Nike Running Club uygulaması nasıl ölçümlüyor

Merhaba,

Yıllar önce üniversite zamanımda telefonu kol bandıyla takardım ve koşardım. Şimdi tekrar koşuya başladım fakat bu uygulama benim verilerimi nasıl algılıyor bunu merak ediyorum mesela mesafemi neye göre ölçüyor telefon konumundan mı veri alıyor ?

Telefondan GPS konum özelliğini açmanı istiyor.Sonrası, bu kadar :slightly_smiling_face:

nşallah mesafeyi doğru ölçüyordur :slight_smile:

1 Beğeni

Imkan varsa ayni anda hem Nike hem de Strava veya Adidas gibi uygulamalari acip kosun, kosunun sonunda kiyaslayabilirsiniz mesafeyi.

1 Beğeni

YouTube yada googlea gps nasıl çalışır yazın. Kısaca özetlemek gerekirse bir üçgende noktanın köşelere olan uzaklığını bilirseniz konumu bulursunuz gps sinyalleri ile gps uyduları olan uzaklığınızdan konumunuz bulunuyor (yükseklik için bir tane daha lazım) konumuzun değişiminde izlediğiniz rota hız bilgileriniz elde ediliyor en basit haliyle böyle.

2 Beğeni

Bu da surada dursun

4 Beğeni

Yazıyı tekrar okuyunca, 12 yılda bayağı bir gelişme olmuş. Garmin saatlerde Galileo da artık kullanılabiliyor. Glonass zaten o zamanda da vardı sanırım. Son modellerle birlikte Dual Frequency/Multi-Band teknolojisi ile ölçümü daha tutarlı yapmaya başladı. Kullanan arkadaşlar çok memnun. Son 1-2 yıldır pist koşuları için ayrı bir aktivite türü çıkardılar. Ek olarak fenix 7 serilerinde son güncelleme ile dünyadaki tüm 400m’lik pistler saat veritabanına geldi. Bununla birlikte pistte daha tutarlı ölçüm vaadediyor.

1 Beğeni

Aslinda sistemler ayni onu kullanan cihazlar ve yazilimlar optimize oluyor. Ben her dusundugumde acayip saygi duyuyorum bu sistemleri kurup herkesin kullanimina acan bilim insanlarina. Daha neler var. Yukseklik olcumu ile ilgili olan yazida da bahsetmistim, kare kare yukseklik ortalamalari datasi var tum dunyanin ve saatler onlari indiriyor uzerlerine. Ote yandan gecenlerde okudum, dunyadaki binlerce kosu pistinin verisi de hazir veritabanlarinda ve bunlari saatler indirip kullanabiliyor. Bir piste yaklastiginda, “himmm pistte kosacaksin galiba, pist modunu acalim mi?” diye soran bile var sanirim.

3 Beğeni

Bu listeye PUMATRAC’ı da ekleyebilirsiniz. Telefon GPS altyapısını kullanan uygulamalar içinde (benim kullandığım güzergahta) en tutarlı ölçümü yapan Puma olmuştu.

2 Beğeni