Pekin Yarı Maratonu’ndaki enteresan finish

Hafta sonu koşulan Pekin Yarı Maratonu’ndaki ‘sprint finish’te ipi Çinli koşucu He Jie göğüslemiş. İlginç olan şu ki yarışın ikinci yarısını beraber koştuğu üç Afrikalı koşucu da son anlarda geride kalıp, yarışı He Jie’ye hediye ediyorlar. Bu seviyedeki sporcuların bariz bir şike planında yer almaları üzücü gerçekten.

4 Beğeni

The dictator filmindeki General aladdin’in koşu sahnesini hatırladım birden. Birinci bitirmemek daha karlıysa afrikalılar seve seve arkadan gelir.

3 Beğeni

Kör göze parmak yapmışlar. https://youtu.be/O4QuO7szms8?si=qTI2fVY14pDSW84t

1 Beğeni

BBC Türkçe birkaç cümle eksik olmuş.Şu linkteki başka ayrıntılar veriyor.

Alıntı çeviri:
Kenyalı koşucu, bir saat iki dakika 33 saniyelik Çin yarı maraton rekorunu kırmasına yardımcı olmak üzere dört koşucuyla anlaşıldığını ve bunlardan birinin yarışı bitiremediğini söyledi.

Mnangat, “Yarışmak için orada değildim,” dedi. “Benim için rekabetçi bir yarış değildi.”

Pekin Spor Bürosu’ndan bir sözcü AFP’ye yaptığı açıklamada olayı araştırdıklarını söyledi ve ekledi: “Sonuçlar elimize ulaştığında kamuoyuna duyuracağız.”

Etkinliğe sponsor olan ve He ile bir sözleşmesi bulunan Çinli spor markası Xstep, Çin devletine ait The Paper’a konuştu: “Durum halen birden fazla tarafça teyit edilmekte ve doğrulanmaktadır. Daha fazla bilgi mümkün olan en kısa sürede iletilecektir.”

Mnangat şunları ekledi: "Neden pacemaker olarak etiketlemek yerine adımı önlük/göğüs numaramın üzerine yazdıklarını bilmiyorum.

“Benim görevim tempoyu ayarlamak ve adamın kazanmasına yardımcı olmaktı ama ne yazık ki o ulusal rekoru kırma hedefine ulaşamadı.”

2 Beğeni

Soru şu; pacemaker yarışı önde bitiremez mi?Fazla dostane olmuş ama görüntülerden de şike değil acemice tavşanlık görülmekte (bence).Çok bariz, denildiği gibi kör göze parmak sokarcasına geçmemişler.(Bitiş çizgisine alkışlamak için önceden gitmişler gibi :astonished::grin:)

3 Beğeni

organizasyonel bilinc dusuk olmamali aslinda Cin’de…en azindan 2008 Olimpik Oyunlari’ni organize ettikten sonra…Degisik bir durum

1 Beğeni

Bu adamlar tavsan olarak tutulmuslar. Aslinda hep yapilan bir sey ama burada uygulama cok yanlis. Hem sonuna kadar kosmalari, hem beraber kosup hadi hadi yapmalari cok yanlis. Yani birinci bitiren adami da asagilayici davranis olmus. Normalde alirsin parani, 15. hadi bilemedim 20. km’de yavaslarsin, yarisi birakmasan bile epey gerisinde bitirirsin. Garip olmus.

Bu arada

6 Beğeni