ODTÜ Trail Run 2025

Az önce Team RunBo yarış takvimini incelerken tesadüfen gördüğüm bir yarış. Baya kampüsün içinde, herkesin ulaşabileceği yerde 3 farklı parkurlu (6KM-12KM-25KM) bir organizasyon hazırlanmış, kayıtları da açık. ODTÜ’nün bu topluluğunun yurtiçi Oryantiring vb yarışlarında aktif olduklarına sosyal medyadaki 1-2 gönderide denk gelmiştim ama yarış organizasyonlarını bugün gördüm.

Tanıtım çalışmaları başlamadı mı, yoksa biraz eksik mi kaldı bilemiyorum. Şehrin göbeğindeki bir yarış için şu an 2 kayıt görünüyor. Ankara’da iptal edilen Trail yarışlarının yanında değerlendirilebilecek bir yarış gibi. 25’e cesaret edebilirsem 25, yoksa 12 ile deneyimleyeceğim.

12 Beğeni

Böyle bir organizasyon yapılması ve ODTÜ markasıyla böyle bir organizasyona öncülük edilmesi beni sevindirdi ancak fiyatı biraz pahalı bulduğumu söylemeliyim. Uzun parkurun bazı bölümlerinde trafiğe açık alanlardan geçilecek olması ve bu geçişin sporcuların sorumluluğunda dikkatli bir şekilde yapılmasının gerektiği ifade edilmiş ancak bu noktayı biraz riskli buldum. Umarım buna benzer etkinlikler çoğalarak devam eder, organizatörlere ve yarışmacılara şimdiden başarılar dilerim…

4 Beğeni

Yillaaar yillaaaar onceydi… Diye dede gibi baslasam.

10 Beğeni

Fotoğrafı çeken poz verilmesini beklemeden Barkley 100 pozunu yakalamış, çaaaat direk çekmiş :slight_smile:

3 Beğeni

Abi sen yazınca hatırladım, Ben ve sanırım @canozbek de kısa 7k parkurunda koşmuştuk :face_holding_back_tears:

5 Beğeni

25k parkuruna kayıt oldum.

5 Beğeni

Ankara’ da böyle bir organizasyon düzenlenmiş gölden geçse hakkıdır. Naçar kaldık buralarda. 25 k da görüşürüz

4 Beğeni

eymirde bişey var. odtüye bağlı olmasına rağmen tıp koşusunu başka yere aldılar, küba koşusuda yapılmadı. on numara spor yapılabilecekken bir şekilde engelleniyor

2 Beğeni

Sitede cutoff sürelerini göremediğim için Instagram üzerinden sormuştum, cevabı buraya da ileteyim.

6K - 90dk
12K - 180dk
25K - 300dk

Bunu ben de merak ediyorum. Zamanında ODTÜ’de şenlik vb organizasyonlarında görevli bir arkadaşıma sormuştum ama o da bilmiyordu. En azından resmiyette.

2 Beğeni

Bugün 12k parkurunda koştuğum yarış.

Öncelikle bir ODTÜlü olarak ikinci evim dediğim yerde hayatımdaki ilk patika yarışımı koşmuş olmak benim için çok özel. Bu başlığın altında @spinodal 'ın yazısını okuyunca kaybolucam diye aşırı korkarak yarışa gittim:) Bir de tabi ilk patika yarışım olunca biraz gereksiz gerildim. Saate haritayı attım back up planı olarak, böylece garminin navigasyon özelliğini de ilk kez deneyimlemiş ve sorunsuz çalıştığını görmüş oldum. Bu sene en azından 12k parkuru için işaretlemeler oldukça yeterliydi ve her dönüşte görevli arkadaşlar vardı. Uğraşsam bile kaybolamazmışım zaten.

Yarış anından genel olarak çok keyif aldım. Zaman zaman inişlerin ve çıkışların eğim yüzdesi olarak zorladığı anlar oldu, yarışın bir kısmı koşmak için elverişli değildi. Acaba ben mi yapamıyorum alışkın değilim diye düşündüm ama herkes yürüyordu zaten. Demek ki gerçekten fazla eğimliymiş yani. Bu konuda da içim rahat etti :slightly_smiling_face:

Yarış anından keyif alsam da bence organizasyonla alakalı iyileştirilmesi gereken bazı hususlar var, eğer bu yarışı tekrarlamak istiyorlarsa. Bunları instagramdan da kendilerine yazmıştım zaten. İletişim ve duyuru süreçleriyle alakalı birçok şeyin gözden geçirilmesi lazım. Örneğin zorunlu malzeme listesini ve sağlık raporu/lisans zorunluluğu web sitesine bir yerlere gizlemişler resmen. Kimsenin bundan asla haberi yok ve yarışa sadece 5 gün kala bu detayları instagramdan duyuruyorlar. Web sitesinde kayıt ekranını biz arkadaşlarımla çözene kadar beynimizin %100’ünü kullandık. Daha pratik bir arayüz ve mobil cihazlara uyumlu bir web sitesi sürümü tercih edilebilir.

Yarış bittikten sonra biraz yiyecek verebilirlerdi. Ben aşırı geç bitirmemiş olmama rağmen geldiğimde sadece gazoz ve su vardı bitiş noktasında. Bir muz, bir kahve bile kalmamıştı. Tabi ki kendi okulum, 8 senedir en çok vakit geçirdiğim yer ve nerede ne yemek yenir hakimim. Ama birçok insanın dışarıdan geldiğini ve kampüsü bilmediğini göz önünde bulundurursak biraz eksik kalmış bir nokta oldu bu. Bir önceki gün makarna dağıtımı vardı, mesela bu yarış günü olsa eminim daha faydalı olurdu.

Bence bu iki detay dışında oldukça keyifli geçen bir yarış oldu. Bir sonraki senelerde tekrarlanırsa hem yine koşmak isterim hem de daha fazla insanın bu güzel organizasyona katılmasını dilerim.

8 Beğeni

Göz bebeğimiz ODTÜ’de harika bir etkinlik oldu.

Gençler pırıl pırıldı, emeklerine sağlık, kusursuz bir organizasyon çıkarmışlar. Benim için Türkiye’nin en iyi üniversitesinin kampüsünde böylesi güzel bir etkinliği, neredeyse sıfır hata ile tamamlayan gençlere eğer bu yazıyı okurlarsa, forum aracılığıyla teşekkür etmek isterim.

Parkurlar çok uzun değildi, 1-2 ufak yükselti dışında koşmaya gayet elverişliydi. Baştan sona koşarak bitirdiğim çok keyifli etkinlikti. (Galiba farkında olmadan burası benim son koşum oldu, neyse.)

Ama şunu söylemeliyim; bu güzel organizasyonun tekrar, özellikle bu rotada yapılmasını gönlüm hiç istemiyor. Katılımcı arkadaşlar belki fark etmedi ama parkurda baştan sona neredeyse hiç çöp yoktu. Bir izmarit tanesinin dahi olmadığı 25km parkur düşünün. Burası tarihi Galat yerleşimi, şehirde ayak basılmayan nadir yerlerden biri. Hakkında yorum yazmaya bile çekindiğim bir alan. (Bir benzeride Bağlum’du ama orasıda yıllar içinde moloz ve çöp dolunca doğallığını yitirdi.)

Korkarım şimdi geri dönüp aynı parkuru gezsek, yerde jel paketleriyle karşılaşırız. (yanılmayı çok isterim)

İkram konusunda forumda güzel yazılar var, ben burada yanlış anlaşılmak istemediğim için yorum yapmayım. Benim şahsi görüşüm hemen hemen herşey çok güzeldi. Yıllardır koşu organizasyonu yapan kuruluşların doğru düzgün işaretleme dahi yapamadığı günümüzde, ekip çok güzel işaretleme yapmış. Bu tip bir işaretlemeye denk gelmediğimi yazmakda beis görmüyorum. Levhalar, ikaz bandı ile oluşturulan dönüşler, o sıcağın altında yönlendirme yapan arkadaşlar hepsi çok iyiydi.

Koşmam, geze geze bitiririm planım vardı ama @myilmaz abi’nin yoğun ısrarıyla 3. km’den sonra biraz daha hızlandım. Ankara’da bu yaz sıkça karşılaşılan kene kabusu ile karşılaşma konusunda biraz çekincem vardı fakat şükür rastlamadım. Orman çok sıcaktı, koşmama engel olmadı ama boğucu sıcak hava ve aşırı kalabalık bu ormanda bir arada olmamalı.

ODTÜ’yü sevelim, ODTÜ’yü koruyalım.

Teşekkürler hocam.

10 Beğeni

Ben de 12k oarkurundaydım. Genel olarak organizasyon olması gerektiği gibiydi koştuk bitirdik bir şekilde. Genel olarak yarış güzel oldu. Ankara’da bulmuşken beğenmemek zor. Genç arkadaşlar güler yüzlü harika iş çıkardılar tebrik ederim.

Eksikleri buralara yazmayı organizatörler açısından olumlu buluyorum,

1. 25k ile 12k nın başlangıç süreleri arasında 15 dk olduğundan 5k daki dik yokulta 25k cılar ile çakıştık ve onları beklemek durumunda kaldık. Öncelikle bunun keainlikle düzeltilmesi şart.
  2. yarışın başlayacağı yerde bulunan tuvaletlere yakınlarımız alınmadı. Arkadaşım çarşıdaki bukunan tuvalete yönlendirildi. Yahu oraya insanlar tek başına mı gelecek bu ne saçma uygulama anlamadım.
  3. 12k sonraaı bana gazoz vs yeterli geldi ama 25 k koşsaydım bir lokma bir şeyler arardı gözlerim.
  4. Yarış sponsoru olan markaların bir çoğunun standı yoktu.
  5. Kit ile verilen bez çanta öyle bir boya kokuyor ki kafaları güzel yapacak derecede diyebilirim.
4 Beğeni

Ankara da yaşayan ve koşmaya çalışan birisi olarak böyle bir organizasyona katılmamak imkansızdı. Ankara’da koşan bir sürü gurup olmasına rağmen sanki desteklemiyorlarmış gibi bir izlenim hissettim.
ODTÜ oryantring takımının 25.yıl anısına bir çok özveri ile düzenlediği bu etkinlik kesinlikle Ankaralılar tarafından desteklenmeliydi. Oryantring yarışma ve anteremanlarından tanıdığım bu pırlanta gibi gençleri gerçekten çok desteklememiz gerekiyor.
Ben 25k doktara parkurunda doktora jürisine girmiş gibi sıcaktan terledim. Bu şekilde sıcak antrenmanı yapmış oldum. Ayrıca parkurda bu forumdan sanal olarak tanıştığım çok kıymetli arkadaşlarla karşılaşma fırsatım oldu. @solberg @myilmaz , @EmreOz @sopranos Gerçi çok kişi ile de karşılaşmış olabilirim.
Parkur tipik trail parkuru idi. Belki kimse inanmayacak ama dere geçişi göl manzarası, single track yani aradığımız herşey vardı. Cp ler bence gayet yeterliydi. Parkur bazen iç içe geçtiğinden karışıklığığa sebep olmamak için bir çok gönüllü vardı.
Başlama zamanı 7-8 çok mantıklı olurdu, zira 9 da başlayan yarış için saat 10-11 de neredeyse 30 derece hisssedilen belki 36 dereceydi. Organizasyon düzenleyen sevgili gençlere bunu ilettiğimde neden bu saat olduğunu usturuplu bir şekilde anlattılar . Taşıt ve yönetim desteği ile ilgili gerekli yardımları alamayınca böyle olmuştu. Bir ara Ankara manzarasını görüp rampa aşağı yardırırken (Uludağ’da koşanlar bilir) sanki Zeynilere iniyormuş gibi geldi. Yani kaçıranlar güzel şeyler kaçırdı. Bu arada 3 saatin altı bitirme hedefim vardı 2.59 da bitirdim, şükür…
Yarış sonunda su, soda ve özellikle soğuk kefşr 10 numaraydı. Yarış sonu yemeği yazanlar olmuş ama makarna düşünülebilirdi.

10 Beğeni

Ben de 25k parkurunda yer alanlardanım. Organizasyona hiçbir eleştirim yok çünkü ticari bir kaygıyla yapılan bir etkinlik değil, ODTÜ Oryantringin 25. yıl özel etkinliğiydi. Emeğin geçenlerin, öğrenci arkadaşlarımızın emeklerine sağlık. Kısıtlı imkanlarla çok güzel bir iş başarmışlar. İşin mutfağından, hatta sahadan gelen kişilerin parmağı olduğu her açıdan belliydi. Parkurun mümkün olduğunca iniş çıkış ve patikalarla çeşitlendirilmesi ve yol ayrımlarına konan yönlendirme tabelalarından tutun tişörtlerin güzelliği, kit içeriği ve cp’lerin yeterliliğine kadar ortalama bir ticari kaygılı organizasyondan aşağı kalır yanı olmadığı gibi madalya tasarımına gösterilen özen özellikle takdire şayandı.

Başlama saatini problem olarak görmüştüm, nitekim olağanüstü sıcakla birlikte bayağı zorlayıcı oldu ama @husy72 bu konuya açıklık getirmiş. Arkadaşların ellerinden geleni yaptığına şüphem yok o yüzden. Biraz da kötü şans işi oldu bu durum. Dün yarışın sonlarına doğru 34-35 derece olan hava sıcaklığı Ankara’da bugün aynı saatlerde 19 derece ve yağmur yağıyor.

Parkurdayken, keşke yarış düzenli hale gelse ve her yıl yapılsa diye içimden geçirmiştim ama @ggunerkaya da güzel detaylara değinmiş bu konuda.

Yarış sırasında zaman zaman @husy72 ve @solberg ile birlikte koştuk, hem geçmiş yarışlar hem de gelecek yarış planları üzerine sohbet ettik. Selam olsun.

11 Beğeni

Çok keyifli bir yarış oldu, evden çıkıp yarışa gitmek ayrı bir lüksmüş:grinning_face: Ben de parkuru beğendim, güzel single trackler ve arka arkaya iniş ve tırmanışlar, aşırı sıcak havada zorladı ama çok iyi de antreman oldu gelecek yarışlar için. Parkurda @husy72 ve @sopranos ile karşılaşmak, onlarla tanışmak çok mutlu etti, hoş sohbetleriniz için tekrar teşekkür ederim​:+1:t2: Keşke her yıl yapılsa da koşsak, ekip ve organizasyon sorunsuzsu​:ok_hand:t2:

9 Beğeni

Bazen eleştiri yaparken çok acımasız olduğumuzu düşünüyorum.

Yarış kitimi almaya gittiğimde oradaki görevli arkadaşlar gayet nazik bir şekilde ilgilendiler ve QR kodu okutarak bir formu doldurmam gerektiğini söylediler. Ben de bu işlemi yaparken başka bir koşucu arkadaş geldi. Ondan da QR kodu okutarak formu doldurmaları kibar bir şekilde istendi. Koşucu arkadaş , “bu ne ya , bir sürü form dolduruyoruz, bu etkinliği kim düzenliyor” gibi serzenişlere başladı.

Görevliler (hepsi genç üniversite öğrencisi) gayet nazik bir şekilde davranırken, “bu etkinliği kim düzenliyor, ilk defa mı düzenliyorsunuz, belli zaten” gibi sözlere başladı. Hiç bir zorunlu malzemesini de getirmemiş. Elini kolunu sallayarak gelmişti. Görevliler “zorunlu malzemenizi kontrol etmemiz lazım” dediğinde, “bunları önceden bildirecektiniz” gibi sözlere başladı. Açıkçası bir an koşucu arkadaşa dönüp, ya arkadaşım biz bu bilgileri nereden biliyoruz da bu zorunlu malzemeleri getiriyoruz, hem doğru dürüst bakmıyorsun web sayfasına , hem de burada çalışanları azarlıyorsun diyecektim ama o an bir şey demeyip, görevli arkadaşlara teşekkür etmenin daha yararlı bir davranış olacağını düşündüm. Koşucu arkadaşın yanında ve onunda rahat duyabileceği bir durumda Görevli arkadaşlara " gayet güzel bir etkinlik organize ettiklerini, gayet başarılı bir iş çıkardıklarını söyledim ve emeklerinize sağlık" vs diyerek motive etmeye çalıştım.

Açıkçası oradaki görevli arkadaşlar da koşucu arkadaşın bu tavrına rağmen gayet sakin bir şekilde durumu idare ettiler.

Bence zaten nadir düzenlenen bu tür etkinliklerin kıymetini bilmeliyiz. İnsanların bu tür etkinlikleri tekrar organize etmesi için onlara tutunacak bir sebep bırakmalıyız. Bence, bende de dahil olmak üzere hepimiz, biraz empati yapmalıyız.

Umarım bu tür davranışlar gönüllü arkadaşların heveslerini kırmaz…

19 Beğeni

Tahminin online kayıt sırasında bu bilgiler verilmiştir. En pratiği de bu bilgileri “okudum anladım onaylıyorum” tarzı bir aşamadan sonra kaydın devam etmesi. Yarış kaydım olmadığından bu veya başka yarışlarda durum nasıldır bilmiyorum. Okuma sorunluyuz.

Anıttepede sigara içen genç, biriyle tartışmış, polis gelmiş, polise hiçbir uyarı yok demişti :grinning_face: En az 3 yerde sigara içmenin yasak olduğu yazıyordu orta yerde.

6 Beğeni

Duyurusu için konusunu açtığım ama iş sebebiyle katılamadığım bir organizasyon oldu maalesef. Özellikle Ankara’daki Koşu Forum üyeleriyle bir araya gelebilmek için güzel bir fırsattı.

Bomboş bir argüman. Yarışın duyurusu yapıldığı andan itibaren sitede “Bülten 1” diye geçen bir doküman var. Yarışa dair tüm bilgiler de burada mevcut. Zorunlu malzemeler öyle kenarda köşede duran bir yazı da değil, her parkur açıklamasında ayrı ayrı yazmışlar. Genel kurallarda da afedersiniz eşek kadar yazıyor eksik malzemesi olan sporcu kitini alamaz diye. Hem kurala uyulmayacak, hem de gönüllülere böyle bir tavır takınılacak. Arkadaşlar yine yapıcı davranmış, organizasyonda bulunsam ters inisiyatif alır kiti de teslim etmezdim.

Aynı arkadaş bu tavrı CUT, UPUT gibi yarışlarda gösterebilir mi? Ne kadar yazık ya.

13 Beğeni

Canım okulumun Canım Genç Hocamları çok güzel ve profesyonel bir işe imza atmış. Bir ODTÜ’lü olarak her zaman içimizde taşıdığımız gururumuz pekişmiş oldu. :blush:
Sakatlığımı kötüleştireceğini, acılı fizyoterapi seanslarımı artıracağını bile bile gönül borcu ile katıldığım bu yarıştan öyle mutlu ayrıldım ki; tüm acılarım gözümde küçüldü. Üstüne kısa yoldan doktora yapmış oldum. :zany_face:
Parkurun bir kısmını zaten bilip kullanıyordum ama bu güzel organizasyon sayesinde bambaşka yerlerini de keşfettim. İyileşip antrenmanlara dönünce buraların da tadını çıkaracağım. :star_struck:
Buradaki tüm olumlu görüşlere katıldım. Bunlarınn yanında çok isabetli bir tespit beni düşündürdü.
“Parkurumuz” diyeyim gerçekten çok temizdir. Hiç çöp yoktur. Son derece bakirdir. Her yıl olmasını istediğim bu başarılı organizasyon eğer burası kirlenecekse; varsın olmayıversin.

4 Beğeni