Runnerinn Site Hakkında

Herkese iyi haftalar öncelikle. Yukarı da belirttiğim " runnerinn " sitesinden alışveriş yapmak istiyorum.

Daha önce alışveriş yapan var mıdır ?

Kargo sapasağlam geliyor mu ?

Yazan kargo ücretinden ayrı bir ücret çıkıyor mu? Sonra aldığım 600 liralık ayakkabı bana 1000TL gibi bir rakama gelmesin istiyorum.

Merhaba, alışveriş yaptım bu siteden, sorun yaşamadım. Ayrı bir kargo ücreti ödemedim ben. Sadece gelen ptt görevlisi gümrük vergisini tahsil edecektir sizden. (%20 oranında en az :slight_smile: )

peki aldığımız yer ile konuşup fiyatı düşük göstermek gibi bi imkanımız var mı ? alacağım ayakkabı biraccık tuzlu olduğu için yüksek vergi çıkacak bana

bu konu hakkında fikrim yok açıkçası ama bahsettiğiniz işlemi yapacaklarını sanmıyorum. yine de sorabilirsiniz tabii. :slight_smile:

Aliexpress siparişlerimde öyle yapıyordum. Burda da demerim :grin:

1 Beğeni

avrupalı yapmaz o işi. boşuna denemeyin. aldığınız ürün 22€ üzerindeyse ptt getirince kdv’sini alıyor.
ama yine de Türkiye’den ucuza gelen ve Türkiye’de bulunmayan bir çok ürünü satın alabilirsiniz.

2 Beğeni

2017 den beri alışveriş yapıyorum, en son bugün yeni bir ürün elime ulaştı. ürün 300TL, kargo 35TL ve gümrük vergisi 62TL tuttu. ürün sağlam geliyor ama kırılacak bir malzeme söylemedim hiç, kargo takibi için wiggle gibi ekstra ücret talep etmiyor. Kargolar Hollanda üzerinden PTT’ye teslim ediliyor.

5 Beğeni

çok teşekkür ederim. vergiyi faturaya göremi çıkartıyorlar? yani çakallık edip faturayı düşük gösteremez miyiz ? :smiley:

1 Beğeni

Buradaki yorumlar üzerine ben de ilk alışverişimi yaptım. 20 Kasım’da verdiğim sipariş 3 Aralık’ta sorunsuz bir şekilde ulaştı. Daha kargoya verme aşamasında bile paketin resmini sisteme yüklüyorlar, ayrıca gönderinin her adımını takip edebiliyorsunuz. Oldukça profesyoneller, tereddütsüz alışveriş yapmaya devam edeceğim. Tecrübelerini paylaşarak vesile olan @runforrestrun ve @tugrulpeker arkadaşlara teşekkürler!

Altra Escalante 1.5 aldım. Taraklı ve terzi bunyonlu bir ayak yapısına sahip olarak yıllardır yanlış ayakkabı giydiğimi bunları giyince anladım. Uzun sert koşular ve yarışlar sırasında ayak parmaklarımda sinir sıkışması şikayetiyle muayene olduğumda kendisi de iyi bir koşucu olan doktorum Morton’s neuroma teşhisi koyup ayakkabılarımı değiştirmemi önermiş, Altra’yı tavsiye etmişti. Jonathan 'Fellrnr’ın bu konuda ne kadar saplantı olduğunu, ayakkabılarının toebox’unu mutlaka keserek açtığını bilenler vardır. Onun da favorisi bu model. Benzer ayak yapınız/şikayetleriniz varsa mutlaka değerlendirin.

Ayakkabı için 65 dolar + 13 dolar posta + 72 TL kapıda gümrük vergisi (%20) ödedim. Buna rağmen ürün Amerika sitelerinden daha ucuza maloldu. İncelediğim bir Asics’in de taşıma ve gümrüğe rağmen Türkiye fiyatından daha uyguna malolduğunu hesaplamıştım. Hoka’larda şu an benzer bir avantaj görülmüyor ama takipte olmakta fayda var. Ayrıca alışveriş yaparken mutlaka internetten indirim kodu aratın, %5-10 gibi ekstra indirimler sağlayan discount code’lar kolaylıkla bulunabiliyor.

10 Beğeni

Bu site birçok spor türü ile ilgili ürün satıyor. 2 sene önce bir adet trisuit almıştım, bir iki antreman ve bir orta mesafe triatlon sonrası bacak arası bölümde crotch blowout denilen yırtılma oluştu. Fotoğrafını çekip geri bildirim yaptım. Ürünü evimden ücretsiz aldırıp parasını iade ettiler. 2 yıldır neredeyse başka yerden alışveriş yapmıyorum. Kesinlikle tavsiye derim.

2 Beğeni

Harika, çok sevindim. Ben de taraklı yapıdan dolayı sıkıntı yaşıyorum. Büyük numara alınca ayağım rahat ediyor ama bu sefer topuktan çıkacak gibi oluyor.

O yüzden denemeden almamayı tercih ediyorum. Buradan deneyip, karar verip, oradan sipariş verebilirim ancak mesela Altra almak istesem hangi numara istemeliyim hiçbir fikrim yok. Bazı yorumlar, rehberler var gerçi ama işte sütten ağzı yanan…

Bu arada yorumunuzu şuraya da ekler misiniz zahmet olmazsa:

1 Beğeni

Paket üzerinde dolar cinsinden tutarı var bu yüzden çakallık mümkün değil :slight_smile:

Normal ayakkabı kargosu 12-13 dolar civarında, La sportiva bot alayı dedim kargo 40 dolar çıktı :roll_eyes::roll_eyes:

Malesef urun fiyatı yada sepet toplamı arttıkca posta giderini de arttırıyor site.Bu arada Turkiye ye PTT Kargo ile gonderiyorlar ve postanin ulasması bazen 20-25 gunu buluyor.
Alternatif olarak sportpursuit ve wiggle a da bakabilirsiniz.Aradıgınız urun varsa posta servisleri cok daha hızlı.

2 Beğeni

Runnerinn den 2. siparişim bugün geldi. Vergimizi ödedik kutuyu aldık :slight_smile:
4 tane de çorap var yolda şu anda. Belirttiğiniz siteleri de inceliyeyim, teşekkür ederim.

1 Beğeni

Ben de buradaki yorumlardan sonra bir çift ayakkabı siparişi verdim. Ptt kargo ile , 3 haftada elime ulaştı. Üründe herhangi bir sorun yok. 82,5 tl gümrük vergisi alındı.
Şahsen benim ilk sipariş deneyimim olumlu sonuçlandı.

2 Beğeni

aldığınız ürünün fiyatı nedir acaba ?

Ürün 82 dolardı. Ben aldığımda Türk lirası karşılığı yaklaşık 460 -470tl civarındaydı.

2 Beğeni

Sipariş vermeyi düşünenler açısından tecrübemi paylaşayım.
uygun fiyatlar bulabileceğiniz, güvenilir bir site. Zaten ne aratırsanız aratın Google shopping önerilerinde bu siteyi veya diğer …inn.com clonelarını görüyorsunuz en uygun fiyat olarak.

Raidlight çantamdan memnun olsam da kısa mesafeler için fazla geliyordu ve daha hafif, uygun bir çanta arayışına girmiştim. Yarışlarda çokça gördüğüm Salomon agile 2 set çantayı sipariş verdim (2 tane 500ml flask suluk dahil sete.)
58.81 usd ürün
6.16 usd kargo olmak üzere 65 USD verdim Aralık 8 tarihli siparişle. (Siyah rengi 3-5 dolar daha ucuzdu)

23 aralıkta (15 gün) teslim aldım.
72 TL gümrük ödedim. Sorunsuz kapıma kadar geldi PTT ile. Takip kodu ile de süreci takip edebildim.

4 Beğeni

Pandemi sonrası şartlar, Türkiye’nin mevcut gümrük vergisi durumu ile alışveriş yapan oldu mu yakın zamanda?

Gümrükte takılma limiti gibi birşey var mı?

Son durum nedir acaba?

2 Beğeni