Hayat pahalı ve hepimiz artık çok fazla çalışıyoruz para kazanmak için tamam ama çok üzülmeyin herkesin başına gelebilir bu .Sonuna kadar gidin peşinden olursa olur olmazsa olmaz başımın gözümün sadakası olsun deyin geçin.Cana geleceğine mala,paraya gelsin boş verin
Öyle tabi ki . 20 gün önce sarı siteden gopro için anlaştık , yamaç paraşütçüyüm vs dedi Giresun’dan bir arkadaştı . 4000 tl gönderdim. Engelledi . Telefonu açmadı. Suç duyurusunda bulundum hemen aynı gün .
Son zamanlarda çok fazla başıma gelmeye başladı. Saflığıma mı yoksa yoğun iş tempomamamı vereyim bilmiyorum. Çok teşekkürler. Öyle . Başımızın gözümüzün sadakası olsun. Sağlık olsun yeter ki de gerisi halolur.
Para direkt karşı tarafa geçmiyor bir para askıda bunun için itiraz edilebiliyor diye hatırlıyorum. Bu eminin olmamakla beraber Mal yada hizmet almadığını belirtip harcama itirazında bulunuyorsun karşı taraf yapılan alışveriş yada hizmeti kanıtlamıyor paranı geri alıyorsun. Tabi süreç uzun tüketici hakem heyetine bir danış.
Banka daha hızlı net sonuç olur,provizyonda beklenmesi de bu sebeplerle olabilir.
Danışın derken thh’ne alınmayan mal yada hizmete yönelik bankadan paranızı almak için harcama itirazı konusunda danışın demek istemiştim. Sanırım kendimi ifade edemedim kastettiğim bu.
Geçmiş olsun. Büyük ihtimal demiyorum, kesin dolandırıcı sitesi bu. Her şeyiyle eksiksiz. Altra ülkemizde yok, yazan fiyatlar inanılmaz uygun, ürün seçkisi inanılmaz geniş ve maşallah her numarası var (Bu ülkemize özgü bir saçmalık, ülkemizde yasal sitelerde çoğu ürün olmaz, olsa da numarası yoktur), sitenin adında typo var (altraturklye?? Turklye ne yahu?), sitenin iletişim bölümü yok, en önemlisi de sitede satıcı şirketin ticaret ünvanı ve vergi kimlik numarası vs yok. Bunlar ilk dikkat çeken sorunlar. Dolandırıcıyı ele veren çok fazla ipuçları bulunur.
Banka ile iletişime geçip ödemenin durdurulmasını ve kartınızın iptalini sağlamanız en mantıklı şey. Savcılığa şikayette bulunmanız da iyi olur demek isterdim ama muhtemelen kılıfını uydurmuşlardır. Yine de enerjiniz varsa onu da yapabilirsiniz.
Sahte sitelere bir kaç örnek daha:
https://www.hokaoneoneturkey.cc/
https://www.hokatr.com/
Olur böyle şeyler takılmayın. Maddi şeylerin hepsi yerine koyulur zamanla.
Bu ahlaksızlar yıllardır var pek çok kişinin canını yaktılar malesef.3 arkadaşım kurbanı oldu bunların uyarana kadar ben ucuz bulduk diye yarım saat içinde alıvermişler
Üzüldüm arkadaşlarınız adına…İngilizce’de bir deyim var “too good to be true” yani gerçek olamayacak kadar iyi. Öyle fiyatlar koyuyorlar ki orijinal piyasa fiyatını bilen birinin gerçek olmadığını anlaması zor değil aslında
Geçmiş olsun…
İnsanlar bazen böyle hatalara düşebiliyor…
Coros ülkemizde yok ve 25000TL lik saat 4000TL gösteren içinde coros geçen sahte sayfayı yeni gördüm.Reklam olmasın diye adresi yazmıyorum.
Yine iletişim bilgisi yok, coros.com sayfasının ülkeler kısmında Türkiye yok.Bilinmedik ve tereddüt yaşatan yerden almamalı.
Oakley gözlük için sap arıyorum, hiçbir yerde bulamadım, gözlüğün faturası ve garantisi olmadığı için de distribütör firmalar da yardımcı olmuyor, aradığım parçayı oakley Türkiye diye bir sitede buldum, 400 küsür TL diye giderse gitsin diye sipariş vereyim dedim ama bir ay oldu ses seda yok, iletişim numarası hicbisey yok, yurtdışı uzantılı bir site çıktı, zaten logoya bakınca site ben sahteyim diyor ama site içinde yüzlerce ürün ekli ve gayet profesyonel hazırlanmış.
Site linkini paylaşmıyorum fotodan görebilirsiniz.
Bu arada bu gözlük sapını nereden bulacağım
Bol çeşit, aşırı ucuzluk, eksik bilgiler ile hazırlanmış site, www.xyz.turk(l)ye.abc gibi gariplikler, şüphe ile karşılanmalı.
Alışveriş yapmadan önce, ilgili yakın çevreden, net üzerinde (şikayet var, ekşi sözlük vsvs) gibi mecralardan sayfayı sorgulamalı.
Sayfa sahibin ticari sicili görülmeli.
Vs vs…
Böyle bir yerden alışveriş yapmaya karar verince,
Birincisi, ödenecek paranın batağa gideceği göze alınmalı.
İkincisi ve daha önemlisi, kredi kartı bilgileri ile alışveriş tutarından daha fazla çekim yapılmasını ve/veya tekrar tekrar kartınızdan para çekilmesini, engellemek için alışveriş tutarı ile sınırlı sanal kart kullanımına özen gösterilmeli.
Dolandırıcılarin hedef kitlesinin bir kısmı, burada olduğu gibi, ucuz alışveriş yapmak isteyen insanlardır. Ben de ihtiyacımı karşıladigi sürece, ucuz almaya çalışırım. Gündelik basit şeyleri alışveriş sitelerinden değil, alışveriş platformlarindan yaparım. Firmanın kendi sitesinden alışveriş yapacaksam, siteden emin olmaya çalışırım.
Buradan sonra yazacağım şey, bu konu ve forumdaki arkadaşlarımla ilgili değil, o yüzden lütfen kimse üstüne alınmasın.
Dolandırıcıların 2 ana hedef kitlesi var.
1- Resmi kurumlardan korkan, saf temiz insanlar (bunlar dolandırıldığı zaman üzülürüm)
2- kolay yoldan para kazanmanın peşine düşmüş, aslında kendisi de potansiyel dolandırıcı olan insanlar (bunlar dolandirildigi zaman üzülmem, ne halleri varsa görsünler derim)
Şöyle bir ürün var ama genel kullanım için sanırım. İşinizi görür mü bilemiyorum.
https://amzn.eu/d/i0xhGcV
Teşekkürler, şimdi aklıma geldi, İstanbul Sirkeci 'de Doğubank var, onun üst katlarında gözlük tamircilerinde belki bulabilirim
Hangi model için arıyorsunuz yedek sap ?
İyi akşamlar eğer jawbreaker modeli ise yahut field jacket modeli ise yardımcı olabilirim
Fakat koyduğunuz görselden anlaşılmıyor model.
New Balance markasına ait bir ayakkabı modelini ararken benzer yapıda birkaç internet sitesine rastladım. Bu sitelerde ayakkabı fiyatları oldukça uygun ve çok profesyonel şirketler gibi görünüyorlar. Türkçe ve orjinal sitenin benzeri görünümündeler. Üstüme vazife olmamakla beraber, müsadenizle internet alışverişlerinde dikkatli olunması gerektiğini hatırlatmak istedim.
Benim tespit ettiğim sitelerin iletişim bilgileri boş yada yalan yanlış. Sitenin arkasında kimin olduğu belli değil! Bu sitelerden alışveriş yapılmaması gerektiğini düşünüyorum! Yönlendirmiş olmak istemediğimden adresleri burada yayınlamak istemiyorum, temel olarak adreslerinde New Balance, Turkey, Turkiye, 880, 610, 501, 997 gibi anahtar kelimeleri içeriyorlar. Dikkatli olunmalı.
Saygılarımla.