Sahte satış sitelerine dikkat

Her zaman kötü niyetli düşünmemek gerekiyor. Geçen yıl Kutup Ayısı küçülmeye gitti, bazı distribütörlüklerini sonlardırdı ve ürünlerini %50 indirimle satmaya başladı. Ben de bu indirimde La Sportiva dağcılık botu siparişi verdim. Bir haftanın ardından sipariş iptal edildi ve herkes aynı şikayet ile gelmeye başladı. Web sitesinde gözüken stoklar mağaza ile eşleşmiyordu doğal olarak ürün olmayınca iptal ediyorlardı. Yoğunluktan dolayı normal karşılarım, satıcı hatası ama olabilir. Bu sürecin ardından indirimler bitmedi, artarak devam etti. Hala ellerinde kalan ürünler için önce %60 sonra %70 indirim uygulandı. Ben de %70 indirim ile bir trail ayakkabısının son stoğunu aldım. Merak ettim baktım, o gün Türkiye’de hiçbir satıcı bu modeli satmıyordu. Benden belki birkaç saniye farkla sipariş veren olduysa ve yine stok varmış gibi gözükürse maalesef o kişi de iptalle karşılaşmıştır. Dediğim gibi bu kapanan mağaza ve biten stok için geçerliydi. Var olan ayakkabıyı satmamaya bir şey diyemiyorum.

4 Beğeni

Evet, bu da güzel bir değerlendirme olmuş. Satıcı kötü niyetli değil. Zaten hatasını telafi etmek için çaba gösteriyor. Bizde de bu durum geçerliydi. Yine de internet sitesindeki yazılım hatası müşteriden çıkartılmamalı. Stoklarda bittiği anda bir kaç saniye sonra satın alınsa dahi, ürün tükenmiştir uyarısı vermeli. Satıcı her saniye takip edemez. Bu takibi yazılım sistemi uygulamalı. Tabi ki doğru çıktı elde etmek için, doğru giriş gerekir. Çıkartılacak ders şu; Güvenilir satıcılardan alışveriş yapılmalı. Satıcı kötü niyetli olmasa bile, hata oluşması her zaman muhtemel. Önemli olan, hatanın telafi edilmesi.

4 Beğeni