Nike Zegama 2 vs Brooks Cascadia 19

Selamlar, ilk trail ayakkabımı alacağım ama iki model arasında kaldım. Aradaki 1400 TL farka değer mi kullananlar varsa veya başka bir öneri olur mu diye sormak istedim

Nike Zegama 2 (6.000 TL)

Brooks Cascadia 19 (4.600 TL)

Asfaltta Kayano 30 kullanıyorum (300-400 km devirdim).

Yazın başında koşmaya başladım ilk 10K’mı da bu haftasonu Bodrum yarışında yaptım. pace’im 6:40, yani çok hızlı değilim.

Küçük adımlar atıp genellikle orta/ön ayağıma basarak koşuyorum.

Ayaklarım ince uzun

Hedefim Latmos ve Efes gibi görece kolay parkurlar. İnce ayağa Zegama bol gelir mi veya Cascadia çok mu ağır/takoz gibi kalır? Fikirlerinizi bekliyorum.

https://runrepeat.com/brooks-cascadia-19

https://runrepeat.com/nike-zegama-2

1 Beğeni

Merhaba, Latmos ve Efes iki kıyaslanamaz parkur, Latmos’un kolay olduğu duyumunu nereden aldınız bilemiyorum ama özellikle 27 ve 45km inişleri oldukça teknik, yosun tutmuş kayalarda kayma riski yüksek, 2-3 sene önceki yarışlarda finişe bir çok kişi dizlerinde dirseklerinde yaralanmalarla geldi, ben de onlardan birisiydim ve speedgoat gibi nispeten iyi bir ayakkabı giyinmeme rağmen. Kasım’da yağış olursa oldukça kaygan olacaktır. Önerebileceğim şunlar olabilir, “high stack” olmasın ve teknik ayakkabı olsun. Efes evet nispeten kolay bir parkur, teknik değil. Ayakkabıları bilmediğim için onlar konusunda yorumda bulunamayacağım.

5 Beğeni

Uyarılarınız ve tecrübe paylaşımınız için çok teşekkürler. Haklısınız, o uzun parkurların teknik inişleri gerçekten sakatlığa davetiye çıkarabiliyor. Ancak ben yazımda belirtmeyi atlamışım sadece göl kenarındaki 8K parkuruna katılacağım. Yeni 10K koşmaya başladığım için kayalıklara ve yüksek irtifalara girmem pek mümkün değil :sweat_smile: Zaten buralarda yaşadığım ve Bafa’ya yıldız gözlemi vb. için sık gittiğimden, o 8K’nın nispeten düz ve çakıllı yapısına güveniyordum. Sonuçta diğer parkurlar gibi 1000-1700 metrelik rakımlar yok.

teknik parkurlar için high stack uyarısını dikkate alıcam. Zaman ayırıp detaylıca uyardığınız için tekrar sağ olun.

1 Beğeni

Merhabalar. ben yaklaşık 1900 km yarış ve antrenman boyunca Nike Zegama 2 yi kullandım. yaklaşık 500 km si zor yarışlardı. uludağ ultra, kemaliye ultra, İznik ultra gibi. çok da memnun kaldım. hafif, dayanıklı, suyu hızlıca dışarı atıyor. kayalık zeminlerde kayma porblemi yaşamadım. üst kısmı çalı çırpıya takılmasına rağmen oldukça uzun süre dayandı. dahası ben 1.80 boy ve 95 100 kg aralığında kullandım ayakkabıyı. ve yastıklaması oldukça iyiydi. bana iyi gelmişti. dilerim size de iyi gelir.

3 Beğeni

Ayakkabiyi kullanmis kisilerin yorumlari kiymetli ancak ekipman konusunun da cok kisisel oldugu bir gercek. Kosu grubumdaki her 10 kisiden 8’inin (biraz abarti ama yakindir) cok memnun kaldigi, ove ove bitiremedigi Pegasus Trail benim topuklarimi ilk km’lerden parcalamisti mesela. Kimine cok iyi gelen kimine dayanilmaz gelebiliyor.

Ayakkabi konusunda cok sorun yasamis birisiyim. Simdiye kadar hic problem yasamadigim 2 ayakkabim oldu. Birisi Zegama 2 digeri Brooks Glycerin 20. Ama mesela Kapadokya 63K da ayagimin her tarafini bantlayip Speedgoat tercih ettim, Zegama nedense ~30k civarinda parmaklarimda agri ve tirnaklarimda morarmaya yol aciyor.

Kisisel yorumlar bir yana, runrepat’deki teknik incelemelere gore size daha uygun gelecegini dusundugunuzu de tercih edebilirsiniz. Muhtemelen tek bir ayakkabiniz olmayacak, gidip magazada deneseniz bile kosarken bambaska bir hissiyat olabiliyor. Cok bir tecrubem oldugunu soyleyemem ama biraz sans olarak bakiyorum bu ekipman isine artik.

2 Beğeni