Saat üzerinde değil polar flow üzerinde etkinliğe dair mesafe düzeltilebiliyor…(Uzun zaman olduğu için chatgpt’den baktım).Polar Flow’a pc’de web browserdan bağlanıp eski bir koşu bandı mesafesinin değiştirlebildiğini kendi hesabımdan gördüm. Kısaca manuel olarak düzeltilebiliyor.
Şu da var, gps ile alınan mesafenin kol salınımı ile alınan mesafeyi düzeltmesi için kalibrasyondan faydalanıyor…Detaylar :
Polar Kol Salınımı Kalibrasyonu - GPS ile
GPS kalibrasyonu ile bilekten hız ve mesafe
Şunlar için geçerlidir: Grit X , Grit X Pro , Ignite , Ignite 2 , Ignite 3 , M430 , Pacer , Pacer Pro , Vantage M , Vantage M2 , Vantage V , Vantage V2 , Vantage V3 , Grit X2 Pro , Vantage M3
Polar cihazınız dahili bir ivmeölçerle bilek hareketlerinizden hızı ve mesafeyi ölçebilir. Bu özellik, örneğin bir koşu bandında iç mekanda koşarken veya vadilerde, yüksek binaların etrafında veya ağaç örtüsünün altında gibi GPS’in her zaman mevcut olmadığı yerlerde kullanışlıdır. Hız ve mesafenin yalnızca bir seansta adım sensörü veya GPS kullanılmadığında bilekten ölçüldüğünü unutmayın.
Maksimum doğruluğu sağlamak için fiziksel ayarlarınızda elinizin doğruluğunu ve yüksekliğinizi doğru ayarladığınızdan emin olun. En iyi doğruluk, doğal ve sizin için rahat hissettiren bir tempoda koşarken elde edilir.
Bir antrenman seansı sırasında mevcut hızınızı ve şu ana kadar kat ettiğiniz mesafeyi saat ekranında görebilirsiniz. Seansınızdan hemen sonra hızınız ve kat ettiğiniz mesafe hakkında bilgi içeren bir özet göreceksiniz. Daha ayrıntılı bir analiz için saatinizi Flow uygulaması ve web hizmetiyle senkronize edin.
GPS kalibrasyonu nasıl çalışır?
Bilekten ölçülen hız ve mesafenin doğruluğunu artırmak için saat, GPS ofset kalibrasyonunu kullanır. Saat, ivmeölçerle ölçülen hız değerlerini GPS ile ölçülen değerlerle karşılaştırır ve farka göre anlık hız kalibrasyon ofset değerlerini hesaplar.
Kalibrasyon gereksinimleri:
- Kullanılan spor profili koşu veya yürüyüş tipi olmalıdır (aşağıda listelenmiştir)
- Sabit tempo hızı en az 15 dakika boyunca en az 7 km/saat olmalıdır
- Koştuğunuz arazi yeterince düzdür
Bu özellik aşağıdaki spor profillerinde mevcuttur:
- Yürüme
- Hafif koşu
- Koşma
- Yol koşusu
- Trail koşusu
- Koşu bandında koşmak
- Atletizm ve saha koşusu
- Ultra koşu
Bir kalibrasyon faktörü başarıyla tanımlandığında cihazınıza kaydedilir. Saat önceki 20 kalibrasyon faktörünü depolar ve GPS veya adım sensörünün bulunmadığı seanslarda hız ve mesafeyi kalibre etmek için bunların ortalamasını kullanır. Faktörlerin görüntülenemeyeceğini unutmayın.