Maltepedeki yeni atletizm pisti hk

Merhaba,
19 Mayısta açılışı yapılan Maltepe yeni atletizm pistine giriş için kayıt vb. işlemler gerekiyor mu?
Küçükyalı tarafındaki futbol sahası etrafındaki pist için spor.istanbul sitesinden rezervasyon gerekiyordu,web sitesinde yeni pist için bir bilgi göremedim.

Forumda bilgisi olan var mıdır acaba?

Teşekkürler…

2 Beğeni

Ben de merak ediyorum çok.

Giden olursa:

  1. Piste giriş için randevuyla mı yoksa doğrudan giriş yapılmakta mı?
  2. Otopark?
  3. Soyunma odası, kapalı kabinde üst değişimi imkanı ?
  4. Tuvalet temizliği, yeterliliği.
  5. Tabiki pist zemini, kalabalık durumu, koşu/yürüyüş için kulvar ayrımı yapılıp yapılmadığı?
  6. Açılış ve kapanış saatleri?
  7. Pist kenarında bank, el yüz yıkamak için çeşme olup olmadığı?
  8. Orta çimlerde esneme, germe, koşu, yoğa vb hareketlerin yapılıp yapılmadığı?
  9. Tartan zeminde minik mavi tartan parçadı plastiklerin ayakkabıya girip girmeme durumu?
  10. Esneme, germe vb hareketler için barfiks, uzanılabilecek tahta bir yüzey vs olup olmadığı?
  11. Gps’in hassasiyeti, sapma olup olmadığı?
  12. Pist kenarında ağaç, seyirci tribünü olup olmadığı, rüzgar almaya mani bir yapıda mı yoksa rüzgarı piste hissettiren yapıda mı?
  13. Kantin var mı, çay tost su bisküvi vb şeylerin satıldığı?

gibi birkaç soru ve deneyimlerini anlatırsa, gidecekler için ilk deneyimi anlatmış olur.

4 Beğeni

7 yaş ve üzeri sporcuların antrenmanlarını yapılabileceği, yarışlarını gerçekleştireceği tesisten vatandaşlar da yararlanabilecek.

07.00 – 23.00 saatleri arasında hizmet verecek tesis, 29 bin metrekare alan üzerine kurulu. Uluslararası düzeyde İstanbul’a kazandırılan atletizm pisti; 980 kişilik seyirci, 110 kişilik protokol ve 31 kişilik basın olmak üzere, toplam bin 121 kişi kapasiteli tribüne sahip. Tesiste; 6 idari ofis, 5 soyunma odası , 2 hakem odası, masaj odası, kondisyon odası, sağlık odası, doping kontrol odası, ödül töreni bekleme alanı, 2 dinlenme odası ve depo alanları mevcut. 8 kulvarlı atletizm pistinde 100 metre start alanı, çekiç ve disk atma kafesi, uzun ve üç adım atlama alanı, sırıkla yüksek atlama alanı, yüksek atlama alanı, cirit atma alanı, gülle atma alanı bulunuyor.

Kaynak:https://sporenvanteri.ibb.istanbul/haber/ibb-tarihinde-bir-ilk-maltepe-atletizm-pisti-acildi

4 Beğeni

Dün akşam yeni pistte ilk koşumu yaptım,sorularla ilgili notlarım aşağıdadır.

  1. Giriş için herhangi bir randevu vb.şey sorulmadı,muhtemelen yok.
  2. Dolgu alanında araç otopark alanında hafta içi bir sorun olmayacaktır.Ancak haftasonu araç giriş çıkışının bir hayli zor olduğunu geçmiş senelerden biliyorum.Bence daha büyük bir sorun,otopark ücretinin 20TL (otomobil) olması.İdmanlarını düzenli olarak burada yapmak isteyenler için fazla bir bedel olduğunu düşünüyorum.İBB’nin buna bir çare bulması iyi olurdu:)
  3. Soyunma odaları duş ve WC imkanı var.Bunlarla ilgili de bir randevu vb. gerekip gerekmediğini bilmiyorum.Soyunma odasınına girdim çıktım,kimse bir şey demedi.
  4. Temizlikle ilgili şimdilik bir sorun görmedim.
  5. Zeminin kalitesini sorgulayacak kadar deneyimim yok,ancak gördüğüm/hissettiğim kadarıyla bir sorun yok.Koşu-yürüyüş veya hızlı-yavaşlar için kulvar ayrımı konusu bence zamanla oluşabilecek bir kültür.
  6. Açılış-kapanış saatini bilmiyorum,ancak benim idmanımın sonu karanlığa kaldığında pist ışıkları yanmadı.Hemen yakınındaki veledromun aydınlatmaları açıktı oysa.
  7. Pist kenarında tribün var.
  8. Orta çimler esneme vb.aktiviteler için uygun.
  9. Mobil koşu engelleri var.Onlar kullanılabilir sanırım.
  10. GPS hassasiyeti fena değil.400mt turda bir kaç mt sapma gördüm en fazla.
  11. Pistin sadece bir kenarında tribün yapısı var.Diğer kısımlar tamamen açık.Dolayısıyla rüzgarlı günler sıkıntı yaşanabilir.
  12. Hemen pist yanında kantin vb. ben göremedim.
4 Beğeni

Duymamıştım, arada pist yüzü görmek için gidilebilir gibi düşünüyorum cevaplara istinaden. Sevindirici oldu benim için, mekan farklılığı arayam biri olarak, ayda 1-2 kez 5k denenebilir :slight_smile:

1 Beğeni

Yeni piste, eski pistte olduğu gibi https://online.spor.istanbul/ üzerinden kontor işlemleri ile oluyor, eklemişler. “Program üyeliği” menüsünden Branş “ATLETİZM / KENAN ONUK PİSTİ” / Tesis " MALTEPE SAHİL SPOR TESİSİ" seçerek aylık 12 ücretsiz kontor alıyor ve istediğiniz tarihte randevuyu “Seanslarım” menüsünden alarak giriş yapabiliyorsunuz.

3 Beğeni

Çok teşekkürler. Sırf bu iğrenç kayıt sistemi yüzünden gitmeye üşeniyordum yeni piste. Sayenizde kayıt oldum az önce…

4 Beğeni

Ben de güncellemeler yapayım…

Bireysel lisansınız yoksa sabah 06:30-10:00 arası akşam 19:00-23:00 arası kullanabiliyorsunuz. Sabahları saatler bence makul ancak akşam saat 19:00 bana geç gelen bir saat, özellikle kış dönemi için. İBB’ye akşam girişin 17:00’ye çekilmesi için mesaj attım, belki sizler de atarsanız öne çekerler. 17:00-19:00 arası çok kullanan olduğunu da görmüyorum.

Uzmanı değilim ama zeminini ben çok beğendim, geçen hafta hafif sakatlık sonrası burada 10K koştum, hiç sıkıntı yaşamadım.

Otopark konusu ise düzenli koşanlar için bence de anlamsız bir maliyet olmaya başladı. Uzun süredir parkın dışındaki ücretsiz alanlara bırakıyorum, parka 500-1000 metre mesafede birçok park yeri var. Koşarak parka gidiyorum :smiley:

5 Beğeni