Merhabalar,
2025 yılının başında başaldığım düzenli koşu hayatımda ilk ayakkabım Asics Novablast-5 oldu.
Her türlü yol koşumda (easy koşular ve yarışlar dahil) bu ayakkabıyı kullandım ve memnun kaldım.
10K süremi 44 dk süreye kadar indirebildim. 2026 da bu sürenin sub40 olmasını hedefliyorum.
Sizce sonraki ayakkabı olarak yastıklamasından ve konforundan memnun olduğum novablast-5 ile devam mı etmeliyim , yoksa farklı bir model tavsiye eder misiniz ?
Özellikle benzer bir geçiş yapıp memnun olanların veya olmayanların yorumlarını öğrenmek isterim.
Merhabalar,
Asics ile devam etmeyi düşünürseniz Superblast 2 iyi bir seçenek olabilir.
10 km mesafe için superblast 2 , bulunursa novablast 4 , boston 12 - 13 , puma deviate 2 - 3
bütçe uyguna Asics megablast ,
Nike Vomero Plus uzun ve kısa mesafe için uygun olabilir .
Brooks hyperion max 3 beğendiğim bir model
Bugünlerde Asics sonicblast indirimde .
Yarış, tempo ve jog - günlük koşu ayakkabıları ayrı ayrı olursa sakatlık riski azalır , yarış ayakkabılarının ömrü uzar , tempo ayakkabılarının rahatsız sert yapısı her koşu da katlanılmak zorunda kalınmaz.
edit : adidas Evo sl seçenekler arasında olabilir.
güzel bir hedef. Bu hedef artık yarış ayakkabısı kategorisine geçmeniz lazım.
Novablast’ı günlük antrenman ayakkabısı olarak kullanmaya devam edin ama tempo koşuları ve yarışlar için Asics Metaspeed Sky Paris veya Asics Metaspeed Sky Tokyo gibi bir ayakkabı edinin.
ayağınız Asics’e alışmış. Metaspeed ile sıkıntı yaşamazsınız. iki model arasında hız konusunda bariz farkların olduğunu göreceksiniz
Novablast 5 Blast Max köpük değişiyor. Novablast 6 da Megablasttada kullanılan FF Turbo² köpük kullanılacakmış. Bir nevi baby megablast.
Güzel haber , Asicsten iyi hamle
Lightstrike pro’ ya güçlü alternatif