Saat Önerisi Hakkında

Merhabalar, yaklaşık 1 sene kadardır koşuyorum. Ağırlıklı olarak 15K-21K koşularım oluyor ve bu sporun gerçekten iyi hissettirdiğini hissetmeye başladım, önümüzdeki yıl İstanbul Maratonu için 42K koşma hedefim var ve yarı amatör yarı pro şekilde düzenli olarak koşulara katılmak istiyorum. İhtiyaçlarıma cevap verebilecek bir saat arayışım bulunuyor, bütçe konusunda bir sıkıntım yok, değerli önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim, koşuyla kalın :slight_smile:

2 Beğeni

İhtiyacın ne? :slightly_smiling_face:
Yüzmede kullanmak, dokunmatik olup olmaması, sarjı gps ile rahat x saat çıkartması, uyku takibi antrenman önerisi hrv spo2 vs değerleri de görüyüm görmeyim, hr değerinin doğruya yakınlığı, strava uyumu ve onlarca şey.

Bilindik 3-5 markada ihtiyacınızı karşılayacak modelleri, ölçüm doğruluğu, güncelleme destek ile kronik arızaları incelerdim.

Coros pace 3 alırdım ama 5 yıl önceki polar m400 (kullanmıyorum ama çalışıyor evde) , polar ignite 1 de işimi görüyor; 2-3 yıla sıkılırım dersen pahalısından baslamazdım.

1 Beğeni

Buradan tam kastınız nedir hocam ekosistem derken önemli bir nokta sanırım ki

1 Beğeni

Forerunner 965 i incelemenizi tavsiye edebilirim

3 Beğeni

bence asil cevap bulman gereken soru, hangi ekosisteme dahil olmak istedigin…sonucta farkli markalarin ayni seviye saatleri asagi yukari ayni seyler sunuyor farkli fiyatlarla…ama garmin kendi icinde bir ekosisteme sahip, polar da oyle vs. bu soruya cevap vermen onemli veya arastirmalarini bu perspektifte yapman…

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim hocam, inceleyeceğim hemen

1 Beğeni

Garminde model arayışı içindeyken suunto vertical aldım fiyat performans bence çok iyi ve en büyük artıları haritalar menüsü ve şarjı… Bence değerlendirme listenize ekleyin

5 Beğeni

Saatte ne kadar kullanmayacağın özellik fazla olursa, yazılımsal problemler daha çok olabilir.Her saatte yazılımla düzelecek hata olabilir.Güncelleme ile daha iyiye,kötüye gidebilir.
20.000TL üzerinde alıncak bir saatte yazılımsl problemler daha çok can sıkar.Kronik problemi (beyaz nokta broblemi, bazı eski fenix cihazlarda) araştırmak gerek var mı yok mu?.
Görece daha uygun polar ignite 3 için, bir süre gps chipten kaynaklı (dual frekanslı gps) problem vardı.chip güncellemesi ile düzelmiş vs.

Garmin suunto dorumları karar verirken hem kafakarıştırma, hem de bilgiye ulaşma için ideal.

Amazonda 13 Kasım’da başlıyor indirimler.Kolay gelsin tercih belirlerken.

Saat özellikleri hakkında:

2 Beğeni

Merhaba. Saatinizi sağlıklı günlerde kullanmanızı diliyorum. Benim de araştırmalarımda vertical f/p olarak çok öne çıktı. Ben de bir saat alma aşamasındayım. Saatinizi nereden aldınız acaba? Teşekkürler

1 Beğeni

Suunto verticalin hangi modeli hocam, link paylaşmanız mümkün müdür acaba ?

1 Beğeni

Çok çok teşekkür ederim hocam bakıyorum alternatiflere hemen

1 Beğeni

Sporterest suunto yetkili satıcısı

2 Beğeni
3 Beğeni

Merhaba,
@fatihboyaci 'nın ilk cevapta belittiği gibi öncelikli olarak ihtiyaçlarınızı netleştirirseniz ardından gerekli filtrelemeyi yaptınızda kuvvetle muhtemel zaten çok model kalmayacaktır. En azından benim serüvenimde öyle olmuştu :slight_smile:

Benim ölçütlerim cihazın şarjının uzun gitmesi ve telefonla konuşulabilir olmasıydı. Şarj meselesinden dolayı Apple ve Samsung’u, telefonla konuşmadan dolayı Garmin, Suunto ve Polar gibi markaları eledim. Dolayısı ile elimde sadece Amazfit ve Huawei markaları kaldı. Ben de Huawei Watch GT 2 yi tercih ettim. Size Watch GT 2 yi önermem çünkü artık eski bir model bu. Bütçe sıkıntım yok demişsiniz fakat param cebimde kalsın derseniz Watch GT 4 modeli değerlendirilebilir.

Ben markaları kafamda şöyle kategorize ediyorum. Garmin, Suunto, Polar gibi markalar tam anlamıyla aktivite takipçisi (fitness tracker) olmaya çabalayan firmalar dolayısıyla yok telefonla görüşmeymiş yok uygulama yüklemeymiş gibi şeylerle çok ilgilenmiyorlar. Bir diğer grup olarak Apple ve Samsung gibi markalar daha çok uygulama yükleme, akıllı asistan gibi özelliklere öncelik veriyor. Dolayısıyla aktivite takibi için uzun şarj süresi gibi konulara pek takılmıyor. Gerçi Apple’ı belki buradan çıkarabiliriz çünkü en son Ultra diye bir modeli vardı sanırım orada baya aktivite takibine de yönelmişti. Son olarak ise benim kullandığım Huawei ve Amazfit markasının olduğu grup var. Bu grup da ne tam anlamıyla akıllı saat olmanın peşinde koşuyor ne de aktivite takibinde tepeye oynamaya çalışıyor. Karma bir form diyebiliriz. Gerçi Huawei’nin GT olmayan Watch serisinde uygulama yükleme gibi özellikler de mevcut. Dolayısıyla her markanın tanımlamaya çalıştığım sınırlar dışında konumlandırabileceğimiz modelleri de var. Örneğin Garmin’in konuşma özellikli Venu modeli var. Sanırım her kullanıcı kitlesine hitap edebilmek için firmalar farklı modeller geliştirmeye çalışıyor fakat benim gördüğüm genel karakteristik bu yönde. Önceliğiniz aktivite takibi ise Garmin, Polar, Suunto gibi markalar dışında pek bir şey tavsiye edilmez sanırım. Gerçi nabız ölçümü tutarlılığı noktasında Apple ve Huawei iyi atılımlar yaptı. Youtube’da “The Quantified Scientist” kanalının incelemelerine göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca Dechatlonda da Coros altyapısına sahip bir model satılıyordu diye biliyorum. Ülkemizde Coros resmi olarak yok diye hatırlıyorum dolayısıyla o model de incelenebilir. Umarım gönlünüzce bir model bulursunuz.

Sağlıcakla kalın,
Saygılarımla.

3 Beğeni

Ben saatimi buradaki bilgilere göre seçtim

Suunto’dan Garmin’e geçtim. Bir daha Suunto seçmem. Garmin ux hem saatte hem uygulamada daha kullanışlı.
Forerunner 245 music. Telefonu almadan podcast dinlemek çok güzel.

5 Beğeni