Aslında benzer sayılabilecek şeyler yazıyoruz. Gönderdiğiniz ekran görüntüsü bizim yapmamız gereken ve bunu şahsen spor müdürlüklerine giderek yapmamız gerekiyor. Yani online yapılamıyor. Bu nedenle “e-vize” şeklinde ifade ettim. Çünkü arkadaşımız bunu online olarak denemiş. E-vize online işlemine devam edildiğinde bazı seçenekler çıkıyor. Antenör - Hakem - masör olarak mı almak istiyorsunuz diye? Yani e-vize bizim için düzenlenmemiş.
2012’den beri triatlon lisansım var. Şimdiye kadar yenilemek için hiç para ödemedim. Önceden doktor muayenesi istenirdi. Onun için para öderdim. Fakat şimdi doktor raporu da istenmiyor. Sadece sizin beyanınız ile lisans yenileniyor
Sistem sanırım ilk lisans başvurusunu online alıyor. Ama online vizeyi göremedim. Online vize açılmadı mı?
merhabalar, ferdi atletizm (koşu) lisansı çıkaracağım ama şu adımda sağlık ocağından rapor almam gerekiyor sanırsam ve onların sisteme girişi ile buraya düşmüş mü olacak, aile hekimine söylesem anlar herhalde,
Hocam aile hekimine gidiyorsunuz, raporu veriyor ya da duruma göre muayene için sevk ediliyor. Rapor hazır olduktan sonra Sağlık Bakanlığı sistemine 350TL’ydi sanırım internet üzerinden ödemesini yapıyorsunuz, sonra sistemde gözüküyor. Direkt ilerletebiliyorsunuz.
çok teşekkürler. son soru olarakta en son bu lisansı fiziksel olarak elime alabiliyor muyum? istanbul spor ilçe müdürlüğü seçtiriyor sanırsam.
Ben ferdi bisiklet lisansımı vizeletmek için ilçe spor müdürlüğüne gittiğim zaman fiziksel olarak bastırıp ve kaplayıp vermişlerdi. Yardımcı olacaklardır diye düşünüyorum.
Aile hekimleri %95 doğrudan vermiyor risk almamak için. Sizi muayeneye yönlendiriyor. O nedenle bence ilk olarak hastaneye gitmek mantıklı. Ama sağlık raporu vs. demeyin. Farklı farklı fiyatlar ve uygulamalar çıkabiliyor ya da sigorta kapsamına girmeme durumları olabilir hastanelerde.
Hastaneden normal kardiyoloji randevusu alın. Hem muayene de yapılmış olur. En sonunda rapor kısmına da spor yapmasında engel yoktur ifadesi eklemesini hatırlatın.
Sonra sistemden Sağlık bakanlığına ödemeyi yapın. Rapor ve ödeme ile Aile hekiminize gittiğinizde 5 dakika sürmüyor işlem.
Lisans merkezleri aile hekimi onaylayınca sistemden görüyor ama sistemde problem var vs diyerek raporu isteyenler de oldu. Raporu da yanınızda götürürsünüz.
Önceden lisansınız varsa ve vizeletecekseniz, sistemde fotoğrafınız olduğu için foto da istenmiyor.
Beyanname istenen branş ise o işlemi de yapmanız gerek spor bilgi sisteminden. Yüzme, triathlon vb. gibi.
Sonrasında lisansı çıktı alıp veriyorlar ama çok mu gerekli o çıktı tartışılır. Henüz kaplayıp vereni görmedim ama çıktı vermeyeni görmüştüm. ![]()
Atletizm Lisansı için Sağlık Raporu almaya boşuna aile hekimine gitmeyin, vermiyorlar. Ben doğrudan devlet hastanesinin Spor Hekimliğinden randevu aldım (seçenekler arasında oluyor). Spor hekimine lisans için sağlık raporu alacağınızı belirtince kan tahlili ve ekoya sevk ediyor. Nabzınız düşük çıkarsa koştuğunuzu hatırlatın. ![]()
Spor Bilgi Sisteminde şu adımları yapmanız gerekiyor;
- Sağlık İşlemleri menüsünden Sağlık Raporu için sevk sekmesini seçin.
- Açılan sayfada yeni sevk oluştur seçeneğini tıklayıp ilinizi işaretliyorsunuz.
Sonuçlar çıkınca 350 TL ödemeyi de yapınca doktor oluşan sevki görüp raporu doğrudan veriyor. Aile hekimine git gele gerek kalmıyor. Sağlık raporu ile İlçe Spor Müdürlüğüne bir fotoğraf ile gidince lisansı basıp size veriyorlar.
Lisans için önce burada yazılanları okudum. Sonra tamamlayıcı sağlık sigortamın geçerli olduğu bir hastaneden kardiyoloji bölümünden spora engel yoktur yazılı bir rapor aldım ve aile hekimime gittim. Aile hekimim beni “biz rapor vermiyoruz spor hekimliğine yönlendiriyoruz” diyerek karşıladı. Ben de arkadaşlarımın aile hekimliğinden rapor aldığını, bu raporu talep etmeden de kardiyolojiden kontrole gittiğimi söyleyip elimdeki raporu verdim. Raporu inceledikten ve fotoğraflarını çektikten sonra sağlık raporumu verdi. Aile hekimliğinden rapor alınıyor fakat kesin alınır diyemem. Bu sebeble bi önceki yorumdaki adımları takip etmek en emin yöntem.
Rapor denince anlam karmaşası olmasın. Lisans ve Vize için gerekli ve zorunlu olan raporu aile hekimleri veriyor ve bunun için öncesinde 350 TL ödeme yapılıyor.
Bu rapor sisteme işlenince 1 yıl geçerli. Yani eğer Ocak sonrası bir raporunuz varsa seneye de rapor tarihi dolmadan 2027 vize işlemi için kullanabilirsiniz. Tarihe dikkat ederek bir rapor ile 2 seneyi kurtarmak mümkün.
Ama seneye uygulama eskiye yani vize için sadece sağlık beyanına geri döner mi bilemiyoruz. Büyük ihtimalle artık rapor üzerinden para alındığı için dönmez. ![]()
Aile hekimi ise bu raporu vermeden önce bir kardiyoloji muayenesi görmek istiyor. Bunu da özel ya da devlet hastanelerinden alabiliyoruz. Raporunuz yoksa ilk aile hekimine giderseniz sizi yönlendiriyor. Muayene varsa hemen raporu hazırlıyor. Çok nadiren muayene raporunu gördüm diyerek görmeden de verenler var diye duyuyorum. Tanıdık olanlar, küçük yerler vs ama buna güvenmemek lazım.
Ben geçen sene devlet hastanesinde dahiliyeden almaya çalıştım, kardiyoloji muayenesi olmadan olmaz deyip oraya yönlendirdi, oraya gidince ekstra ödeme çıktı, sonra da doktor niye boşuna para veriyorsun aile hekiminden alabilirsin dedi ve hiçbir şey yapmadan imzayı attı
Bu sene de direk aile hekimine gittim ama o yine kardiyoloji muayenesi istedi
Adam bakmadan atıyor imzayı dedim ama dinlemedi, gidip muayene olmadan raporu vermem dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında bu konuya kesin olarak bir çözüm sunulması gerekiyor. ben sırf bu olaylarla uğraşmamak için sinirlerim bozulmasın diye gidip hala Lisansı mı alamadım. Özel Sektörde çalışan bir doktor arkadaşım bile kendi aile hekiminden sağlık raporu alamadığı için başka bir özel hastaneden ücret ödeyerek alabildi raporu. bu konuyla ilgili olarak bir çalışma yürütmemiz gerekiyor diye düşünüyorum arkadaşlar.
Nereden bakılsa sorunlu.Koşucunun kardiyologa görünmesi (genel olarak sağlık raporu getirmesi) talep edilmişse o doktor ona bakacak.
Bence yaşa göre, ailedeki kalp damar hastalığı geçmişine göre, fiziksel durumuna, şikayetleri, belirlenmiş bazı kan değerlerine göre değerlendirip, “x yaşından sonra kişi kendi sağlığı için kalple ilgili kontrolleri yaptırmalı” demeli, bu da 3-5 -7 vs yıl geçerli olmalı.
Diğer türlü heryıl kalp kontrolü kağıt üstünde kalıyor.
Ben lisans için rapor almaya gittiğimde aile hekimliği panosunda lisans başvurusunda gereken sağlık raporu verilmesi için EKG ve kan testi sonuçları bulunması, bunlar yoksa spor hekimliğine gidilmesi gerektiğine dair bir duyuru vardı. Bende bu belgeler olduğu için aile hekimi belgelerin fotokopisini alarak raporu oluşturdu. Yani aile hekimi rapor veriyor ama öncesinde zaten muayene olmak gerekiyor.
İmkanı olan hastanede rapor verme yetkisi yok, rapor verme yetkisi olan aile hekimliğinde imkan yok. Tam Türk işi ![]()
Abi aldıktan sonra sinirlerin daha fazla bozuluyor zaten, boşver. Alıyorsun yarışa gidiyorsun, yetkili diyor ki kabul etmiyorum. ![]()
Ordan oraya o kadar uğraştırdılar ki alamayacağım sandım ve geçen senekinin tarihlerini değiştirerek sahtesini yaptım ![]()
Allahtan son anda tamamlandı her şey ve şu anda geçerli bir lisansım var
Sahtekarlığa gerek kalmadı ![]()
Ben bunu tam anlayamadım, kim neden kabul etmiyor?
Ben de hala anlayabilmiş değilim.