PAI Skoru - Personal Activity Intelligence

Oyunlaştırmanın her alana girdiği günümüzde bir metrik ile daha tanıştım. PAI. Daha önce bilmiyordum. Forumda da göremedim. Araştırdığım kadarıyla yaşınız, cinsiyetiniz, hareketliliğiniz, antremanlarınız, dinlenik nabzınız, antreman sırasındaki nabzınız vs… göre PAI algoritması son 7 gün için size bir puan veriyor. Hedefiniz 100 puanı almak. Bilimsel bir çalışma olduğunu söylüyorlar. Personal Activity Intelligence (PAI) - CERG - NTNU
Puan kişisel hesaplanıyor. Örneğin bir gün önceki ile aynı antremanı yapmanıza rağmen alacağınız PAI skoru farklı. Veya aynı anda aynı antremanı yapan iki kişinin aldığı puanlar farklı. Son 7 gün boyunca hergün aldığınız puanlar kümülatif ekleniyor. Puan aldıkça yeni puan almanız zorlaşıyor. Yani 0 dan 50 ye çıkmak ile 50 den 100 e çıkmak arasındaki harcayacağınız efor farklı. 8 gün önceki puanlarınız hesaplamadan siliniyor. Dediğim gibi hedef hep 100 ün üstünde kalmak. AW saat üzerinden bu hesaplamayı desteklerken Garmin kullanıcıları telefonundaki sağlık uygulamasını hub gibi kullanarak indirdiği PAI uygulamasına verilerini aktararak hesaplatabiliyor. Ne düşünüyorsunuz? Kullananlarınız varmıydı?

4 Beğeni

Google Play’de 10.000’li sayıda indirme ve 0 yorum var. Gizlilik politikası kısmını tıkladığımda
(https://www.paihealth.com/terms/) sayfaya 404 bulunamadı hatasına düşüyor.
Bu açıdan kullanmayı düşünmüyorum.Hereket iyidir, oyun şekliyle teşvik etmesi de güzel olabilir.
Elimdeki tek değer, polar saat kondisyon testi VO2max 25 ( vasatın 2 seviye altı çok düşük) :nazar_amulet::slightly_smiling_face:
Xiomi, Huawei kullanıcıları ek bir uygulamaya gerek kalmadan saatlerinden veya saatin uygulamasından görebiliyorsa, @Radyohead 'in dediği gibi kullananların düşünce/tecrübesi nedir?