Selamlar herkese,
1 ay önce kardeşim yurtdışına çıkmıştı, bir tane Polar H10 nabız sensörü aldırdım kendisine. Dünyanın en iyisi diye lanse edildiği için bu sefer Polar tercih etmek istedim, normalde Garmin’den şaşmıyorum ve çok memnunum.
Her neyse, antrenman sırasında (ağırlık antrenmanı ve kardiyo) aşırı derecede hatalı nabız ölçümler ile karşılaştım. Örneğin sırt idmanına barfiks ile başlıyorum nabzımı 191 gösteriyor. Antrenmanın ortasında 39 bpm nabız gösteriyor. Sıfırla, temizle, bağlantıyı kes bir daha bağla falan derken hiçbir şekilde düzelme olmadı.
Türkiye Distribütörü olan Finspor’a mail attım. Ertesi gün iletişime geçip cihazı göndermemi istediler. Sözde test etmişler ve bir arıza bulamadıklarını söyleyip sadece pil değişimi yapmışlar. Çok kafaya takmadın çünkü cihazdan tamamen soğumuştum, direkt satma niyetim vardı. Daha henüz 2 veya 3 antrenman yapmıştım.
Finsporun bana yolladığı cihazın haline bir bakın;
Şimdi diyeceksiniz ki kozmetik çok önemli değil, doğru çalışsın yeter. İyi de ben bu cihazı ikinci elde nasıl satacağım ? Kim inanır bu aletin henüz sadece 2-3 kez antrenmanda kullanıldığına ? Kendilerine whatsapp’tan durumu bildirdim, henüz sessizliğini koruyorlar. Polar’ın global adreslerine mail attım, maile şirketin CEO’sundan şirket sahibine kadar herkesi ekledim, hiçbir tepki yok.
Aynı anda bir de Garmin’in müşteri hizmetlerine bakalım. Venu 3 saatimin garantisinin bitmesine 2 ay kalmıştı ve ekranda ölü pikseller fark ettim. Baytekin’e cihazı gönderdim ve 1 hafta içinde garanti içinden ücretsiz olarak sıfır saat ile değişim yapıldı. Üstelik ürün benim adıma faturalı olmamasına rağmen yeni cihazı adıma fatura etmişler.
İki firma arasındaki farkın özeti aşağıdaki resimde,
Baytekin’e kızıyoruz yüksek fiyattan satıyor diye, belki de haklıyız fakat en azından üzerine düşeni yapıyor.
Resimde alttaki sensör 2020 yılında aldığkm ve 5 sene kullandığım Kalenji, üzerinde çizik dahi yok; üstteki ise 1 aylık Polar.
İnat ettim bu işi sonuna kadar götüreceğim, gerekirse mahkemeye kadar. Foruma uzun süredir girmiyordum, ne yaşadığımı bilin istedim.
Herkese iyi forumlar.