Bodrun 2016’daki uygulamada yarışmacıların kayboldukları dakikalar bitirme sürelerinden düşüldü. Daha önce herhangi bir yarışta böyle bir uygulamaya denk gelmedim. Doğru olmadığını ve bunun yarışın parçası sayılması gerektiğini düşünüyorum.Sizin fikriniz nedir?
Kayboldukları dakikalar nasıl tespit edilmiş?
Sadece yarışanların beyanatlarına göre düşüldü.
Saçmalıktan başka birşey değil.Ama söz konusu insan gibi bir değişken olunca çok da şaşırtıcı değil.
Geçen hafta sonu Çekmeköy’de yarışa kayıt yaptıran adamın ilk sözü " Yaş gruplarına göre sıralama olacak değil mi?".Onun için böyle isteklere çok şaşırmıyorum.
ben de en az 4-5 saat kaybolmustum, keske beyan etseymisim
saka bir yana, sahsi kanaatime gore, asiri hirsli, sadece kazanmaya odakli yarismacilar, yaris sonrasi bu tip taleplerde bulunduklarinda, organizasyon isini yuklenen arkadaslar, bazen profesyonellikle kisisel iliskileri arasina bir cizgi cekmekte zorlaniyorlar. zira kucuk bir camia ve tatsizlik ciksin istenmiyor…
yarislar oncesi kurallarin ve yaptirimlarinin cok net tanimlanmasi ve bunlara istisnasiz uyulmasi onemli. ( diskalifiye sebepleri, cutoff sureleri vb.)
Yarışın zorluğu ve keyfi zaten burada yatıyor. Kaybolmadan, konsantrasyonu yitirmeden finish’e gidebilmek mücadelenin ta kendisi. Çok yanlış bir uygulama olmuş. Bunu isteyenler de bu sporun özünü pek kavrayamamış.
Hayatımda böyle bir uygulama görmedim, duymadım saçma ötesi bir durum, kaybolma süresi diye birşey olamaz.