Polar mı Garmin mi?

Yeni bir saat alacagim.garmin ve polar arasindayim.arti ve eksilerini ogrenebilirmiyim?

Saatten beklentini de yazarsan? Sen açık deniz yüzmeyi yaparsın, başkası için yüzmek akılda bile değildir.Biri crosfit yapar, başkasına 10km yeterlidir, diğeri 50km olsun, harita olsun ister.
Konuyu açman gerekecek.

3 Beğeni

Kabaca şöyle bir karşılaştırma var:

2 Beğeni

Bu karşılaştırmayı yapabilmek için ikisinide kullanmış olmak gerekir. Başka türlüsü çok objektif olmaz bence.

1 Beğeni

Garmin’in bir çok modelini kullandım, Polar’ın sadece giriş seviyesi ucuz bir modelini kullanmıştım. Ancak bu cihazlarla ilgili çok fazla araştırma yapıyorum.

Polar daha sade, Garmin kadar ıvırı zıvırı olmayan ürünler üretiyor. GPS ve bilekten nabız ölçümü doğruluğu konusunda birbirlerine yakınlar. Telefondaki yazılımları karşılaştırıldığında genellikle Polar Flow daha çok beğeniliyor. Polar’ın uyku ölçümünün daha iyi olduğu söyleniyor.

Polar’ın saatteki yazılımı bence Garmin kadar iyi değil, yani saatin işletim sistemi Garmin’e göre daha yavaş çalışıyor. Ekran kalitesi Garmin’e göre daha kötü, parlaklık daha düşük, ekranları karanlık kalıyor. Özellikle aydınlatma ışığı ile ilgili çok şikayetler vardı. Kullandıkları yazı fontları bence iyi seçilmemiş. Yani ekran kalitesi ve saat yazılımı konusunda Garmin kesinlikle daha iyi.

Polar saatlerde ekranın çerçevesindeki kullanılmayan siyah alan çok büyük ve çirkin gözüküyor. Ancak Garmin çıkardığı yeni modeller de bu konuda Polar’dan aşağı kalmıyor.

Daha sade bir cihaz istiyorsanız Polar; özelliği çok olsun, stres seviyemi vs göstersin derseniz Garmin derim.

5 Beğeni

Acik su ve ultra trail kosularinda kullanacagim.bu iki brans diyebiliriz.ve en onemlisi gps dogru vermesi.

2 Beğeni

bir sure boyunca hem garmin 735xt hem polar vantage m2 kullanidm…bence asil sorulmasi gereken soru hangi ekosistemde olmak istedigin…ben garmin ekosisteminde kalmayi tercih ettigim icin garmin ile devam etme karari aldim, hatta dogru duzgun arastirmadan s2 tartisini da aldim ama o alisverisimden pismanim…saat mevzusuna donersek, cogu markanin birbirine yakin modelleri oluyor, o sebeple eger multisport bir saat istiyorsan birbirinden cok da farkli ozellikler sunmayan modeller gelecek onune, veya sadece kosu saati olsa da tercih benzer durum gecerli…o sebeple butce ve icinde yer almak istedigin ekosistem one cikiyor…o perspektiften bakmani oneririm…

2 Beğeni

Bunun Nedeni Pil Ömrü ile alakalı.

1 Beğeni

Abi sen simdi ne anlattin.:slightly_smiling_face:bukadar profosyonel bakmaya gerek yok olaya.ben kisaca ne istedigimi belirttim.sen nerelere gitmissin​:slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Ben de ikisi de değil Coros derim. Uzun yıllardır Garmin kullanıyorum ama ıvır zıvır özelliklerle bu kadar çok model çıkarmaları artık sinirimi bozuyor. Bir sonraki saatim Coros olacak.

4 Beğeni

Sırf şu nedenden dolayı Polar’ın hiçbir saatini + Garmin’in son çıkarmış olduğu modelleri (Forerunner 255, Solar olmayan 955 ve Fenix 7) almak istemem.

Son 1 aydır Polar Pacer Pro kullanan biri olarak fiyat/performans ürünü diyebilirim. Garmin/Polar ama hangi modelleri karşılaştırıyoruz, bu çok önemli. Evet Garmin fenix 7 ile aynı değil ama Forerunner 245’e her türlü tercih edilebilir. Açık yüzme, triathlon, kullanımı kolay menüler, telefondan ya da PCden detaylı analiz, fiyatı vb. her türlü F245e göre daha iyi bir model, tavsiye eder, araştırmanı öneririm :slight_smile:

2 Beğeni

Pil ömrü ile alakası yok, o dediğiniz solar modeller için.

1 Beğeni

FR245 3 yıllık eski bir model, Pacer Pro ise daha 6 ay önce piyasaya çıktı. O nedenle ikisini kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmiyorum.

2019 yılında FR 245 ilk çıktığında satın alıp 6 ay kadar kullanmıştım, ufak tefek yazılımsal sorunlar dışında, parasına göre süper bir cihazdı. Ben yine de 3 yıl eski olmasına rağmen ekran kalitesi, arayüz, sağlık verileri ve cihaz yazılım performansı açısından FR245’in daha iyi olduğunu düşünüyorum.

245’te de altimetre yok ama 245, 945’in alt modeli olarak piyasaya çıktığı için bazı özellikleri kırpmak istediler. Ancak Pacer Pro tarafına bakarsak; ismine Pro ekleyip cihaza altimetre, pusula gibi basit donanımları koymamaları biraz garip. Bir de Polar’ın 2. el piyasası da iyi değil; ne alanı var ne de satanı.

1 Beğeni