Nike zoomx fly knit koşu ayakkabısı yorumlarınız

Koşuya daha yeni başladım. En rahat spor ayakkabısı diye sordum. Bu ayakkabıyı önerdiler ve aldım. Hiç kullanan ve bilgisi olan varmıdır? En çokta merak ettiğim hızlı koşu da işime yarar mı?

Nike’ın koşu ürün yelpazesini gösteren şöyle bir şema var. Pegasus Nike’ın koşu ayakkabılarının merkezinde bulunuyor. Burdan farklı ihtiyaçlara göre diğer modeller şekilleniyor. Hızlı koşudan kastınız tam olarak ne oluyor bilememekle beraber Fly knitli modeller hızdan çok konfor tarafında. Ama sonuçta o da bir koşu ayakkabısı. Standart bir koşucunun beklentilerini fazlasıyla karşılayacaktır. Sadece hız için özelleşmiş modellerden değil.

2 Beğeni

Nike Alphafly ve Vaporfly yarış ve performans ayakkabısı olarak geçer. Zoomx köpük Airzoom teknolojisi kullaniyor.

Zoomfly 5: Nike, zoomfly 5 ile zoomx köpüğe geçti. Bundan öncesinde ayakkabasinda react köpük kullanıyordu. Başarılı bir antrenman ayakkabısı.

Nike Pegasus: React köpük kullanıyor. Antrenmanlar icin ideal ama 10km ve üstünde kosarsaniz hem hiz yapmaya uygun değil hem de örneğin bu ayakkabıyla 25km koşarsaniz ayaklarınız ciddi su topluyor.

5 Beğeni

Açıkçası ismi sadece Zoomx Flyknit olan bir ayakkabı bilmiyorum, Invincible olabilir belki. Zoomx Nike’ın en son çıkardığı enerji korunumu yüksek ve elit atletlerin de kullandığı karbonlu ayakkabılarda da kullanılan performans taban malzemesi (foam-köpük).
Flyknit ise ayakkabı üstündeki kaplama kumaşı, örgü gibi olan hafif bir malzeme. Flyknit daha önce kullandım, ayak biraz fazla hareket edip ayakkabının içinde kayabiliyor, bana çok rahat gelmemişti.
Rahatlık (yastıklama) arıyorsanız Hoka ayakkabıları öneririm.

1 Beğeni

Doğrudur, bir ara Pegasus’ların da FlyKnit versiyonları vardı, bağlama kısmı farklı olarak.

1 Beğeni

Bağlama kısmı farklı olarak Flyease ile karıştırıyor olabilir misiniz? Arkadan fermuarlı versiyonu vardı Pegasus’ların, onlar Flyease olarak geçiyordu. Flyknit olanlarda ayakkabının tüm üst kumaş kısmı diğerlerinden farklı olarak örgü ile yapılmış gibi. Nefes alması çok yüksek ve ayakkabıyı hafifletiyor ancak dediğim gibi ayağınız içinde fazla hareket ediyor.

1 Beğeni

Evet Flyease ile karıştırmışım., teşekkürler. :slight_smile:

2 Beğeni