Sağ diz kapağı iç kısımda oluşan ağrı

Arkadaşlar sağ diz kapağı patella ağrısı diye yorumladığım can sıkıcı nokta hakkında engin deneyimlerinize ihtiyacım var. 4 sene önce meniskus dejenerasyonu olmuş demişti doktor arkadaşlar. Kuvvetlendirip bir çok uzun trail yarışlar bitirdim. . 10gün kalmış olan capadokia yarışına kayıtlıyım ve hedef yarışımdı kaçırmak istemiyorum. Daha önce 38 ve 63 koştum bu sene 119. düz yolda bir sıkıntı olmuyor. spor dr gittim gayet güzel bir şekilde kasları, bağları, eklemleri, tendomları fizşksel muayene etti. sıkıntı görünmediğini söyledi. koşabileceğimi ekledi.

2 Beğeni

Merhabalar sevgili patellaslar bende de geçmek bilmeyen hafif sızı var aklıma geldikçe hissediyorum bende 62 deyim

1 Beğeni

"Bu sene 119 km koşacağım. Düz yolda sıkıntı olmuyor " (bir an 119km’lik parkur düz diye düşündüm. 3000 metrenin baya üzeri kazanım var).

Normalde ağrı sızı yok, doktor durum iyi demiş ve amaç bitirmek içinse; diz denilince inişlerde temkinli olmak, varsa taktiği batonun kullanımı, kolların açılma şekli, hızı ayarlamayı bilmek gerekebilir.

(Daha kısa adımlarla topuktan değil orta taban basmak )
Geçmiş olsun, yolunda koşular.
Not:Koşu öncesi, sırasında ağrıkesici almazdım. Ağrıyı hissetmeyip daha da işin içinden çıkılmaz kılar. Yine de sorunsuz bir yarış düşünün, negatifliği çekmeyin.

“prevent knee pain when running downhill” google videolarda arayınca birçok şey çıkıyor.Tecrübeli arkadaşlar ne yapıyor dizleri korumak için?

2 Beğeni

Düz yolda koşarken sıkıntı olmuyor. Benim korkum varlığını hissettirmesi. Spor hekimi eklenince kasları her yönlü kontrol etti. Tendonlara baktı. Sıkıntı görünmüyor dedi. Yağ tüpleri yastıklamadan dolayı patlamış ödem oluşmuş olabileceğni ekledi. Menisküs dejenerasyonu mu dedim . Olsa merdiven inerken skkkntın olurdu doktor düz yolda koş dedi. Aralıklı olarak 1-2 km koştum sıkıntı yoktu.eve gelince buz tedavisi yaptım .

1 Beğeni

Hocam geçmiş olsun. Sadece tahmini olarak cevap vermek isterim. Bazı sakatlıklar belli bir süre ve zorluktan sonra meydana çıkıyor. Size tavsiyem aktivite esnasında ağrı hissettiğinizde hemen yürüyüşe geçmek yada bırakmak

2 Beğeni

Cep telefonundan yazmaya çalışmıştım. O da çok düzenli olmadı. Düz koşularda sıkıntım yok, yokuşlarda sıkıntım oluyor. Bu videoları izleyeceğim. Bilgiler için çok teşekkür ederim. Fatih kardeşim

1 Beğeni