Bu sene 38K parkuruna katıldığım yarışın raporu: 2022 Pirin Extreme 38K Yarış Raporu | Koşu Yazıları
Bu sene koştuğum en güzel parkurlardan biriydi.
Bu sene 38K parkuruna katıldığım yarışın raporu: 2022 Pirin Extreme 38K Yarış Raporu | Koşu Yazıları
Bu sene koştuğum en güzel parkurlardan biriydi.
Sırtlar çok etkileyici. Çok tebrik ederim.
Birkaç yıldır, kayalıklarla düzeyli bir koşu ilişkim olduğu için, Pirin Extreme ve Lemone Extreme parkurlarının videolarını yutkunarak ve ayaklarımın suyu akmış vaziyette fırsat buldukça izlemekteyim. Zirvedeki kayalıklarda, bizim Florya sahildeki kayalıklarda beraber antrenman yaptığım martılar gibi uçabilmek ile koşabilmek arasında eğlenmek için, iyi bir antrenman süreci tutturup start almaya niyetim var. Yazınız da ifade ettiğiniz üzere tüm başlıklarda her açıdan tebrik ederim gerçekten. Kayalık geçişlerindeki hızınızı imkan ve kabiliyetiniz limitlerinde arttırabilmek için, nerede ikamet ediyorsunuz bilemiyorum ama, sahilde kayalık bulunan bir iki kilometrelik alan sizi istediğiniz ölçüde eğitecektir. Risk almayı sevdikçe, koşmaktan daha fazlasını başarmayı istedikçe, çalıştığınız kayalar uzun bir zaman diliminde yaptığınız eğitim sizi sıradışı bir koşucan yapacaktır. Bu tür bir antrenman için hiçbir hoca ve rapor pek bulunmamaktadır. Her şeyi kendiniz ile beraber yapacaksınız ve keyfiniz tarifi imkansız olacaktır.
Tekrar tebrikler.
Sahilde kayalık alanda çalışma fikri hiç aklıma gelmemişti, çok güzel bir fikir gerçekten. Teşekkür ederim.
Lemon Exteme’i duymamıştım, şimdi izledim yarış videolarını, orayı da katılmak istediğim yarışlar listesine ekledim
Konusu açılmışken beğendiğim benzer yarışlardan Matterhorn Ultraks Extreme parkurunu da buradan anmış olayım.
Burası da ayrı bir dünyaymış gerçekten, parkur inanılmazmış hocam…
Yani, bu akşam uslu uslu düz yolda koşturayım diyordum ama yine martılarla yarış yapıcam kayalıklarda ![]()
![]()
Kayalıklar çok çekici görünüyorlar orada da ![]()
![]()
![]()
Aradan üç yıl geçmiş ama cevap vermek istedim. Bu yarış çok ilgimi çekiyor ama sırt geçişinden biraz çekiniyorum açıkçası. Çok fazla Türk finisher olmadığı için yarış raporunu önce İngilizce aradım bulamadım, aradığım raporu yine bu forumda buldum. Rapor için teşekkür ederim. Bu sene 38K kontenjanı dolu seneye erken kayıttan kayıt olmayı düşünüyorum ![]()
2026 Pirin Extreme (38K) için kaydımı bugün tamamladım. Uzun zamandır bu günü bekliyordum, çok heyecanlıyım. Yarış süresi uzun olacağı için antrenmanlarımı o süreye uygun şekilde düzenleyeceğim. Geçen yıl yeterli elevasyon kazanımı yapmamıştım, bu sene %12 eğimli bir yolda interval ve %30 eğimli bir yerde power hike ile antrenmanlarımı geliştireceğim.
Hazırlık için, yarış için ve diğer konularda başta @paddlesteamer hocam olmak üzere tavsiye ve tecrübelerinizi duymak isterim.
Simdiden basarilar. 2023 senesinde kosmustum. Guzel teknik bir yaris. Cok tirmanmak gerekiyor
teknik gecisleri var ama resimde gorulen kisim meshur yerleri. Ortadaki cp den sonra cok cürük kayali kisimlar var. Asil hikaye oralarda bence. Bir ihtimal bu yil tekrar katilma ihtimalim var. Boyle parkurlarda ilk seferinde kontrollu oluyor insan ![]()
Çok teşekkür ederim. Yorumunuzdan sonra videoları tekrar inceledim, parkura dikkat etmek gerekiyor. Ne ile karşılaşacağımı bilmediğim için aklımda süre olsa da benim hedefim de bu seferlik bitirebilmek. Yarış başlangıcı ve son cp sonrası haricinde hızlı koşulamayacak gibi gözüküyor. Koşarak ineceğim yerlerde ekstra dikkat etmem gereken bir yer var mı?
Egim grafigindeki inisler malesef icerik olarak teknik. Vihren zirvesi sonrasi buyuk kayalarla dolu yollardan iniliyordu. Hizinizi epey kesiyor. Inerken bile rahat vermeme uzerine kurulu bir parkurdu diye hatirlarim hala. Yarisa kadar imkan oldukca teknik zeminlerde vakit gecirmek faydali olacaktir sizin icin.
Ben de bu sene programa aldım . Kaçkar ile aynı tarihte yapılacak. Bu seneki hüsrandan sonra seneye Kaçkarı düşünmüyorum açıkcası. Ayrıca araba ile İstanbuldan 8 saat çok mantıklı geliyor. Ama 68K yaparım muhtemel uzuna cesaretim yok ![]()
@ekrembilgin Çok güzel bir yarış şimdiden başarılar
@suysal’ın önerileri yerinde, dediklerine ek olarak bu yarışa girerken o sırt geçişlerinde rahat edebilmek için boşluk hissine aşina olmak önemli. Yarış öncesinde dağlarda, teknik zeminlerde vakit geçirmek lazım o yüzden. Bunun haricinde 2. CP’ye inen kısım ve 3.CP’ye yaklaşırkenki son iniş teknik diye kalmış aklımda. 3. CP’den sonrası ise Bansko’ya kadar Türkiye’den de bildiğimiz patikalardan oluşuyor, eğimi de az gibi hatırlıyorum.
@Bashocan 68K parkuru da yeterince uzun diyorlar zaten
Bu vesileyle 160K parkurunun Hardrock 100 qualifierı olduğu bilgisini vereyim buradan.
Çok teşekkürler yorumunuz için.