Sağ diz kapağı altında ağrı

Herkese merhaba,

Koşuya devam ediyorum. Başlayalı bir ayı geçti, bir gün durup bir gün koşuyorum. Mesafemi 6-8 km’ye çıkardım. Pazar günkü ve bugün ki antrenmanda 10 km koştum, inanılmaz sevindim. Lakin pazar günkü koşudan sonra sağ diz kapağımın altında, saat 1 yönünde bir ağrı oldu, masaj yaparak ovalayınca çok iyi geldi. Ertesi gün geçti. Sonraki antrenman gününde 5 km koştum ağrım olmadı, bugün 10 km koşunca ağrı oldu ve daha şiddetli. Ağrıyı kemikten geliyormuş gibi hissediyorum. Sanki iki kemiğin birleştiği yerde bir sürtünmeden mütevellit bir ağrı gibi, dizin hem alt hemde üst kısmına 50 kuruş büyüklüğünde bir yerde ağrı oluyor. Bu sizce ne olabilir? 6 ay kadar önce ortopediye genel kontrole gitmiştim, MR’da çekilmişti, bir sorun görülmemişti.

İlgilenen herkese teşekkür ediyorum.

Merhaba

Buz tedavisi yapın iyi gelir. Ve bence 3-4 gün kadar dinlenin. Kilo durumunuzu, parkuru gözden geçirin.

Bence 10K ya daha geçmeyin bir süre daha 5-7 k arası koşular yapın güçlendiğinizi hissettikçe km leri de arttırırsınız.

5 Beğeni

Hocam kosu kmlerinizi kademeli artirmaniz ve dinlenme/recovery zamani vermeniz daha saglikli olacak kanaatindeyim. 5km rahat kosabildiginizi dusunuyorum, 10km icin 5km to 10km programlarina bakarak daha guvenli bir sekilde guclenir ve mesafenizi de artirmis olursunuz. 1-2 gun masaj ve soguk kompress ile durumu gozetleyin derim nacizane, sonraki ilk cikacaginiz antrenman da 10km alti olup orada agriyi gozlemleyebilirsiniz. Cok gecmis olsun.

3 Beğeni

Teşekkürler. Boy 179 kilo 75. Tartan pistte koşuyorum bir haftadır. Önerilerinizi dikkate alacağım.

Teşekkür ediyorum. Bende sizin yazdıklarınızı planlamıştım, doğru yolda olduğumu teyit ettiniz, tekrar teşekkürler.

1 Beğeni

Kilo durumu çok iyi. Ozaman biraz dinlenin. Zaten ileride size 10K lar çerez gelecektir.

1 Beğeni

Merhabalar, buz tedavisi iyi gelecektir. mesafe artışının yanında acaba hızınızı da mı arttırdınız? Vücut tam uyum sağlamadan çok hızlı koşmaya çalışırsanız da bu tip sıkıntılar olabiliyor.

3 Beğeni

Geçmiş olsun. anlattığınıza göre o nokta 3 tendonun birleşme noktası. Koşuya başlayanlarda sıkça görülen bir ağrı. Sebebi 3 ayrı kas grubunun gücü ve esnekliğinin farklı olmasından ve bölgede kuvvetli kasın zayıf kası çekerek gerginlik oluştırmasından kaynaklanıyor. Koştukça ve kuvvetlendikçe geçecektir. İnternette patellar tendinitis olarak araştırabilirsiniz. Orada oluşan ve ağrıya sebep olan inflamasyon için öncelikle bölgeye buz uygulayın. Sonra da bu videoyu izlemenizi öneriririm. Bu şekilde çözebilirsiniz.

3 Beğeni

Teşekkür ederim. Bahsettiğiniz gibi hızda arttı ama benim isteğimle olmadı bu sanıyorum ciğerlerimin performansı artmaya başladı. Artık daha hızlı koştuğumu saatin verileri bana söylüyor.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim. İçimi rahatlattınız, bende daha sıkıntılı bir sakatlık olmasından korkmuştum.

Temkinli devam edip, adım adım artırımlarla gidip, ağrı hissettiğinizde koşuyu o gün bırakıp esnetme germe hareketleri ile sürdürürsünüz vb.

Atletizm pistinde kavisli bölümler düz koşudan farklı açılar yaptırıyor dize, başlangıçta pistin de bir etkisi olabilir.

Not: strava kullanıyorsanız açıklama kısımlarına diz sorunu, kas sorunu, sıcak, rahat vb açıklamalar eklerseniz yıllar sonra ne zaman o sorunları yaşadığınıza bakabilirsiniz.

1 Beğeni

Teşekkür ederim diyorum Fatih bey. Evet dönemeçlere girdiğimde yavaşlamama rağmen dizimde farklı bir baskı hissetmiştim. Koşarken telefonu yanıma almıyorum o sebeple koşu programlarını kullanmıyorum.

1 Beğeni