Foruma hoş geldiniz. Ben teknik konularda çok yazmayı sevmem, zira yeniyim. Ama benzer sorunu eskiden yaşamaktayken artık büyük oranda atlattığım için bir şeyler yazmak istedim.
Öncelikle ayak sızlaması derken ayağın neresi olduğunu da yazarsanız daha faydalı olabilir. Kendi deneyimime gelirsek;
Yaklaşık iki yıl önce ilk koşularıma başladım. Ben de birkaç km sonrasında ciddi ayak ağrılarından mustariptim. Taban ayrı, bilekler ayrı ağırdı. Sonradan ileri derecede düz taban olduğumu öğrendim ve buna uygun tabanlıklar kullanmaya başladım. Bu ağrıları büyük oranda azalttı. Belki de sizde de buna benzer bir basış bozukluğu var. Belki de sürekli tabanları yere vuruyorsunuz her adımınızda. Buna uygun ayakkabı veya tabanlık düşünülebilir.
Diğer farklılık da ısınma ve recovery kısmında oldu. Daha bilinçli ısınmaya başladım. Koşu öncesi ayak ve bileklerimi de çalıştıran hareketler ve sonrasında masaj vs ile ağrı sorununu neredeyse bitirdim.
Ancak tahminim en büyük çözüm düzenli antrenman ile geldi. Sanırım beden zamanla alışıyor ve güçleniyor. Ancak devam ederse bir spor hekimine danışmanız belki en iyisi. Umarım çözümünüze faydalı olur.