22 Haziran 2025 Pazar günü yapılması planlanan bu anlamlı organizasyonun, üniversite sınavı gerekçesiyle sadece birkaç gün kala iptal edilip 7 Eylül’e ertelendiği açıklandı.
Sınav tarihleri yaklaşık bir yıl önceden biliniyorken, organizasyona bir haftadan az süre kala iptal/değişiklik biraz kötü oldu. Yorumlarda otel rezervasyonlarını, izinlerini, ulaşım planlarını yapmış katılımcılara denk geldim, elbette gençlerimizin geleceği ve sınavlarının huzur içinde geçmesi hepimizin birinci önceliği. Ama dileğimiz, bu tür önemli kararların biraz daha özenli, biraz daha zamanında alınması.
Büyük ihtimal kaydı iptal etmeyip Eylül’ü bekleyeceğim, zaten iptal veya diğer detaylar için henüz bir bilgilendirme maili de atılmadı. Eylül gelsin, birlikte yeniden koşarız. Ama bu planlama işlerine de biraz daha mı dikkat etsek?
Türkiye’nin yaşayan efsanelerinden olan Safder Kartoğlu adına düzenlenen bu yarı maraton yalnızca bir spor etkinliği değil; bir kültür, bir hatırlatmadır:
“Yaşın değil, niyetin konuştuğu” o güzel ruha duyulan saygının ifadesidir.
Bu vesileyle, eğer bu yazımız kendisine ya da bir yakınına ulaşıyorsa, Safder Baba’ya sonsuz saygılarımızı gönderiyoruz.
“Ah! Bu koşu bitmesin…”
6 Beğeni
Bu haber instagram yer alıyor.
Web sayfasını takip eden belki daha da sonra öğrenecek.Orada geri sayım sürmekte.
En normali bilgilendirme için, sms ile bilgilendirme yapılması bence. Burayı okuyan veya instegramdan takip etmeyen vardır.
3 Beğeni
aynen öyle. instagram veya benzer sosyal medya uygulamasını kitle iletişimi için kullanmak mağduriyet riskini arttırmakta.
umarım belediye biraz daha kapsamlı aksiyon alır.
2 Beğeni
Bu genel bir sorun. Biri instadan duyurur, diğeri X’ten, diğeri vs vs.. bakalım herkes, her sosyal medya mecrasıni kullanıyor mu. Organizatörun kendini, işini anlatacağı yer web sayfası olması daha doğru. Dediğin gibi değişiklikler de SMS, e-mail vs yolu ile direkt kişiye bildirilmeli.
Kamusal etkinliklerden dolayı Antalya maratonu da ertelenmisti bir kez. Çok daha büyük organizasyon ve havayolu, konaklama rezervasyonlarının daha önemli hale geldiği bir yarış idi. İlk yapılan hata, (sanırım organizasyon tarafında el değişikliği gibi bir durumda) her yıl Martin ilk pazarı yapılan koşuyu ikinci veya üçüncü pazara almışlardı. Yeni gelen illa bir şeyleri değiştirmek ister ya.. özellikle işyerlerinde bu durum vardir. Kendileri adına fark yaratmak için işleyen düzene çomak sokar gibi tarihi değiştirdiler. O tarih ya nevruza ya da üniversite sınavına denk geldi. Tam hatırlamıyorum hangisiydi, ama ikisi de en az 1 sende onceden belli olan konulardi. Koşu kayıtlari yapıldı, havayolu ulaşımı ve konaklama rezervasyonlarıni indirimlerden yararlanmak için aylar öncesinden yapanlar oldu. Sonra ‘kamusal nedenlerden tarih değiştirmek zorundayız’ dediler. Liyakat mi lazım, ciddiyet mi lazım, işine saygı duymak ya da sevmek mi lazim. Ya da bunların hepsi aynı kapıya mi çıkar bilemiyorum ama sonuç ‘sorumsuzluk’ ve ‘magduriyet yaratma’
Edit: her şirketin/kurumun web sayfası olmalı diye bir yasal duzenleme yapılmıştı diye hatırlıyorum.
7 Beğeni
Bu arada halâ bilgilendirme (sms,e-mail) yapılmadı. Belediyenin instagram duyuru postu ilk dakikalarda yoruma açıktı. Ben de konu hakkında bir yorum yazdım, o yorum silindi ve post yoruma kapatıldı
.
3 Beğeni
7 Eylül’e ertelendiği ana sayfaya eklenmiş.
3 Beğeni
evet abi, dün sms ve mail de atıldı. 
2 Beğeni