Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Boğaziçi triatlon yarışı vardı. Orada çok fazla detay olduğu için triatlona özel bir analiz hazırlayayım dedim. Sonra bunu diğer yarışlarda da uygulayabileceğimizi düşündüm. Deneme olarak da bu sene yapılan Istanbul Yarı Maratonu’nu seçtim. Neredeyse herkes koştu orada. Test için güzel yarış.
Denemek isterseniz, tüm analiz edilen yarışlara ulaşacağınız link;
Istanbul Yarı Maratonu direkt linki;
Buradan 21K ve 10K seçmeniz ve isminizi yazmanız yeterli. Biraz altta da karşılaştırma yapmak istediğiniz sporcunun adını yazarsanız, kim nerede geçmiş grafik üzerinde görebilirsiniz.
Geri bildirimleriniz çok makbule geçer.
Telefondan değil de desktoptan bakarsanız daha sağlıklı oluyor.
İstanbul yarı maratonu için baktım gayet güzel olmuş. Spor istanbul’un sonuç sayfası oldukça sıkıcıydı. Aynı analizi gelecek İstanbul maratonu içinden de bekliyorum sizin tanınmanız içinde gayet faydalı olur.
Aynı jenerasyonuz patron. İlk kodumu *Sinclair ZX Spectrum 48K’da yazdım. Daha Commodore 64 çıkmamıştı.
10 print “murat”
20 goto 10
run
Aynen söylediğin gibi zaman problemi yüzünden ben coder olmak yerine basketbolcu olmayı seçtim
Ama şimdi bu işi yapan bir arkadaş gelmiş, yaptırmayalım mı?
Adam resmen benim hayatımda eksik kalan parçayı tamamladı.
Saka ediyorum. Demek istedigim ben ufak bi analiz araci yaratmistim observable marifetiyle. Onu yaparken AI. bu kadar ilerlemis olsaydi kullanip bir seyler yaratirdim herhalde. Ona atif yaptim.
Yoksa ben developmenti is olarak yapiyorum zaten tam 26 yildir. Ama su son 6-7 ayda isim tamamen degisti Claude code nedeniyle…
Kolay gelsin…
Biliyorum zaten. Katkın sonsuz. Ve çok da saygı duyuyorum. Ben o sabrı gösteremedim.
Bu işlere çok meraklı olmama rağmen kıçımın üstüne oturmayı beceremediğim için kod tarafından çok sistem kurma tarafında kendimi çok geliştirdim. Çalıştığım şirketlerin coderları ile çok güzel projeler çıkardık. Artık o coder’ların yerini dediğin gibi claude, codex aldı. Aklına geleni yapabilme özgürlüğü inanılmaz.
Türkçe seçeneği de vardı
İngilizce seçeneğini ekleyeceğim yabancı yarışlar için koymuştum.
Bu arada yeni domain’ine taşıdım.Sitenin adını raceanatomy olarak seçtim. Bundan sonra yeni yarış analizlerini aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz. Bana analizini eklememi istediğiniz yarış var ise söylemeniz yeterli.
Siteye geçmiş yarışları yüklemeye devam ediyorum. Bayağı bir yarış birikti.
Neler yaptım?
Basit bir üyelik sistemi kurdum. Üye olup, katıldığınız yarışları kendi profilinize çekebiliceksiniz. Birbirine benzer yarışları orada karşılaştırabileceksiniz. Kişisel profil sayfasını analiz açısından daha da geliştireceğim.
Yarış istek butonu ve oylama ekledim. Bir gün site çok büyürse çok istenenlere öncelik vereyim dedim.
Fotoğraf çeken arkadaşlara da ayrı bir link koydum. Hepimizin derdi olan “bu yarışın fotoları nerede?” diye sormadan fotoğraf çeken arkadaşlar link paylaşarak o yarış başlığı altında yer alabilirler. Böylece tüm foto linkleri derli toplu ulaşılabilir bir yerde olur.
Katıldığınız yarışı paylaşabileceksiniz.
Başka önerileriniz de olursa yapılabilirliğine bakarım.
Emeğinize sağlık, gerçekten faydalı bir veri ve istatistik bankası oluşuyor gözümüzün önünde. Bir istatistiksever olarak bazı yarışlardan sonra excel üzerinden oluşturduğum tablolardan okumaya çalıştığım verilere oldukça kullanışlı bir ara yüz ile rahatça ulaşmaya başladım sayenizde.
İmkanlar dahilinde naçizane birkaç küçük fikir:
Yarışın CP’leri arasındaki her bir bölüm için kendi içlerinde bağımsız sıralamalar eklenebilir. Kendi tablolarımda incelemeyi en sevdiğim istatistiklerden biri buydu.
Sıralamalara ilişkin “Katılımcıların X kadarını geçtin” türü veri setlerindeki sıralamanın sadece bitirenler arasındaki sonucu gösterdiğini fark ettim. Bence bu kısım DNF’ler dahil olmak üzere start alan tüm katılımcı sayısı üzerinden hesaplanabilir (ITRA mantığında) ya da tükettiğiniz kaynak nedeniyle bunu yapmanın imkanı yoksa başlıklar “Bitirenlerin X kadarını geçtin” şeklinde güncellenebilir.
Çok teşekkürler ve bravo. Bu seviyede takip eden bir sporcu olacağını ve bunu yakalayacağını düşünmemiştim. DNF her organizasyonda çok sağlıklı raporlanmadığı için ben de çok uğraşmamak adına DNF’leri katmamıştım. Ama bunun fark edileceği de hesaplarda yoktu . Şu an yapıyı eğer DNF varsa kat, yoksa katmaya çevirdim, bu sayede daha sağlıklı oldu.— diğer söylediklerinizi de yaptım, şu an canlıda.
Bölüm sıralamalarını ekledim. Artık her bölüm kartının altında o bölümün kendi içindeki dereceniz ve yüzdeliğiniz duruyor, en iyi ve en zayıf bölümünüz de işaretli. Sizin Excel’de baktığınız şey buydu sanırım: genel derece tek bir sayı, ama “tırmanışta 439., inişte 247.” bambaşka bir şey anlatıyor.
Sıralama paydası konusunda da haklıydınız — hesap bitirenler üzerindeydi ama metin “katılımcı” diyordu. Metni düzelttim, artık her yerde “bitirenlerin %X’ini geçtin”. Paydayı start alanlara çevirmek yerine metni düzeltmemin sebebi şu: sitedeki 352 parkurun 99’unda kronometrajcı bitirmeyenleri hiç yayımlamıyor, o yüzden “katılımcı” paydası yarıştan yarışa farklı bir şey ifade ederdi.
Ama asıl istediğiniz ITRA görünümünü ayrı bir satır olarak koydum: verinin izin verdiği yarışlarda genel sıralamanızın altında “bitiremeyenler de sayılırsa” satırı çıkıyor. Bitirme oranı düşük yarışlarda fark gerçekten çarpıcı — Kapadokya 2023 119K’da bitirenlerin %64’ünü geçen biri, parkurda ölçülen herkesin %76’sını geçmiş oluyor. Burada biraz titiz davrandım: sadece parkurda en az bir ölçüm kaydı olan bitiremeyenleri sayıyorum, çünkü bazı listelerde kaydolup start almayanlar da yer alıyor.
Geri bildirimleriniz çok kıymetli, aklınıza takılan başka ne olursa buradayım
Bu kisi de 1458. bitirmis gorunuyor ama sag altta pozisyon yolculugu 1413. bitmis…
Birkac random kiside baktim hep ayni sorun var.
Tester gibi oldum ama hemen gozume takilan 2 sorun
Asiri hiz felaket getirir ozellikler ai ile cok hizli ekleniyor gibi