Bakırköy Belediyesi ve Merrell iş birliğince “Öğretmenler Günü Koşusu” adıyla 6 km’lik yol yarışı düzenlendi. Berbat bir organizasyondu, bir daha katılmam. Böyle yarışlar hiç yapılmasın ya da yarış olarak düzenlenmesin saygı koşusu / anma koşusu olarak düzenlensin daha iyi.
Yarışta çip yoktu. 1550 kişi koştu fakat 468 kişinin yarış sonucu yayınlandı. Bu 468 kişinin sonucu da karışık olarak yani ben 28 dakikada yarışı tamamladım. Benim ve yüzlerce kişinin yarış sonucu yok, DNF olarak görünüyoruz fakat benden sonra yarışı bitiren 355 kişinin yarış sonucu var. 1 saat 36 dakikada yarışı en son bitiren olarak görünüyor. Göğüs numaram tam ortada takılı olduğu, buna dikkat ettiğim halde yarış sonucum yayınlanmadı. Organizasyonu yapan Merrell’a instagram üzerinden mesaj atıp durumu bildirdim, okudukları halde cevap bile vermediler.
Yarış sonrası madalya verilmedi. En uyduruk bir anma koşusunun dahi katılım madalyası olur. Bu bir yarış olduğu halde Finisher madalyası yoktu.
Yarış sonrası Bakırköy Belediyesi’nin ikramı olarak ta sadece su ve çay verildi bunun dışında bir ikram yoktu. Yani koşucuya finisher yiyeceği olarak bir muz, bir simit bile vermediler.
Soyunma kabini olarak yarış expo alanı içinde bulunan kültür merkezindeki tuvaletler kullanıldı. Koşucu sayısı 1000 küsur, fakat tuvaletin kapasitesi 3-4 kişilikti.
Sonuçta ne oldu: Bakırköy Belediyesi ve Merrell bu 1000 küsur koşucu sayesinde kendi reklamını yapmış oldu ama koşucuya verilen değer sıfır.
Şimdi bu yarış ücretsizdi, resmi yarış değildi v.s denebilir fakat şöyle örnek vereyim. Yıllardır ücretsiz olarak yapılan Kartal Uğur Mumcu Yol Koşusu’nda hem çip, hem özel tasarım Finisher madalyası var, hem de yarış öncesi ve sonrası yiyecek içecek ikramları gayet iyi. Bu koşucuya değer vermekle ilgili bir şey. Aynı şekilde her yıl çok az bir ücret alınarak yapılan Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu’nda da gayet iyi bir organizasyon oluyor.
Üstelik instagramda madalya verilecek mi sorusuna, anı madalyası verilecektir yazmışlardı koşu duyurularındaki “çeşitli sürprizler” dediği de madalya yerine sertifika verilmesi galiba kağıt israfı… sertifika ve tişört yerine dandikte olsa bir madalya yaptırabilirlerdi.
Aksi olsa şaşırırdım. Bu, son açtığım ve kırgınlığımdan başlıkta son yazılanlara bile bakmadığım, hatta foruma bile uzun süre girmememe neden Merrell Belgrad Ultra rezalet başlığındaki kızgınlığımda ne kadar haklı olduğumun kanıtıdır.
2025 Merrell Belgrad Ultra’yı takvimine ekleyen var ise tekrar düşünsün derim.
Ekipten ricam; Hatalarınızı kabul edecek, onlardan ders alacak erdeme sahip değil iseniz lütfen artık ne kendinizi ne de bizleri yorun. Gerçekte nasıl insanlarsınız bilmiyorum ancak çok kibirli görünüyorsunuz.
Öğretmenler günü koşusu gibi özel gün koşularında beklentiyi sıfırda tutmak sizi rahatlatır, hayrına koşmuş gibi düşünün, antreman yapmış farzedin sinir yapmazsınız, ama fahiş ücret ödeyip, ciddi rezillikler yaşandığında haklısınız tabiki
Sinir yapmıyorum zaten fakat mevcut şartlarla yarış yerine anma / saygı etkinliği olarak düzenlenmesi daha yerinde olurdu. Ayrıca yukarıda örneklerini verdiğim ücretsiz olarak her sene başarılı bir yarış organizasyonu olarak düzenlenen:
Kartal Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu,
Ayrıca çok az kayıt ücreti alınarak her yıl Cumhuriyet Bayramı’nda başarılı bir şekilde düzenlenen;
Zeytinburnu Cumhuriyet Koşusu,
Ümraniye Dudullu OSB Atatürk Koşusu yarışları örnek alınmalı
Konunun aslı, bana göre de buraya dayanıyor. Öğretmenler günü için, ücretsiz, minimalist bir organizasyon, kâr ve katılımcı beklentilerinin en azda olduğu… Sadece biraraya gelme ve öğretmenleri anma, çok daha doğru olurdu… Ama belediye yetkilisi ve ticari marka olan Merrel’de bu düşünce yok demek ki. Böyle bir organizasyona anma koşusu demek yerine ‘yarış’ denirse ve yarış koşulları ve bu tür yarış organizasyonlarında oluşan katılımcı beklentileri sağlanmazsa sonuç böyle olabilir.
Hadi Merrel ticari düşünüyor, adının reklamını yapmaya çalışıyor, Belediye nasıl bu şekilde düşünebiliyor. Basit bir anma koşusu yerine insanları beklentiye sokan yarış kavramını kullanmayı anlamak mümkün değil
Son zamanlarda çokça adı geçiyor ve dikkat çekiyor. Merrel adı nerede geçse orada bir vukuat var. ‘Reklamın iyisi kötüsü olmaz’ klişesi çok boş bir laf. Bu klişe, ancak kötü reklam yapan reklam yapım firmalarının, kullanabilecegi bir söz. Örneğin ben bir çok reklamdan olumsuz fikir edinip, tanıtımı yapilan üründen veya markadan uzak duruyorum. Reklamını dahi iyi yapamayan veya (spontane bir şekilde gelişen) dikkat çekici bir olayın sonunda adı duyulan firmanın ürününü veya hizmetini alacak kadar hesapsız değilim.
Merrell demeyelim de SPX koşu departmanı diyelim. Merrell T.C. temsilciliği Olgarlar A.Ş.'de olduğundan Merrell arada kaynıyor. Olgarlar A.Ş. Merrell, Quiksilver vb. dev markaların temsilciliğini ve sanırım ürünlerinden bazılarının da üretimini yapıyor.
Az önce şirket sayfasına bakarken işlerinde çok iyi olduklarından, iş ahlakından falan bahsetmişler de satın alınıp, parası ödenmiş bir ürünü 5 (BEŞ) gün sonra iptal etmek nasıl bir ustalık ve ahlak acaba!?
Bir de bugün yolladıkları ürünlerden birinin iç cebine gizledikleri alarmı sökmeden yollamışlar. Aklınızda olsun iyice kontrol edin sağını solunu da rezillik çıkmasın gittiğiniz yerlerde.
Ben bir öğretmen olarak , bizim için de bişeyler yapılıyor artık dedim ve kayıt oldum. Sonra öğrendim ki kayıt herkese açık !!! Başıma gelecekleri bildiğim için koşmaktan vazgeçtim.Yine saçma organizasyon. Adı öğretmenler koşusu ama öğretmenden başka herkes koşuyor Saçma organizasyonun saçma işleri . Reklam amacına ulaştı. İnsanın değerini düşünen yok . Hep söylüyorum!!! Seçici olmak lazım. Canımızı yerde bulmadık ve strese sokan yarışlardan uzak durmak lazım. Fiziksel ve psikolojik sağlığımız için spor yapıyoruz bozmak için değil
Herkesin koşmasında bir sakınca yok bence. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak amacıyla bir koşu yarışı düzenlendi. Nasıl ki Cumhuriyet Bayramı’nı herkes kutluyorsa ki Öğretmenler Günü’nü de herkes bir koşu yarışına katılarak kutlayabilir. Buradaki yanlış organizasyondaki hatalar ve eksiklikler, yarış adı altında aslında ciddi bir yarış yapılmaması, koşucuya önem verilmemesi…
Strese sebep olacak organizasyon ve yarışlar kendisini belli ediyor. Bu organizasyonda örnek teşkil etmiş.
Gerçekten önemli bir bakış açısı sundunuz teşekkür ederim.
Bence de herkesin koşmasında sakınca yok. Ben öğretmeler için birşey yapılmasını istemek gibi bir duygusal bakış açısı ile bakmak istedim . Sonra da işte malum aksaklıklar vs vs
Organizatörler öğretmenlere madem çok değer veriyorlarsa Cappadocia olduğu gibi kayıtta yüzde elli indirim gibi güzellikler yapabilirler, sadece o hafta geçerli bir indirim kodu üretebililer gibi gibi…
nazikce bakirkoy genclik spor mudurlugunun postu altina ogretmenler icin ayri bir kategori acip, en azindan onlara ayri bir kursu duzenleyin dedim. cevap verme geregi bile duymadilar. anladigim sadece reklam icin bir kosu yapalim demis baskan, 24 kasim madem ogretmenler gunu kosusu olsun demisler. bari florya bahar kosusu veya baska bisey koysaydiniz da isi sulandirmasaydiniz…
Sadece polis ve silahlı kuvvetler personeli ile 2000 ve sonrası doğumlu öğrencilere yüzde elli indirim uygulanmış, tabi ki öğretmen ve emekliler için de indirimli olsa harika olur.