Başlangıçta değil de yarım saat civarı geçince nabız bandından veriler kesiliyor. Cihazı alalı 10 ay kadar oldu. 6. Aydan itibaren bu sorun tek tük başladı. Son günlerde ise neredeyse her seferinde oluyor.
Biraz araştırdığımda yabancı sitelerde bu sorunu yaşayanları gördüm. bandın üzerindeki sarı ile işaretlediğim contaların zamanla küçüldüğü(pek inandırıcı gelmedi açıkçası, araba motoru muyuz hararet yapalım) bu nedenle cihazın iki ucuna da aynı anda ter-su dolmasıyla kısa devre yaptığı söyleniyor. Çözüm olarak contaların etrafına 2-3 tur elektrik bandı sarmak öneriliyor.
İkinci olarak polar uygulamasında nabız bandı ayarlarından ANT+ özelliğini kapatıp sadece bluetooth ile eşleştirin denmiş.
Ben iki yöntemi de denedim. Contaları bant ile genişletim ve cihazı taktığımdaki kenar boşlukları iyice daralttım.(son istanbul yarı maratonundaki yağışı hatırlarsınız o gün 1 kere bile hata vermeyen cihaz azıcık terde kısa devre mi yapıyor yani aklım almıyor) ANT+ ı da kapattım. Zayıf pilden olduğunu da zannetmiyorum uyarı dahi vermeden değiştirmeme rağmen sorun devam etti.
Yarın 3buçuk saat kadar kendisiyle beraber olacağız. İşe yarayıp yaramadığını yazarım. Bu markada&modelde ya da başka markada benzer sorunlar yaşayan oldu mu? Olduysa ne gibi çözümler üretilebilir?
Sizin sorununuzu çözmeye yönelik bilgi ve tecrübeye sahip değilim. Ama şu yukarıdaki yağmur-ter karşılaştırması doğru bir yaklaşım değil. Eğer sorun kısa devre ise… Evet ter yağmurdan daha etkilidir. Ter, yağmur suyuna göre çok daha elektriksel iletkenlige sahiptir. Artı olarak yağmur, terimizi yıkayarak kısa devreyi oluşturan iletkenliği bertaraf edebilir. Saf suyun iletkenliği, ter gibi içinde bir çok malzeme bulunduran sıvıdan çok daha düşüktür.
Pist yada düz bir yerde sonra denersin, sanki yokuş aşağı kısımda kayışı kaymış gibi.
Not:Yüzerken bile h10 kullanılıypr.
Bir test yöntemi, saatle değil strava ile kayıt yap aynı rotada.
Diğer yöntem, hr hiç eşleşttirme, hafızasındakini sonra aktar.Jammer vb alanlarda cihazdan saate giderken kesilme ihtimali (konsolosluk vb yer).Aynı bölge 27 ağustos sorunsuz hr, kemer kayması ihtimali az.
Elektrik bandı yerine teflon su sızdırmazlık bandı uygulamanın daha kolay oluşu ve silikonu daha iyi tutacağını düşündüğümden daha iyi bir alternatif olarak gözüktü deneyebilirsiniz.
Ben bi yerde polar h10 un suda çalışmadığını dolayısı ile yüzme antrenmanlarında kullanılamayacağını okumuştum. 1-2 yüzme antrenmanımda suyun içindeyken banttan saate hiç veri gelmeyince de gerçekten böyle olduğunu düşünmüştüm ve sonrasıdaki hiçbir yüzme seansına bandı götürmedim bile…
Kim bilir nerede gördüm… hatırlayamadım. Şimdi polar flow üzerinden 5 kHz GymLink ile bağlayıp deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.
Doğrudur abi üzerinde hala aynı sargılar mevcut. Her seferinde contalardan içeri ter almış mı diye de bakıyorum. Çoğu zaman hiç almıyor. Bazen de az miktarda terin geçtiğini görüyorum. Uygulamayı yaptığımdan beri hiç sorun yaşamadım.
Yine de en güzel deneme yöntemi bir yüzme antrenmanında kullanmak olacak sanırım.
@Osma bir de buradan teşekkür edeyim. Dün sabah yeni bir nabız bandı alacakken bir deneyeyim dedim. Sorun yok gibi görünüyor. Conta bantlayıp ant+yı kapatmak sorunu bende de çözdü.