadaşlar bulurum.
Son kertede ihtiyacımız olan miktarı belirledikten sonra katılımcı sayısına bölerek kişi başı miktar ortaya çıkar. Bu şekilde kısa vadede ödemeleri alırız. Sonrasında satın almalara başlarız. Matematiğimin yetmediği kısma geliyoruz. 105k koşan ile 35k koşan arasındaki fiyat farkını matematiği iyi olan arkadaşlara havale ediyorum.
Sözün özü bu eşsiz güzellikteki rotayı akbabalara yem etmeyelim. Yapabilirsek kendimiz yapalım. Benim inancım tam. Forum kaliteli insanlarla dolu. Eksikleri, yanlışları çözüm odaklı şekilde tartışarak farklı bakış açıları kazanmak temennisiyle
Yarış mı yoksa “hep beraber toplanalım, birkaç gönüllü cp’de olur, koşu günü telefonlar alınır cp’ye gelemeyenleri aramak için” vb şekilde koşu mu?
Yarışsa taf, kurallar,sigorta,ölçüm,sağlık hizmeti valilik bilmediğimiz çok şey çıkar.
1-Ey organizatörler burayı da görün çok güzel diyebilir.
2-Yarış olmadan koşulabilir
3-Yarışı organize de ederiz.
Niyet hangisi?
Ben de bunu tartışmaya açmak istiyorum aslında. Tam teşekküllü bir yarış mı yapsak yoksa bu rotada az kişi ile koşu etkinliği mi düzenlesek? Ya da kendi aramızda zaman ölçümünü saatlere havale edip madalya, kupa yaptırıp, finisher yemeği ayarlayıp kendimizce eğlendigimiz illegal yarış mı düzenlesek? Buna forum ahalisi karar verebilir
Çoğu yarışta valilik sponsorlar arasında.İzni olan yarış bile iptal edildiğine göre izin gerekli , eğer yarışsa..Yüzlerce koşucu ollacaksa da izinsiz bu kadar kalabalık tuhaf olabilir.Gerçi anayasal hak toplantı gösteri protesto, öyle sanılmasında sakınca olmaz (!).
Salda adımları olabilir, bir anket ile kaç kişi katılır,ne zaman yapalım belirlenir. @ggg yaptıgı gibi gönüllü koşu , yarış değil.
Bu tür özel yerlerde etkinlik, yarış ve organizasyon çevre açısından yıpratıcı olabilir. Ne kadar kalabalık o kadar risk. Trail camiası birbirini tanıyor ve temizlik konularında hassaslar desekte, yarışmalarda ki olumsuzlukları herkes görüyor. 3-5 kişilik etkinlikler sıkıntı olmaz ama kalabalıklar herzaman kontrol edilemiyor. Naçizane fikrim… sevgiler saygılar
Merhaba Hüseyin bey yorumunuz için teşekkür ederim. Trail camiası ilgi gösterir mi bilmiyorum. Benim rotam yol yarışı, yükselti kazanımı yok gibi birşey. Ağaç gölgesi rotanın ilk bölümünde var, 2. ve son bölümde gölge yok ama manzara mükemmel. Düzlükte manzarayı izlerken birden 35k bitmiş oluyor. Çok hızlı parkur.
Çöp konusunda haklısınız. Bildiğim kadarıyla çoğunlukla jel ambalajı atılıyor. Jellerin numaralandırıldığı sistem yapılabilir. Bu sistem başarılı oldu diye biliyorum. Jelini yere atan ambalajdan tespit edilirse diskalifiye edilir. Velev ki bu yarış hayata geçti. Ömür boyu men edilir.
Mars’taki Jezero kraterine benzerliği ile Dünya’da eşi olmayan bu bölge Salda Gölü Koruma Derneği tarafından titizlikle korunuyor. Dernek gölde yüzme yarışmasına şiddetle karşı. Triatlon o yüzden duatlona çevrildi. Koşu yolda geçeceği için zorluk çıkacağını düşünmüyorum.
Ben daha çok niş bir yarış ortamı tahayyül ettim. 100-150 kişinin katıldığı bir ortam. Zaten Türkiye’de yolda ultra koşanlar olarak azınlıkta olduğumuzu düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla yanlışsam düzeltin yol ultrası olarak Elbistan 100k ve Tuz gölü (yol sayıyorsak) var. Az olduğu için 100-150 koşucu yeterli gelebilir belki bu sayıların altında bile kalabilir. Bu sayıları kontrol etmek zor mudur fikrim yok.
Belki de organizasyon şirketleri bu rotayı çalışıyordur. Belki de buraları okuyorlardır. İnsani fiyatlarla, insani şartlarda yarış düzenlemelerini talep ediyorum. Koşuculardan 1milyon küsur toplayıp nohutlu pirinç pilavı ayran vermeyin. Veriyorsanız da herkese yetsin en azından.
Salda Gölünde bence herhangi bir koşu yarışı olmasın.
Daha geçenlerde İstanbul Ultra yarışında kaç kişiyi jel paketini yere atarken gördüm. Önceki yıllarda koşu rotasının üzerinde kahve bardağı bile görmüşlüğüm var.
İnsanlar para verdik diye her şeyi kendilerinde hak görüyorlar. Ülkemizdeki koşu camiası henüz olgunlaşmamış bir camia. Çoğu yerde şımarık çocuk gibi davranıyorlar. Örneğin İstanbul maratonunda sağ taraftaki su masalarından suyu alıyorlar ve bardakları yolun hem sağı hem solu hem ortası hem refüj falan yani her yerine atıyorlar. Hiçbir yurtdışı maratonunda böyle bir görüntü yok.
O yüzden Salda Gölünde ve onun gibi doğal güzelliklerin olduğu yerlerde koşu yarışı falan olmasın.
Hatta tüm patika yarışları yol yarışlarına evrilsin ve tüm güzergah EDS ile kontrol edilsin. CP’den aldığı sodayı yolda içip şişesini parkura atan bir camiaya bu yakışır ancak
‘‘Koşu camiası henüz olgunlaşmamış sözüyle’’ @ismaileren sözüne hak veriyorum Bir gezgin olarak şunu belirtmek isterim Bizde çoğu şey bir hevesle başlıyor karavancılık,kampçılık gibi gibi ve bir kültür,gelenek olamadan.işin özü benimsenmeden yüzeysel olarak kalıyor Umarım güzel koşu camiamız duyarlı ve bilinçli oluruz
Çok çok eskilerden Salda Gölünde kamp yapıp yüzdüğümde bir arkadaş uyardı ‘‘Abi burada akıntı sıfır tuvaletini yapan da oluyor suda ve öylece pis su orada kalıyor’’
Bu görüntüde eskilerden Salda Gölünden
@ismaileren abi öyle bir anlattı ki trail tayfadan soğudum yemin ederim parkur kirletenler hakkında radikal fikirlerim mevcut fakat burada yazarsam banlanırım. Özellikle soda şişesi atanlarla ilgili
Çevreyi temiz tutma bağlamında koşu etkinliği düzenlesek hangi ay hangi haftasonu olmasını isterdiniz? Bu yıl mı yoksa 2027 Mayıs Haziran gibi günün uzadığı vakit mi?
35-70-105 km mesafelerinden hangilerini tercih ederdiniz? Kişi sayısına göre pace grubu mu? Yoksa pb yapmak için mi gelirdiniz? (Parkur hızlı)
Gelip koşmak isteyenlerin beslenme stratejileri nasıl? Jel ile gidebiliyor musunuz? Katı gıda ihtiyacınız olacak mı? Ona göre market cp ya da bir gece evvel her 10. Kmye yanında çöp torbası da bırakıp etkinlik sonunda araçla toplayabilecegim drop bırakabilirim. Sadece fikir.