Polar Grit X saatini duyurdu

Tesekkurler yorumun icin Bike :slight_smile: Garmin’de o kadar cok ozellik var ki takip edemedigimden hangisi var hangisi yok bilmiyorum. Bazi kullanicilarin sirf cok fazla ozelligi oldugu icin Garmin kullanmadigini biliyorum.

Bence cesitlilik iyidir. Herkesin evinde IKEA mobilyasi olsa dunya cok sikici bir yer olurdu.

Garmin 2020 ilk ceyreginde rekor kirdi. Bunda asil pazari olan Amerika’nin Corona’ya Mart sonlarinda yakalanmasinin ve Cin’e bagimliligin gorece az olmasinin (ne kadar bagimli hic fikrim yok) etkileri olabilir. Ikinci ceyrekte de Corona’dan etkilenmezse pazarda hakimiyetini iyice saglam hale getirir. Cunku rakipleri zor durumda. Corona surecinde outdoor urunlerinde 14% buyume saglamak acikcasi buyuk basari.

Kabul etmek gerekir ki Garmin’in pazardaki hakimiyeti Corona zamanlarinda rakiplerine gore cok buyuk avantaj sagladi. Rakiplerin satis kanallari Garmin kadar fazla olmayinca satislar dusuyor, para girisi azaliyor, R&D ve innovasyon erteleniyor, isten cikarmalar oluyor. Ben de artik Suunto’da calismiyorum. Kararimi Corona oncesi almistim. Iyiki almisim, yoksa su an issiz kalacaktim.

Umarim bir yarista karsilasiriz da yazmak yerine uzun uzun sohbet etme imkanimiz olur. Cunku bu konularda konusmayi seviyorum… Tahmin edecegin gibi Garmin’in one cikmasi tamamen kaynaklar ile alakali. Daha onceki yazilarimda kisitli kaynaklarin nasil kullanildigindan bahsetmistim. Garminle yarisabilmenin tek yolu kendi birikimini en iyi sekilde kullanarak urunleri farklilastirmak.

Suunto 1932 yilinda pusula ureterek baslayan bir outdoor deneyimi ve Iskandinav tasarimi ile farklilasmaya calisiyor. Garmin gibi saatin herseyini kendi basina yapamayacagini biliyor. Suunto partner programi ve Suunto 7 ile gelen Google WearOS isbiriligi bunun sonucu. Polar ise dunyada ilk defa kablosuz nabiz takibi yapan ureten bir firma. Sensorler konusunda birikimi var. Onun da bu ozelligini kullanarak farklilasmasi beklenir.

Sonuc olarak Garmin’de olmayan ne var bilmiyorum, ama rakip firmalarin hala (simdilik) alicilari var. Bu da rekabet acisindan cok guzel bir sey :slight_smile: Piyasa cok hareketli ve pazar buyuk. Corona zamaninda indoor ekipmani satip zenginligine zenginlik katan firmalar da bu pazara girerse ortam iyice senlenir ve innovasyon cogalir umarim.

4 Beğeni