Rutin kontrol ve tahliller

Rutin bir sağlık tahlil planı hazırlamak istiyorum. Hangi değerleri hangi sıklıkta takip etmeliyim? Bu konuda deneyimli olanların görüşlerine ihtiyacım var.

Örneğin kan değerlerimiz için hangi tahlilleri istemeliyiz? Elektrolitler, TSH, TH, kolesterol, trigliserid, demir, demir bağlama, insülin direnci, vs. spesifik olarak hekimden ilave hangi tahlilleri istemeliyiz? Hangileri bizim sağlıklı olarak koşmaya devam etmemize güvence verir? Hangilerini hangi sıklıkta takip etmeliyiz? Kalp, akciğer? Örneğin kalp EKG’si bir defa yeterli mi?

Rutin bir tahlil planı olan var mı?
Teşekkürler :slight_smile:

3 Beğeni

Bu konu gerçekten önemli.Bende bilmeden tüm tahliller şeklinde doktorumdan istedim.Bunların içinde kolesterol önemli çünkü koştukça daha fazla enerji almak istiyor vücut buda kolesterolü artırabiliyor trigliserit üre önemli koşucuların özellikle sedanterlere göre daha fazla su tüketmesi gerekiyor yoksa üre nin hemen yükselmesi işten bile değil.lökosit eritrosit trombosit gibi testler full testte zaten yapılıyor.özellikle rdw demir eksikliği testini istemeyi unutmayın.
Kalp grafisini ve efor testini 2 sene önce yaptırmıştım bu yakınlarda tekrar yaptıracağım kalp büyümesine bağlı olarak aort damarında tıkanma olabiliyormuş ve eğerki kolesterol değeriniz yüksekse kardiyoloğun daha detaylı bir inceleme yapması önem kazanıyor. saygılar.

2 Beğeni

Teşekkür ederim :pray::slightly_smiling_face:

merhabalar,

açıkçası hangi test tam olarak neye güvence verir bilmiyorum ancak ben yılda 1 kez kardio check up’ı yaptırıyorum. kan tahlili, efor testi, ultrasonla kalp kapakçığı muayenesi ve ekg yapılıyor. kan tahlilinde tüm değerleriniz çıkıyor, sonrasında sadece uzmanına göstermek kalıyor. umarım bir fikir olmuştur.

1 Beğeni

Teşekkür ederim. Ben de uygulayacağım. Rutin kontrol programının oluşturulması çok önemli bir konu bence.