@ismaileren abim tarihin tozlu sayfalarına gitmiş.
Ben anlamadim… Burada iki konuda yanlislik var:
- Antalya’da yolda maraton/yari maraton kosmakla UTM’deki single track ayni tartismada olmamali.
- Ayrica ben o paylasimimda UTMB’de sira olmasi cok dogal, bunun tersini soyleyeni yargilarim dememisim ki. Aksine konuyla dalga gecmisim. Olay Everestin zirvesinde bile oluyor artik ve ben bunu hep elestiriyorum. Ben yanlis mi anliyorum?
Yazdiklarimi anlayamayanlar icin sanirim biraz daha acik bir dil kullanmam gerek. Burada bahsi gecen konu, yani sehirde, yol kosularinda bunun olmasini ben de elestiriyorum. O yolu tikayan kosuculara kiziyorum ama o her zaman dogru olmaz, organizasyonun baslangic saatlerini buna gore ayarlamasi ya da bitiste birden fazla kulvarli yol ayarlamasi, gelenleri buralara yonlendirmesi gerektigini dusunuyorum.
UTMB gibi bir patika kosuna da neden bu kadar insan yigiliyor anlamiyorum. Baska patika yokmus gibi oraya binlerce kisi yigiliyor. Sonra single tracte tikaniklik olunca elestiriyorlar. Bahsi gecen paylasimimda da birakin UTMB’yi insanlar Everest’te sira bekliyor diye yine elestirmisim durumu.
Ama iki durum, yani sehir/yol yarislari ve alternatifsiz dag/patika kosullari (ozellikle de 100 mil ultra yarislari) cok fakli seyler. Ikisine ayni seymis gibi yaklasmak bana garip geldi.
Her ne ise, bu basligin altinda “Admin yargilayici olmustu” deyip sonra da o paylasimi gostermek de, ne bileyim, tas atmak icin asiri bir caba gibi geldi bana. Ama @ismaileren’i taniyoruz neyse ki yillardir. Onu boyle sevdik kabul ettik. Yadirgamiyorum artik.
Hayır abi açıklaman tatmin etmedi. uzun süredir kimseyi linçlemedik bize bi kurban lazımdı
adminsin diye torpil geçecek değiliz ![]()
![]()
![]()
Bence arkadaşımız çoğunluğun yaşadığı rahatsızlığın yeterince destek görmemesinden rahatsız olmuş ve sizin de admin olarak konuya sahip çıkıp çok ciddi biçimde bu konuyu eleştirmenizi beklemiş, olmayınca siz de nasibinizi almışsınız. @ismaileren duyarlı bir üye. ![]()
Evet bir takım sorunlar yaşandı. Bunlardan en ciddi olanı da beni finalde karşılamaya gelen misafirin kafasına “21K” direğinin düşmesi ve hastanelik etmesi oldu.
Organizasyona yazdım ama “Tık” yok???
Bunun dışında benim için güzel bir koşu oldu.
Gelişim Üniversitesi yayınlarından çıkan “Sağlığa Koşu” kitabının ana motivasyonu olarak seçtiğim “Geç olması, hiç olmamasından iyidir” mottosuyla 10 yıl önce ilk maratonumu koşmuş ve sekiz yıl önce de yazdığım Sağlığa Koşu kitabımda kendime bir yol haritası çizmiştim:
-70 Yaş: Maraton (Tamamlandı
- 4:23)
-80 Yaş: Yarı Maraton
-90 Yaş: (Nefes alıyorsak) 10K.
Yarışma sonuçlarını analiz ettiğimde neredeyse tüm koşucuların, Üzeyir hariç, epey bir POZİTİF SPLIT te kalması oldu. Bunun nedeni bence, dönüşten sonra sıcaklık ve nemin artması, 25-30K arası uzun bir yokuş oldu. Genelde ise bir çok yerde beton parkeler üzerinde koşmanın ayaklara verdiği acıyı hissettim.
Yarış bitiminde anlatılanlara göre 6 genç “duvara çarpıp, pat düşmüş” ve ambulansa alınmış.
70+ yaş kategorisinde başka bitiren olmadığından 4:23 ile kürsüye çıkıp birinci olma şansına sahip oldum.
Bu vesile ile dünyaca ünlü 80 yaşında ve bugüne kadar 600 maraton koşmuş İngiliz “Gina Little” adlı bayanla yarış öncesi tanışma ve sonrası birlikte 70+ yaş üstü maraton kürsüsüne çıkma şansına sahip oldum.
Greenwich, Londra’da yaşayan Gina Little, koşu dünyasında ilham verici bir figürdür: Dünyada en fazla Londra Maratonu koşan kadın sporcu unvanına sahiptir (40 kez).Toplamda 600’den fazla maraton tamamlamıştır. 2022 yılında, 77 yaşındayken Chicago Maratonu’nu bitirerek dünyanın en yaşlı “Six Star Finisher” (Altı Büyük Maratonu tamamlayan kişi) madalyası sahibi kadınlarından biri olmuştur. Koşmaya 37 yaşında başlamış, ilk maratonunu 1983 yılında koşmuştur.
Bravo, tebrik ederim ![]()