Runkara Yarı Maratonu 2024

Bu sene 2.si düzenlenecek yarış 13 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek. Konusunu göremedim, 2023’teki için açılmış fakat onu tekrar güncellemek konusunda emin olamadım, dilerseniz oraya da taşınabiliriz. Fakat bir Ankaralı olarak ilk konumun bu yarış olmasından da mutluyum.

İlk senesinde katılamamış olmama rağmen yorumlar -en azından benim duyduklarım- oldukça olumluydu. Kızılcahamam Ultra Trail sonrasında aynı organizasyondan çıkan bu yarışı da heyecanla bekliyorum. Güzel bir 10K olacak gibi. :running_man: :man_running:

8 Beğeni

Merhaba, geçen sene katılamamıştım ama bu sene ben de orada olacağım. Güzel bir koşu olması dileğiyle, 10K’da görüşmek üzere, selamlar :slight_smile: :raising_hand_man:t5:

2 Beğeni

Yorumlarımı üstü soğumadan yazayım. :slight_smile:

• Parkur:
    İlk mesajımda bahsettiğim üzere ilk yarışına katılamamıştım. Ama bu sene 10K parkuru çok güzeldi. Su noktaları gayet yeterliydi. Zorluk derecesi olarak sınıflandıramam ama yeterli antrenman seviyesine sahip herkesin rahatlıkla koşabileceği bir parkurdu. Lokasyon sebebiyle mi yoksa saatim sebebiyle mi bilemiyorum ama birkaç kere pace’in saptığını gördüm.

• Kit Konusu:
    Kit dağıtımının yarış gününden önceki 2 günde yapılması gayet iyi olmuş. Kızılcahamam Ultra’da yarış günü yapıldığı için biraz karmaşaya sebep olmuştu. İlk günden gidip kitleri aldık. Kitlerle alakalı olumsuz olarak aktarabileceğim konu, bir kitte olan malzemenin diğer kitte olmayışıydı. Muhtemelen gönüllü arkadaşlar tarafından hızlı hazırlanırken bazı atlamalar olmuş. Bana mı denk geldi diye baktım ama Instagram sayfasında kitlerle alakalı gelen yorumlar da böyle. Organizasyon ertesi gün hemen telafi ederiz diye gerekli dönüşleri yapmış. Benim adıma bir sıkıntı değildi. 10K ve 5K Color Run kitlerinin içerikleri gördüğüm kadarıyla temelde farklı. Ama 21K ve 10K kitleri arasında fark var mı ya da bir kitte tam olarak olması gerekenler nedir bunu bilemiyorum. Tshirt, buff ve Sports International kullanım kuponu gayet hoş hediyeler.

• Organizasyon:
    Çok kısa, çok net. Ankara’da bu sayıda çok daha fazla organizasyona ihtiyacımız var hem yol koşusu hem trail koşuları anlamında. Expo alanı gayet güzeldi. Daha iyisi her zaman vardır, ama hiçbir eksiği yoktu. Bu cümlem tamamen kendi düşüncelerimi içerir, fakat yarışın son kilometresinde arkadan gelen bir arkadaşımı beklerken yarış direktörü Ali Hocam ile çok kısa sohbet etme şansımız oldu. Yaşanan ufak bir aksaklık olmuş sanıyorum, ama “bu da nazar boncuğu olsun” demek yerine “keşke orada olsaydık ya da daha net bir önlem alsaydık” gibi bir yaklaşıma sahip olması benim gibi amatör bir sporcu için çok anlamlı bir şey.

• Lokasyon:
    En şaşırdığım konu hiçbir şekilde otopark sıkıntısı çekilmemesi oldu. Start ve Finish noktası olan Millet Bahçesi’nin altı devasa bir otopark. Yarıştan hemen sonra ayrılmak durumunda kaldım. 30TL gibi çok cüzi bir ücreti vardı.

• Bazı Katılımcıların Çevre Bilinci:
    Bunu nasıl ve ne şekilde ifade etmeliyim bilmiyorum. Ama parkurun yollarında kafeinlisinden elektrolitlisine marka marka aroma aroma jel paketleri vardı. Neden diye soracağım da bir nedeni olabileceğini düşünmüyorum. Ama küçücük şeyi bir cebe sıkıştırmak bu kadar zor olmamalı ya. Bu tarz etkinlikler sadece organizatörlerin çabasıyla gerçekleşmez. Katılımcı kitlesi de önemli rol oynar.

• Kapanış ve Sonsöz :
    Bilenlerimiz vardır, bu yarış Dazspor’un Haziran ayında vefat eden kurucusu Victoria Blyth’in anısına ithaf edildi. Üstüme vazife olmadığını düşündüğüm şeyleri konuşmayı sevmem normalde, ama Victoria bir yerlerden sizi izliyorsa bugün çok mutlu olduğuna eminim.

Kendi adıma çok güzel bir organizasyondu, emeği geçen herkesin eline sağlık.

9 Beğeni

10K parkurunda jel paketlerinin atılmasını geçiyorum. Bu insan profili maalesef gün geçtikçe artıyor, sayılarının azalması… Hatta yok olmaları dileklerimle.

Herhangi bir niyet taşımadan, sadece merak ettiğim için soracağım. 10Km’lik bir koşuda neden jel kullanılıyor. Kullanan arkadaş(lar)ımız varsa açıklayabilir mi lütfen.

4 Beğeni

Ben de 21 koştum.

Sadece başlangıç ve bitiş noktalarıyla ilgili eleştirim var. Yarışın start yeri oldukça garipti. Bilmeyenler için yarış bir park içinde dar bir yoldan başlıyor ve parktan bir türlü asfalta ve geniş bir yola çıkamıyorsunuz. Asfalta çıktıktan sonra ben bir sıkıntı görmedim. Bitiş kısmında da maalesef tam ritim bulmuşken yine parka giriyorsunuz…

Teşekkür kısmına gelirsek; ne olursa olsun Ankara 'da bu yarışın düzenlenmesini sağlayan ekibe, özellikle su noktalarında ve organizasyon içinde elinden geldiğince çabalayan arkadaşlara, koşu boyunca sizi motive etmeye çalışanlara teşekkürler. Umarım bürokrasi izin verirse Ankara’da daha güzel rotalarda organizasyonlara katılabiliriz.

Not: Isınırken milli atletimiz Hüseyin Can (birinci oldu sanırım) ile karşılaştım ve iyi dileklerimi ilettim. Kendisi çok naif ve güler yüzlü birisi. Başarıları daim olsun.

2 Beğeni

Haritayı kontrol ettiğimde tekrar gördüm, benim 10K’da ele aldığım parkur kısmı 21K ayrımından önceki sektöre denk geliyor. Hata ya da yanlış anlaşılma olmaması adına gönderide düzenlemesini yapmış olayım. 10K dönüşünde de vardı belirttiğim çöplerden tabi, ama büyük kısmı ayrım öncesi sektör.

2 Beğeni

Buradaki ilk mesajım ve ilk resmi maratonumdu. 10km koştum. Daha önce de asfaltta denemeler yaptığım için yolu çok garipsemedim. Organizasyon başarılıydı. Başka organizasyonlar yapan birisi olarak koşu organizasyonunu beğendim. Chiplerin nasıl takılacağı ile ilgili bir bilgilendirme yoktu ama sonrasında zaten çok çabuk anlaşıldı. Ben sadece 2 su noktası gördüm ve bir tanesinden su alabildim. Öbüründe ani bir sıra oldu ve durmamak için devam ettim. Diğer arkadaşların belirttiği gibi 10km de jel kullanan arkadaşları görüp şaşırdım ben de. Dazspor’un uygulamasında eş-dost herkesi ekleyip takip ettim. Ayrıca sitesindeki detaylı sonuçlarda cinsiyet yaşa göre sıralamalarda kendime göre iyi bir yerde olduğumu görmek de beni gururlandırdı. Start noktasının çok dar olması ve temponun dipte seyretmesi haricinde bir sıkıntı yoktu. 2.bir organizasyon olduğu için her seferinde kalite artacaktır. Daha farklı rotalarda tekrar görüşmek dileğiyle selamlar.
620 İlker Beşer :slight_smile:

4 Beğeni

Organizatörlerin eline sağlık; çok güzel, keyif alarak katıldığım, Ankaralı bir çok arkadaşım ile karşılaştığım, kendi adıma da beklentilerimi karşılayan bir performans sergilediğim bir koşu oldu; umarım daha uzun yıllar devam eder; organizatörlerin tamamımın eline sağlık; kısa kısa artı ve eksilerini paylaşmak istiyorum:

Artılar

• Kit dağıtımı, yarış alanı, genel olarak organizasyon son derece düzenliydi. Yarış çantası içeriği, bence, yeterliydi. Tshirt de hoşuma gitti.
  • Parkur iyi seçilmişti; Anıtkabir turu önemli ve anlamlıydı. Yol boyunca sık aralıklarla su noktaları vardı; ayrıca AOÇ’de koşuculara gönüllü kokoreç ve köfte ikramı gördüm :slight_smile: Önünden geçerken alamadım elbette, aklımda kaldı.
  • Tüm görevli arkadaşlar iyi niyetli, güler yüzlüydü.

Eksiler

• Başlangıç noktası ve yola çıkılan bölüm oldukça dardı; 21K için kalabalıktan etkilenmeyelim, geriden başlayalım dedik, startın verilmesi ile bizim grup gerisinden başlamamız arasında tam dört dakika geçti, sonrasında da öndeki grubu geçerken oldukça zorlandık, asla büyük bir şikayet değil, diğer yarışlarda da benzer durumlar yaşanıyor; tek çare, hemen yandaki bulvarı başlangıç, bitiş için kullanmak; belki ileride mümkün olur.
  • Yarış başladıktan sonra kabaca bir buçuk saat sonra, 15. km gibi bir ara dönüşte solumuzdan vızır vızır arabalar geçmeye başladı saatte 90 - 100 km gibi hızlarla, arka arkaya herhalde bir yirmi civarı araç geçti; üstelik normal vatandaş, yarış görevlisi ya da güvenlik memurları da değil; bu durum aslında hiç es geçilemeyecek çok büyük bir güvenlik sorunu; Allah korudu hakikaten, yolun ortasında rahat koşan onlarca koşucu birden kendini yolun en sağına attık; o araçlardan bir tanesi kontrolünü kaybetse, mazallah, hiç de istenmeyen sonuçlara göz göre göre yol açardı; burada elbette organizasyonun yapacağı bir şey yok; büyük ihtimalle, ara noktalardan bir tanesinde, bir güvenlik ekibi, baskılara dayanamayarak, bulvara araçları soktu; gerçeken büyük tehlike atladıldı.
  • Sponsor katılımı zayıftı; elbette ekonomik koşullar belli ama gözler daha çok spor markası arıyor; Garmin’in adı vardı, standı yoktu; spor ayakkabısı olarak bir tek Mizuno stand açmıştı; Nike, Adidas, Puma, Salomon vb. tek bir sportif giyim markası yoktu; geleneksel makarnacılarımızdan :slight_smile: hiç biri yoktu, makarna partisi yapılamadı; bu durumu organizatörlere bağlamıyorum elbette ama ne kadar çok sponsor ya da stand, o kadar güzel oluyor bu etkinliklerde; inşallah seneye katılımcı sayısı artar.
5 Beğeni

Kokoreç ikramını sosyal medya hesaplarından duyunca 21K koşmadığıma üzülmüştüm ben de. :slight_smile:

Starttaki sorunlardan biri zannediyorum iki koldan start başlatılmasıydı. Biz start takının hizasında yer alırken aynı anda ısınma yapılan sahnenin olduğu bölgeden de start alanlar olduğunu gördüm. O da sürekli bir dur kalk yapmamıza sebep oldu. Kendimce problem olarak görmediğim için belirtmemiştim.

21K parkurundaki trafik konusuyla alakalı Instagram’da da bazı yorumlara şahit oldum. Cutoff öncesi trafik mi açıldı ne oldu tam bilemiyorum ama anlattığınız kadarıyla büyük sıkıntılara sebebiyet verebilecek bir durum olmuş hocam. Hem tebrikler, hem de geçmiş olsun demek isterim.

2 Beğeni

Haldun Aydıngün abi koşu için güzel bir vlog çekti, şuraya bırakayım: https://www.youtube.com/watch?v=Dt6zAPHqlrY

6 Beğeni

Ben de 21k koştum. Geçen sene de bu sene de parkurdaki eğimli kısımlar beni çok zorladı :smiley: Bence yarı-maraton PB denemek için iyi bir parkur değildi.

Parkrun için aslında millet bahçesi güzel bir parkur olabilir. Parkrun’ı Türkiye’ye getirmeye çalışan bir grup var mı?

2 Beğeni

Parkrun su an baska ulkeye acilmayi planlamiyor sanirim. Degisir mi bilmiyorum ama Tr’den birileri istese de su an onlar acilmiyor yani.

1 Beğeni