Omega 3 Yağ Asitleri Önemli midir?

Merhaba
Omega 3 balık yağının koşu sonrası eklem ve diz sağlığıyla ilgili faydası var mıdır?Aşağıdaki ürün diz ve eklem sağlığına bir faydası olur mu?

Memorial, medicalpark,güven, acıbedem vb hastaneler ; “omega 3 faydaları” diye aratınca detaylı bilgi veriyor.
İkisinde belirtiğiniz konuda yanıt yok, ikisinde var.

Şöyle demiş Güvende:
“Yeterli omega 3 alımı, kemik sağlığı için önemlidir. Kemik sağlığı vücuttaki kronik enflamatuar durumlarla ilişkilidir. Kronik inflamasyon kemiklerin zayıflamasına neden olur. Bu durumu önlemek ve kemik sağlığını korumak için omega 3 alımını artırılmalıdır. Aynı zamanda omega 3, kalsiyum dengesini ve kemik yapımından sorumlu osteoblastların aktivitesini düzenlemeye yardımcı olarak kemik sağlığını iyileştirebilir.”

Doğal olarak nelerde var, faydaları, dozu,nasıl muhafaza edilmeli vs çok konuya yanıtlar var; sıcak olmayan yerde muhafaza edilmeliymiş mesela.

1 Beğeni
4 Beğeni

Sizce görseldeki takviyesinin omega 3 değerleri nasıl?

Bildiğim, araştırdığım kadarıyla bu değerlerden fazlası önerilmiyor. Ya da tersinden ifade edeyim; bu değerler önerilen maksimum doz.

2 Beğeni

Teşekkürler İsmail bey.Sizce Günlük bir adet yeterli gelir mi?Verilen değerler 2 adete göre yapılmış

Bildigim kadari ile, Omega3 icin uzerinde gorus birligi olan bir doz yok. Farkli ulkelerin saglik kuruluslari farkli dozlar onerebiliyorlar.

Bu tabletlerin icin cok zengin. Ben olsam gunde bir taneden fazla almazdim.

5 Beğeni

Doktor değilim, sadece bu konularda araştırıp okuyan amatör bir sporcuyum. Size şöyle yapın demem mümkün değil. Ürünün üzerinde günde 2 tane alınması önerilmiş, bu yüzden ben olsam günde 2 tane, yemekle birlikte alırdım.

Yaklaşık 2 aydır düzenli şekilde benzer bir ürün kullanıyorum, ve tahlillerde HDL (iyi kolestrol) yükselmesini sağladı. Öncesinde düzenli spora rağmen bir parça düşüktü.

1-2 hafta içinde gözle görülür, performansınızda değişiklik yaratacak değişimler görmeniz imkansız. Yani değişimler yavaş yavaş ve zaman içinde olduğundan akşamdan sabaha daha iyi hissetmeyeceksiniz. Siz de kullanım amacınıza göre aile hekiminizle görüşüp, kan tahlili yaptırırsanız sonuçları takip etmiş olursunuz.

1 Beğeni

3 aylık düzenli Omega-3 kullanımıyla iyi kolesterolümde ciddi yükselişler oldu. Boşuna değil :slight_smile: