Rusya Vatandaşları ve Uluslararası Organizasyonlar


Ironman ve UTMB gibi organizasyonlar, yarışlarına Rusya ve Beyaz Rusya vatandaşlarının yarışlarına dahil olmasını engelleme kararı aldı.

Rusya tarafından işgal edilmekte olan Ukrayna ile dayanışma ve savaş karşıtlığından hareketle böyle bir karar aldıklarını belirtiyorlar. Ancak bu durumu amacına ters ve oldukça tehlikeli buluyorum. Bu tarz çatı kurum ve markaları takip etme ihtimali yüksek olan sizleri bu konuda bilgilendirmek istedim.

Neticede günlük hayatımızdaki iklim türlü kurumlar ve söylemler tarafından belirleniyorsa bile, bu kurum ve söylemler yine günlük hayatımızdaki alışkanlıklarımız ve duruşumuz tarafından biçimlenmekte.

Bir ülkeye mensup tüm vatandaşları yaptığınız organizasyondan men etmek bir ayrımcılıktır. Bunun barış ortamını tesis etmekle ilgisi yoktur.

Ülkemizde de yerleşik birçok Rusya vatandaşı ve hatta sporcu bulunmakta. Lütfen onları, savaş başlatan otokratik bir lideri seçmişler, savaşı desteklemişler gibi suçlamayalım.

Bizleri birleştirecek ve barış içinde yaşamamıza yardımcı olacak olan spora siyaseti ve bu denli ayrımcılığı karıştırmak çok büyük bir ayıptır!

22 Beğeni

Yorumunuza Kesinlikle Katılıyorum…

2 Beğeni

Güzel ve hassas bir noktaya değinmişsiniz. Irkçılığı spordan uzaklaştımaya çalışan düşünce ile Rus sporcuları organizasyonlardan uzaklaştırma düşüncesi benzer hassasiyete sahip diye düşünüyorum. Bu sebeple yeniden gözden geçirilir diye umuyorum. Nasıl ki doping skandalında olimpiyatlardan sporcuları uzaklaştırılmadı ise burada da aynı uygulama yapılabilirdi. Netice de ironman ya da utmb gibi etkinliklerde kimse doğrudan ülkesini temsilen katılmıyor.

5 Beğeni

Kervana ne yazık ki ITRA da katıldı. Anlaşılan o ki tüm bunların arkasında Uluslararası Olimpiyat Komitesi var.

1 Beğeni

Şimdi nereye dilekçe veriyoruz, Suriye’de terör örgütüne açıkça (Trump’ın yüzsüzce yaptığı) silah veren ülkenin vatandaşları da bu organizasyonlardan men edilsin!!!
(İroni ve iki yüzlülüğe tepki içerir)

Özellikle Rus halkının Putin’e yönelik popülaritesini artırmaktan başka birşey değil.Dostoyevski’yi de yasakla tam olsun.

“Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası İtalya’da Dostoyevski dersini iptal eden üniversite, tepkiler üzerine geri adım attı”

Not:Salomon Cappadocia Ultra Trail’de 76 koşucu Rusyadan, 14 koşucu Ukraynadan kayıt yaptırmış.6 mart Antalya maratonu var.Koşucular birbine kin gütmedikçe, saldırma ihtimali olmadıkça, dostça yada düşmanca olmayan şekilde davranırlarsa örnek olurlar.

7 Beğeni

İçinden insan, hayvan ve doğa sevgisi fışkıran sevgili koşucu arkadaşımız Elena Polyakova’nın UTMB kaydı bu karar nedeniyle iptal edilmiş. Kararın saçmalığının somut örneği olarak yazmak istedim.

13 Beğeni

IAU bir bildiri yayinladi, orada soyle diyor:

Please note that the Russian Athletics Federation (RusAF) has been suspended from World Athletics and IAU since 2015, due to doping violations, and therefore is not eligible to host or send teams to IAU Championships.

Rusya Atletizm Federasyonu’nun (RusAF), doping ihlalleri nedeniyle 2015’ten bu yana World Athletics ve IAU’dan uzaklaştırıldığını ve bu nedenle IAU şampiyonalarına ev sahipliği yapmaya veya takım göndermeye uygun olmadığını lütfen unutmayın.

1 Beğeni

Anladığım kadarıyla Avrupa ve Amerika, Rus ve Belarus vatandaşlarını sadece ekonomik değil sosyal olarak da baskı altına alarak Putin karşıtı güçlü bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyor.

Ancak anlamadığım şey şu bu tip yaklaşımlar (kesinlikle adil olduğunu düşünmüyorum) kitleleri daha da konsolide etmiyor mu?

Bir ülkenin vatandaşı o ülkedeki hükümetin yaptığı eylemlerden dolayı cezalandırılmamalı.

6 Beğeni

19:19 ile 24:45 dakikalar arasında başka spor dallarında benzer kararları değerlendiriyorlar,meraklısına.
@Doruk neredeyse birebir benzer söylem oldu yukarıdaki videoda.“sosyal olarak da baskı altına alarak Putin karşıtı güçlü bir kamuoyu oluşturmaya çalışıyor”

1 Beğeni

Olan yine sadece vatandaşa oluyor. Hiçbir devlet adamı spor ve sanatta uygulanan yaptırımlar için savaştan ya da adaletsizlikten vazgeçmez. %100 halkını temsil etmeyen %100 halkının oylaması ile seçilmeyen bir düzen varken spor ve sanat camiasında yer alan saygı, yardımseverlik ve birleştirici güç bu şekilde köreltiliyor.

Tam tersini şunu görmek isterdim, Ukranya’lı bir sporcuyu amatör/profesyonel bütün ülke dünya vatandaşı yarış öncesi alkışlasın ,sarılsın ve desteğini göstersin. Günün sonunda ise kim kazanırsa kazansın birbirlerini tebrik edip, hatta bu kadar mental olarak çöküşte olmalarına rağmen hayata tutunmaya çalıştıkları için anı plaketi vs versin.

5 Beğeni


Sosyal medyada konuyu protesto ediyoruz.
Siz de değerlendirebilirsiniz…

4 Beğeni

Merhaba;

Konuyu açan arkadaşımıza teşekkürler. Spora siyaseti sokmamak, sporun dostluk ve kardeşlik içeren olimpik ruhunu zedelememek gerekiyor.

Benden önce Sevgili @ComertKaya Cömert Kaya yazmış. Dün, tam da bu sebeplerle, İzmir’den bir kampanya başlattık. Sadece sosyal medya değil, metni İngilizce ve Türkçe olarak, UTMB ‘nin info@utmb.world mail adresine de gönderiyoruz. #NowarYesRun #NoRacismYesRun #PeaceAndRun gibi hashtagler de kullanıyoruz.

Destek olursanız ne güzel olur.

4 Beğeni

Bu da ISF’in bildirisi:

Ozet kismi: In other words, the ISF joins with the IOC and other International Sports Federations not to allow the participation of Russian and Belarusian athletes and officials in international competitions .

3 Beğeni

Arkadaşlar merhaba! Buradan ve sosyal medyadan bana destek veren arkadaşlarıma ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok sevindim ve duygulandım… Ben Rus vatandaşıyım, 20 senedir Türkiye’de oturuyorum. Doğduğum toprakları ne kadar seviyorsam oturduğum ülkeyi ve insanları da o kadar seviyorum. Özellikle son günlerde olanlar beni çok etkiledi, insanlardan gelen motivasyon, destek dolu sözler… Dünya’da olanlar çok üzücü, ben günlerce hiçbir şey yapamıyorum maalesef, son üç gün evden çıkamadım. Ne yalan söyleyim, TDS için çok hevesliydim, o kadar hevesliydim ki uçağımı, konaklamı ödedim ve hepsi iade edilemez :joy:. Bakalım neler olacak, dünya böyle bir hale geldi ki insan yarını planlayamıyor. Sağlık olsun diyelim. Sonuç ne olursa olsun arkamda bu kadar çok dostumun gücünü ve desteğini hissetmek çok değerli, iyi ki varsınız! Çok sevgiler :smiling_face_with_three_hearts:

29 Beğeni

@muzozmen çok teşekkür ederim! :heart_eyes:

1 Beğeni

@Old-Runner @ComertKaya çok teşekkür ederim! :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Bunların arkasında topyekun aynı odaklar var, böylesine saçma ve ayrımcılık içeren hatta ve hatta ırkçılık içeren bir kararı alırken bile bir tanesi bile ses çıkarmıyorsa bunların ipi tek bir çanağa bağlı , bunu anlamamak için çok fazla akıllı olmaya gerek yok…

  • kim savaşı destekler ki !?
1 Beğeni