Online lisans ve vize işlemler

TAF ın web sayfasında şöyle kısa bir açıklama var . sanırım ilk başvurular için geçerli…
https://www.taf.org.tr/2022/12/23/ilk-ferdi-lisans-basvurulari-hakkinda-duyuru/

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili yazısı doğrultusunda ilk ferdi lisans başvuruları Türkiye e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıcı doğrulaması yapılarak alınacaktır.

İlgili Yazı:

“Kamu faaliyetlerinin vatandaşa sunumunda verimliliğin sağlanmasına yönelik çalışmalar kapsamında vatandaşların ilk ferdi lisans başvuruları Türkiye e-Devlet Kapısı üzerinden kullanıcı doğrulaması yapılarak Bakanlığımız Spor Bilgi Sistemi bağlantısından elektronik ortamda alınabilmesi ve il müdürlüklerinin Spor Bilgi Sistemi üzerinde ilgili başvuruları onaylayabilmesine olanak sağlayan süreç tamamlanmış olup kullanıma açılmıştır.”

2 Beğeni

Vize işlemi daha basit bir işlem lisans başvurusundan aslında. Zorunu yapıp kolayını yapmamışlar. Yakında o da devreye girer diye umuyorum.

3 Beğeni

Vize işi de çok kolay,hazır sağlık beyanı lazım birtek,zaten basılı bir şekilde lisans veren yerlerde var,imzalayıp verdikten sonra hemen vize yapılıp yeni lisans kartı veriliyor

2 Beğeni

Merhaba.
Lisans ve vizenin amatör koşucular için faydası nedir? Alınmalı mı?

1 Beğeni

Tüm detaylara vakıf olmasam da benim gördüğüm olay şu hocam, yarışlara katılmıyorsanız lisans vize vs gerek yok gözüküyor.
Yarışlara katılıyorsanız da çoğu yarış istemiyor (özellikle yol yarışları).Mesela İstanbul Maratonu koştum, lisans vs gerekli değildi. Ama trail tarzı yarışlarda sağlık raporu ya da lisans istenebiliyor. Her bir katılacağınız trail yarışı için ayrı ayrı sağlık raporu almaktansa yarış tarihi itibariyle gereçli lisansınızı göstermeniz yetebiliyor. Yani benim gördüğüm düzenlenen trail yarışlarının koşullarına baktığında istendiğini gördüm.(Lisans ya da sağlık raporu).

7 Beğeni

@myilmaz şurada yazandan anladığım, lisans ile bazı pistleri daha geniş zamanda kulllanabiliyoruz.

@oberyuz belki lisans almak belediyenin düzenlemesinden daha kolay olabilir.

2 Beğeni

Surada aynen su sekilde yaziyor;

https://www.ibb.istanbul/arsiv/40519/kenan-onukun-adi-atletizm-pistinde

İstanbul Halkına, 06:30-10:00/19:00-23:00 Saatleri Arasında, Lisanslı Sporcuların Antrenman Yapması İçinde 10:00-19:00 saatleri arasında Hizmet Vermektedir.

Lisans zor degil de saglik raporu isi cok uzatiyor, gecen sene benim aile hekimim rapor vermedigi gibi sevk de etmedi, gorevi degilmis… Oysa ki bir cok insan aile hekiminden aldigini yazmisti.

1 Beğeni

Malesef her hekim aynı olmuyor. Güleryüzle karşılayan, yardımcı olan da var. Size bunu diyen hekim sağlık sorununda umarım görevini tam yapıyordur.Kişilerin inisiyatifine bırakılmamalı sağlık raporu, ehliyet raporu vs. şeyler.

1 Beğeni

Aile hekimliği sağlık raporu vermek zorunda. Önce Sağlık Bakanlığı Spor Bilgi Sistemine girip Sağlık Raporu için Sevk almanız gerek. Görevin değilse bu sevk nasıl gerçekleşti diye sorun. Olmadı şikayet edin.

2 Beğeni

Çocuklarım yelken yaparken yarışlara katılmak için her sene lisansı yenilemek dolayısıyla her sene sağlık raporu gerekiyordu. Yelken federasyonunun içinde aile hekimi geçen yazısını da göstermeme rağmen yine yapmadı, sevk de etmedi. Her seferinde özel hastaneden almak zorunda kaldık. Şikayet de ettim, hiçbir şey olmadı, hala yerinde duruyor. Artık değiştirdim aile hekimini ama benim gidesim kalmadı. Bir kez daha yeni hekimle deneyeyim bakalım.

2 Beğeni

Merhaba;
Bugün Triatlon Federasyonundan ilk defa lisans çıkarttım. E-devlet üzerinden spor bakanlığı safyasından. Geçen sene başka bir yarış için aile hekiminden aldığım raporu ve bir de yüzme bildiğime dair beyan yükledim. 10 dakika sonra onaylandı:) Herhangi bir ücret vs. de ödemedim. Geçerlilik tarihi 31.10.2023 yazıyor. Merak ettiğim eskiden bu lisansların kartları postalanıyordu bize, yeni uygulama nasıl?
Teşekkür ederim

1 Beğeni

Aile hekimliğinde ekg cihazları olmasına rağmen hasta yoğunluğundan ya da başka sebeplerle basit bir ekg çekimi yapıp genel bir duruma dahi bakılmıyor. Bu yüzden bence hiç aile hekimliğine gitmeden hastaneden bir randevu alınıp tedavi olunabilir. Ankara’da bulunanlar için Beytepe Murat Erdi Eker Hastanesi Kardiyoloji bölümünü önerebilirim.

2 Beğeni

Dün yeni aile hekimi ile tekrar denedim, bizim hekim yoktu ama ısrarlı sorularım nedeni ile merkezin uzman hekimine telefonla bağlandık, ilgili davrandı ancak bugüne kadar vermediklerini ve bildikleri kadarı ile yasal olmadığını vs. söyledi. Bir hastaneye ya da spor hekimine başvurmam gerektiğini de ekledi. Bugün bizim hekim tekrar gidip Spor Bilgi Sisteminde yaptığım sağlık raporu sevkinin ekranlarında görünüp görünmediğine bakacaktık ki federasyonun sayfasına bir daha bakayım dedim. Daha önce lisansınız varsa (ki benim var) vize yaptırmak için sadece sağlık beyanı yeterli imiş. :smiley: Dolayısıyla İlçe Spor Müdürlüğüne beyanım ve bir resim ile gidip vizemi yaptırıp kurtulacağım!

2 Beğeni

Merhaba, biz de her sene yelken federasyonundan lisans yeniliyoruz ama sadece ilk lisans çıkartırken sağlık raporu isteniyor. Diğer senelerde vize işlemleri için sağlık beyanı yeterli. sadece yüzme bildiğini ve sağlık problemi olmadığını gösteren beyan formu dolduruluyor ki o form da internetten doldurulabiliyor.

15 gün önce yaptım bu işlemleri.

2 Beğeni

Uzun süredir kart gönderilmiyor. Çoğu İlçe spor müdürlüğü 15 dakika içerisinde size A4 kağıda çıktı veriyor. İsterseniz onu kesip kaplatırsınız. Yoğunluk olunca da sonra uğrayıp alın deniyor ama çoğu kişi onu da almıyor. Lisans numarasıyla işlemleri hallediyor. Ama çıktı almak mantıklı, bazı durumlarda size kolaylık sağlar.

2 Beğeni

Ergenlik ile bizimkiler yelkeni şimdilik bıraktı maalesef, son iki senedir yaptırmadık ama daha önce her sene sağlık raporu istiyorlardı, belki sonradan değişmiştir. Kolaylaştığına sevindim…

1 Beğeni

Pandemi ile birlikte değişti. Lisans işlemleri için rapor zorunlu, vize işlemleri için beyan yeterli.

4 Beğeni

Teşekkür ederim, ben de e-devletten renkli çıktı alıp koydum kenara, yarışlarda kabul ederler onu göstersem herhalde :blush:

2 Beğeni

Bugün 15:00te aile hekimine gittim, sabah aç gelin kan alalım ve tahlile gönderelim; bir de kardiyoloji sevk yazalım dediler.

Gelişmeleri aktarırım.

1 Beğeni

Aile hekimlerinin %90’ı vermiyor spor yapabilir raporunu. Kardiyolojiye sevk yazıyor. 2 iş yapacağınıza bence doğrudan kardiyolojiden rapor alabilirsiniz, hatta varsa spor hekimliği olan bir üniversite hastanesi de olur, normal kardiyoloji polikliniği de olur. Kan tahlili falan da gerekmiyor.

1 Beğeni